مطالعات صورت گرفته توسط محققان دانشگاه راکفلر نشان میدهد، پروتئینهای مهار شده از سیستم ایمنی بدن قادر به سرکوب ویروس HIV در بدن موشها شده است که میتواند منجر به ابداع روش درمانی جدید بدون نیاز به استفاده روزانه از دارو شود.
به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، داروهای موجود برای مقابله با بیماری ایدز گران قیمت بوده و عوارض جانبی فراوانی در پی دارند.
محققان لابراتوار ایمونولوژی مولکولی دانشگاه راکفلر به سرپرستی «فلوریان کلاین»، موفق به کشف ترکیبی از پنج آنتی بادی مختلف شده اند که قادر به سرکوب ویروس HIV-1 در یک دوره 60 روزه پس از اتمام درمان شود.
نقش آنتی بادی های قوی برای پیشگیری از آلوده شدن پستانداران غیر انسانی به ویروس HIV پیش از این کشف شده که امکان تولید یک واکسن موثر برای انسان را افزایش داده است.
آنتی بادی های قوی تازه کشف شده (آنتی بادی های خنثی) که توسط «کلاین» مورد استفاده قرار گرفته است، در بیماران مبتلا به عفونت HIV شناسایی شده است که سیستم ایمنی بدن آنها توانایی غیر منتظره ای برای خنثی کردن ویروس دارد.
«کلاین» خاطر نشان می کند: در مطالعات قبلی، اثر محدودی از آنتی بادی های مورد استفاده برای درمان ایدز نشان داده شده بود، اما کشف آنتی بادی های قوی جدید می تواند بعنوان ابزاری موثر برای مقابله به ویروس HIV مورد استفاده قرار بگیرد.
کنترل ویروس HIV-1 بسیار دشوار است، چرا که برای فرار از حملات سیستم ایمنی بدن بطور مداوم در حال جهش و تغییر شکل است، اما ترکیبی از آنتی بادی های جدید می توانند پروتئین سطحی gp160 ویروس را هدف قرار دهند.
به گفته محققان، یک آنتی بادی به تنهایی برای سرکوب ویروس موثر نبوده و باید ترکیبی از حداقل پنج آنتی بادی مورد استفاده قرار گیرد.
در این مطالعه از موش های «انسانی» که حامل عملکرد ژن ها، سلول ها و بافت های انسان هستند، استفاده شده است؛ گام بعدی محققان، تنظیم یک شیوه درمانی با کمک آنتی بادی های جدید برای انسان است.
نتایج این تحقیق در مجله Nature منتشر شده است.
انتهای پیام
نظرات