رییس انجمن صنفی کارفرمایان صنعت طلا، جواهر و نقره استان تهران با اشاره به مصرف سالانه 350 تا 450 تن طلا در ایران گفت: اطلاعات دقیقی درباره مصرف طلا در کشور وجود ندارد اما شواهد نشان میدهد که ایران جزو پنج بازار مصرف بزرگ طلا و جواهر در دنیاست.
عبادالله محمدولی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با اشاره به اینکه در چند هفته گذشته قیمتها در بازار طلا از ثبات نسبی برخوردار بوده است، افزود: این وضعیت هم به نفع مصرفکنندگان، هم فروشندگان و هم تولیدکنندگان بوده است.
او با اشاره به اینکه باید با ایجاد عیارهای مختلف در بازار طلا به مشتریان خود احترام بگذاریم، افزود: در حال حاضر وقتی مشتری وارد بازار طلا میشود مجبور است طلا را با تنها یک عیار خریداری کند و هیچ حق انتخابی ندارد که این ظلم به مصرفکننده است.
رییس انجمن صنفی کارفرمایان صنعت طلا، جواهر و نقره استان تهران با بیان اینکه اگر بازار طلا و جواهر کشور را درست مدیریت نکنیم در آیندهای نزدیک به مشکل خواهیم خورد، اضافه کرد: به دلیل بیتوجهیهای رخ داده در بازار طلا سهم کالاهای قاچاق وارداتی در بازار داخلی به تدریج زیاد شده و حالا به 70 تا 80 درصد رسیده است.
به گفته محمدولی امروز هم اگر سازمانهای متولی مانند سازمان استاندارد به فکر ایجاد تنوع عیاری در بازار طلا نباشند، در آینده نزدیک دیگر چیزی به نام زرگری در ایران نخواهیم داشت و ایران به یک واردکننده صرف طلا و جواهر تبدیل میشود.
این فعال صنعتی با بیان اینکه اظهارات مطرح شده از سوی روسای اتحادیههای طلا و جواهر درباره منتفی شدن پیشنهاد تنوع بخشی به عیار طلا صحت ندارد، اظهار کرد: نباید با دست خودمان بازار طلا و جواهر خودمان را خراب کنیم. باید برای مشتریان در بازار احترام قائل شده و به آنها حق انتخاب بدهیم. بازار طلای ایران رو به رشد بوده و نباید با برنامهریزیهای اشتباه این بازار را در اختیار رقبای ایتالیایی، چینی و هندی قرار دهیم.
به گزارش ایسنا، انجمن صنفی کارفرمایان صنعت طلا، جواهر و نقره استان تهران پیشنهاد ساخت مصنوعات طلا را در عیارهای 4، 9، 14 و 17 مطرح کرده است. این در حالی است که رییس اتحادیه کشوری طلا و جواهر مدعی شده که کاهش عیار طلا کیفیت آن را پائین میآورد.
رییس اتحادیه سازندگان و فروشندگان طلا و جواهر تهران هم با ایجاد تنوع عیاری در ساخت مصنوعات طلا مخالفت کرده است. به تازگی رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران در اظهاراتی تند اعلام کرد که "تا من هستم، نمیگذارم عیار طلا به زیر 18 کاهش پیدا کند!"
در همین حال رییس سازمان ملی استاندارد ایران هم در گفتوگو با ایسنا از بررسی پیشنهاد تدوین استاندارد طلا با عیار کمتر از 18 خبر داده و گفت در صورتی که محاسن طلای کمتر از 18 عیار بیشتر از معایب آن باشد، استاندارد این محصول تدوین میشود.
فریدون بلغاری، مدیرکل نظارت بر اجرای استاندارد سازمان ملی استاندارد ایران هم گفت که در کشورهای دیگر طلا با عیارهای 10، 12 و 14 تولید وعرضه میشود و مانند کشور ما این کالا با عیار بالا عرضه نمیشود.
انتهای پیام
نظرات