• دوشنبه / ۲۷ آذر ۱۳۹۱ / ۱۴:۲۵
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 91092716112

رییس انجمن ژنتیک ایران:

کارتل‌های فعال در واردات از موانع اصلی کشت محصولات تراریخته در کشورند

کارتل‌های فعال در واردات از موانع اصلی کشت محصولات تراریخته در کشورند

رییس انجمن ژنتیک ایران با ابراز تاسف از عدم تولید محصولات تراریخته در کشور با وجود فراهم بودن زیرساخت‌های علمی و فنی لازم، ناکارآمدی مدیران و کارتل‌های فعال در واردات را از عوامل عمده این امر عنوان کرد.

رییس انجمن ژنتیک ایران با ابراز تاسف از عدم تولید محصولات تراریخته در کشور با وجود فراهم بودن زیرساخت‌های علمی و فنی لازم، ناکارآمدی مدیران و کارتل‌های فعال در واردات را از عوامل عمده این امر عنوان کرد.

به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، دکتر مختار جلالی، رییس انجمن ژنتیک و نماینده انجمن‌های علمی در شورای ملی ایمنی زیستی که عصر دیروز در نشست تخصصی مهندسی ژنتیک و ایمنی زیستی ایران و ژاپن در مرکز تحقیقات استراتژیک سخن می‌گفت، اظهار داشت: چهار دهه از عمر زیست فناوری و مهندسی ژنتیک در دنیا می‌گذرد و دنیا به سرعت در حال مصرف محصولات تراریخته است ولی متاسفانه به دلایلی که تا حدی روشن است، نتوانسته‌ایم از این فناوری استفاده کنیم.

وی خاطرنشان کرد: با این که بیشترین تعداد مقالات زیست فناوری را در سطح کشورهای اسلامی و منطقه داریم و با وجود واردات 3 تا 4.5 میلیارد دلاری محصولات کشاورزی مثل سویا، ذرت، کنجاله، پنبه و ... میزان تولید محصولات تراریخته در کشور صفر است که در خوشبینانه‌ترین حالت می‌توان کارتل‌های فعال در واردات‌ را مانع این امر عنوان کرد.

جلالی خاطرنشان کرد: همه اسناد بالادستی ما از کاربرد فناوری تولید محصولات تراریخته حمایت می‌کنند مثلا بر اساس سند ملی زیست فناوری، ایران باید در کوتاه مدت 0.2 و در بلند مدت 0.5 درصد از سطح زیر کشت گیاهان تراریخته دنیا را به خود اختصاص دهد که بین 180 تا 450 هزار هکتار است. از طرف دیگر، دانش تولید این محصولات، تجهیزات و امکانات لازم و زیرساخت‌هایی مثل موسسات و قوانین مورد نیاز از قبیل پروتکل کارتاهنا و قانون ملی ایمنی زیستی در کشور وجود دارد با این حال، زمینه کشت محصولات فراهم نشده است. عمده علت این مساله وجود مدیرانی است که در خوش‌بینانه‌ترین حالت اطلاع درستی از زیست فناوری ندارند.

رییس انجمن ژنتیک ایران در ادامه با اشاره به این که آیین‌نامه اجرایی قانون ملی ایمنی زیستی که باید به فاصله شش ماه از تصویب آن ابلاغ می‌شد با گذشت حدود سه سال از تصویب این قانون هنوز ابلاغ نشده است، اظهار داشت: در تدوین قانون و آیین‌نامه ایمنی زیستی، دو رویکرد می‌توان داشت؛ یکی تصویب قانونی بازدارنده تا همانند شرایطی که تا الان داریم، بهره‌برداری از فناوری‌های زیستی را به حداقل ممکن برسانیم و دیگر رویکرد بهره‌برداری ایمن از فناوری‌های زیستی مورد نیاز است که اسناد و قوانین بالادستی ما بر بهره‌گیری ایمن از فناوری‌های زیستی تاکید دارد به طوری که قانون ایمنی زیستی ایران یکی از مترقی‌ترین قوانین ایمنی زیستی دنیاست.

جلالی تصریح کرد: این سوال مطرح است که اگر محصولات تراریخته خطرناک هستند چرا به رغم جلوگیری از تولید داخلی آنها هر روزه با کشتی‌های عظیم خارجی به کشور وارد می‌شوند؟

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha