دانشمندان دانشگاه منچستر نوعی بیوکاتالیزور را شناسایی کردهاند که قادر است مواد شیمیایی موجود در بستنی، صابون و شامپو را تولید کند. این روش میتواند در درازمدت به تولید جایگزین مواد شیمیایی اشتقاق شده از سوختهای فسیلی بینجامد.
به گزارش سرویس فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، محققان حاضر در این پروژه نشان دادهاند که حوزه در حال ظهور زیستشناسی مصنوعی میتواند در تولید سوخت خودروها یا تجهیزات برقی منازل از اسیدهای چرب طبیعی نقش شایانی را ایفا کند.
دانشمندان دانشگاه منچستر از زیستشناسی مصنوعی جهت استخراج اسیدهای چرب طبیعی و هدایت این مولکولهای چرب به سمت تولید سوخت فسیلی و مواد شیمیایی خانگی آماده بهره بردهاند.
مواد شیمیایی هیدروکربن در همه جا از جمله رایحه صابون، غلیظکننده شامپو و سوخت خودرو موجود هستند.
تعداد کربنهای این مواد و این که آنها اسیدی، آلدهید، الکل یا آلکان هستند نیز پارامترهای مهمی هستند که بر سمی بودن آنها برای ارگانیسمهای زیستی، پتانسیلشان برای تولید سوخت فسیلی و همچنین بوی این مواد به عنوان ترکیبات عطری اثر میگذارند.
این موفقیت به محققان امکان تفحص بیشتر در زمینه چگونگی خلق انرژی تجدیدشدنی از منابع پایدار را میدهد. این پیشرفت همچنین میتواند به روشهای ابتکاریتر اشتقاق سوختها از منابع طبیعی بینجامد.
زیستشناسی مصنوعی، حوزه تحقیقات و فناوری بیولوژیکی است که علم و مهندسی را ترکیب میکند.
جزئیات این تحقیق در PNAS انتشار یافت.
انتهای پیام
نظرات