• یکشنبه / ۲۴ دی ۱۳۹۱ / ۱۵:۳۶
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 91102414097

گزارشی از نشست امروز هیات نمایندگان اتاق ایران

گزارشی از نشست امروز هیات نمایندگان اتاق ایران

هجدهمین نشست دور هفتم هیات نمایندگان اتاق ایران امروز یکشنبه با ارائه گزارش اهم اقدامات انجام شده و تحلیل مسائل اقتصادی کشور از سوی رییس اتاق ایران آغاز شد.

هجدهمین نشست دور هفتم هیات نمایندگان اتاق ایران امروز یکشنبه با ارائه گزارش اهم اقدامات انجام شده و تحلیل مسائل اقتصادی کشور از سوی رییس اتاق ایران آغاز شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، در پایان این جلسه نمایندگان اتاق ایران به بیان دیدگاه‌ها و نظرات خود پیرامون مسائل اقتصادی و موضوعات مربوط به اتاق ایران پرداختند.

در این راستا رنجبران، عضو هیات نمایندگان اتاق ایران درباره ساختار اتاق‌ ایران و اتاق‌های شهرستان‌ها گفت: همه بر این باورند که بدون ساختار و سازمان مناسب نمی‌توان جهت رسیدن به اهداف از منابع موجود و منابع قابل دسترس استفاده بهینه کرد.

وی ادامه داد: اتاق بازرگانی ایران با پیشینه‌ای بیش از 120 سال و به عنوان سازمانی مردم نهاد تشکیل شده است. بررسی دقیق ساختار، سازمان و ارکان‌ اتاق‌ها و تحلیل نقاط قوت و ضعف آن‌ها از نظر تاریخی کاری است که هم نیاز به زمان و هم نیاز به منابع، قرائن و شواهد کافی دارد.

رنجبر با بیان این‌که آخرین نسخه قانون اتاق‌های بازرگانی، مصوب سال 1369 با اصلاحاتی در سال 1383 است که نگاه ضعیف ساختاری در آن به عیان دیده می‌شود گفت: اصولا سازمان‌هایی موفق هستند که دارای ساختارهای انعطاف‌پذیر بوده وبه اقتضائات زمان و مکان ترکیب مناسبی به خود می‌دهند.

عضو هیات نمایندگان اتاق ایران افزود: اگرچه در قانون و آیین‌نامه قانون اتاق نگرشی عمیق به ساختار اتاق‌ها نشده ممنوعیت و محدودیتی هم برای طراحی ساختارهای مناسب عنوان نشده است.

ساختار فعلی اتاق‌ها تمرکزگرا و رییس محور است

وی در ادامه این نشست با طرح یک سوال مبنی بر این که آیا ساختار، سازمان و ارکان اتاق‌هایی که حداقل در سه دوره فعلی دست نخورده باقی مانده است جوابگوی نیازها، انتظارات و درخواست‌های ذینفعان بوده است؟ تصریح کرد:‌ ساختار فعلی اتاق‌ها ساختاری تمرکزگرا و رییس محور است، به نحوی که می توان گفت ساختار، سازمان و ارکان‌های اتاق‌های بازرگانی یعنی روسای آن‌ها.

عضو هیات نمایندگان اتاق ایران در ادامه صحبت‌های خود به اشاره به اهم کارهایی که باید تاکنون در اتاق‌ها انجام می‌شده است اشاره و تصریح کرد: تاکنون در توانمندسازی‌های اتاق شهرستانها و تشکل ها چه برنامه‌های داشته‌ایم؟ چه برنامه‌هایی در جهت استفاده حداکثری از توانمندی اتاق‌ها ، اعضای هیات نمایندگان و اعضای اتاق‌ها شده؟ چه برنامه‌هایی برای رشد منابع انسانی به ویژه اعضای هیات نمایندگان اتاق‌ها شده است؟ چه برنامه‌هایی در جهت انحصارزدایی وشفافیت‌سازی فعالیت‌ها اتاق داشته‌ایم؟

رنجبر با تاکید بر این‌که ما اعضای هیات نمایندگان اتاق ایران به فراموشی سپرده شده‌ایم و نمی دانیم چه کاره هستیم، بیان کرد: ما برای چه هر ماه یکبار دور هم جمع می‌شویم و تکرار مکررات می کنیم؟!

وی با بیان این‌که از دیگر ویژگی‌های این دوره این است که در این ادوار دیگر مصوبه‌ای از هیات نمایندگان گرفته نمی‌شود، خاطرنشان کرد: ما باید از خود بپرسیم که چه برنامه‌هایی به جهت بازرسی و حسابرسی عملکردی و برنامه‌های مالی خود طراحی کرده‌ایم تا بتوانیم خود را آن طور که هستیم مشاهده کنیم.

عضو هیات نمایندگان اتاق ایران ادامه داد:‌ وضعیت مطلوب آن است که اتاق دارای ساختار، سازمان و ارکانی شود که بتواند مسائل عنوان شده و ده‌ها مسئله دیگر را به نحو مطلوب پاسخ دهد.

رنجبر گفت: اتاق‌ها اینک با داشتن امکانات و منابع قابل توجهی که در اختیار دارند از موارد مطرح شده فاصله گرفته ‌اند و امروز به تدریج نوع نگاه اعضا به اتاق‌ها مانند نگاهشان به دارایی شده است. به ویژه از زمان دریافت یک در هزار فروششان و باید برای این موضوع به سرعت پاسخی در نظر گرفت.

به گزارش ایسنا، در ادامه نشست امروز شرفی، یکی دیگر از اعضای هیات نمایندگان با طرح این سوال که آیا در اتاق قوانین مربوط به آن اجرایی می‌شود؟‌ اظهار کرد: در جلسه قبل هیات نمایندگان 11 تن به روند اداره اتاق ایراد گرفتند. از این رو باید تغییرات اساسی در رویه آن شکل گیرد.

وی ادامه داد: امروز برای این که حرف اتاق مورد قبول واقع شود باید ساختار خود را اصلاح کند حرکت ما باید به سمت استفاده از خرد جمعی در همه اتاق‌ها باشد.

مسائل مالی مشکلات زیادی ایجاد کرده است

محسن چمن‌آرا عضو دیگر ایران امروز در جمع هیات نمایندگان به دو بخش کشوری و بخش مربوط به مسائل اتاق اشاره کرد.

وی گفت: یک زمان فکر می‌کردیم با دعوت رییس قوه قضاییه و صبحانه خوردن با مسوولان مشکلات حل می‌شود اما از نظر من مصوبات هیات نمایندگان مستقیما باید برای مقام معظم رهبری ارسال شود.

این عضو هیات نمایندگان اتاق ایران درباره مسائل مربوط به اتاق ایران با تاکید بر این‌که مشکلات گفته نمی شود، تصریح کرد: ما یک خانواده‌ایم و ممکن است اتفاقی در اتاق‌های شهرستان‌ها رخ دهد.

وی ادامه داد: هیات رییسه‌های اتاق‌ها هیات عامل و هیات نمایندگان خود هستند.

چمن‌آرا با بیان این‌که مسائل مالی مشکلات زیادی ایجاد کرده است تصریح کرد: آیا لازم است در سال حمایت از تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی به جای حمایت از تولید خودروهای گران قیمت در اختیار اتاق‌ها قراردهیم؟!

وی در ادامه با تاکید بر این‌که تذاکراتی که به هیات رییسه داده می‌شود باید گفته شود بیان کرد: از هیات رییسه خواهش می کنیم به مسائل اخیر که در یکی از اتاق‌ها ایجاد شده است رسیدگی کند.

معروف، دیگر عضو اتاق ایران با تاکید بر این‌که ما از اعلام و مطرح شدن تفریغ بودجه امسال اتاق ایران و تصویب بودجه سال آینده آن نمی گذریم خاطرنشان کرد:‌ دو ماه دیگر سال تمام می‌شود و هنوز بودجه سال آینده مطرح نشده است. سال قبل نیز عملیات تفریغ و تصویب بودجه انجام نشد ولی امسال نباید این اتفاق مجددا رخ دهد.

اتاق یک بودجه چند صد میلیارد تومانی دارد ولی بازرس ندارد

پورقاضی نیز در ادامه این نشست با بیان این‌که در سال گذشته نه وضعیت تفریغ بودجه معلوم بود و نه تصویب آن، بیان کرد: بهتر است امسال کمیسیون‌هایی تشکیل شوند تا به این موضوع رسیدگی شود. زیرا اتاق یک بودجه چند صد میلیارد تومانی دارد ولی بازرس ندارد و هیات نمایندگان از روند بودجه آگاهی ندارد.

مجیدرضا حریری درباره بودجه امسال اتاق ایران تصریح کرد:‌ زمانی که بودجه امسال قرار بود به تصویب برسد مقرر شد در شش ماهه اول گزارش آن را داشته باشیم که این اتفاق نیفتاد.

وی ادامه داد: بهتر است قبل ازاین که سال تمام شود یک یا دو جلسه فوق العاده برای تفریغ بودجه سال جاری و تصویب بودجه سال آینده برگزار کنیم.

صنعت خودروسازی مثل بلیت بخت‌آزمایی شده است

نجفی‌منش نیز دراین نشست تصریح کرد: صنعت خودروسازی مثل بلیت بخت‌آزمایی شده اگر با همین رویه ادامه دهیم کارخانه‌ها رو به تعطیلی می‌روند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha