• یکشنبه / ۲۶ آذر ۱۳۹۱ / ۱۶:۴۴
  • دسته‌بندی: مجلس
  • کد خبر: 91092615418
  • خبرنگار : 71234

پیشنهادات نمایندگان در مورد نحوه پخش برنامه‌های کاندیداها

پیشنهادات نمایندگان در مورد نحوه پخش برنامه‌های کاندیداها

نمایندگان مجلس در جلسه نوبت بعدازظهر امروز(یکشنبه)، در جریان بررسی جزئیات طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات ریاست‌جمهوری در مورد چگونگی پخش برنامه‌های تبلیغاتی کاندیداها به صورت ضبط شده و زنده به بحث و بررسی پرداختند که این ماده با پیشنهادات متعدد نمایندگان روبرو شد.

نمایندگان مجلس در جلسه نوبت بعدازظهر امروز(یکشنبه)، در جریان بررسی جزئیات طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات ریاست‌جمهوری در مورد چگونگی پخش برنامه‌های تبلیغاتی کاندیداها به صورت ضبط شده و زنده به بحث و بررسی پرداختند که این ماده با پیشنهادات متعدد نمایندگان روبرو شد.

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، در ابتدا نادر قاضی‌پور نماینده ارومیه پیشنهاد حذف کل ماده 64 را مطرح کرد که کاظم جلالی به عنوان مخالف و احمد توکلی به عنوان موافق اظهاراتی را مطرح کردند که سرانجام حذف کل این ماده رای نیاورد.

پیشنهاد بعدی از سوی احمد توکلی مطرح شد که در این پیشنهاد خواستار شده بود که قید کمیسیون بررسی تبلیغات در این ماده که عهده‌دار مسئولیت حذف مطالب توهین‌آمیز و یا هتک حرمت کاندیداها را به عهده دارد، حذف شود، پیشنهادی که بدون اعلام نظر موافق و مخالف آن مطرح گردید اما نتوانست رای لازم را از مجلس به دست آورد. بعد از این پیشنهادات جزئی برای رفع ابهام و یا حذف جزء مطرح گردید که باز هم نمایندگان به آن رای مثبت ندادند.

پیشنهاد بعدی از سوی قاسم جعفری نماینده بیرجند مطرح گردید که در توضیح پیشنهاد خود تاکید کرد که ممکن است هر یک از نامزدهای انتخاباتی در برنامه‌های تبلیغاتی خود مطلب توهین‌آمیز و یا هتک حرمت را مطرح نکنند ولی ممکن است که این اتفاق از سوی نماینده آنها رخ دهد به همین دلیل باید در این رابطه تمهیداتی اندیشیده شود.

سیدرمضا شجاعی کیاسری نماینده ساری در مخالفت با این پیشنهاد تاکید کرد که برنامه ضبط شده و زنده با یکدیگر متفاوت است و نباید این دو مبحث با یکدیگر خلط شود.

مهرداد لاهوتی نماینده لنگرود به عنوان موافق این پیشنهاد، گفت که با ماده فعلی، مناظره‌های تلویزیونی زنده تلقی نمی‌شود که باید رفع ابهامی در این رابطه صورت گیرد، از طرف دیگر اگر نماینده یک کاندیدا توهین کند تکلیف پاسخ به آن توهین در صداوسیما چه خواهد بود.

سیدصولت مرتضوی معاون سیاسی وزیر کشور نیز در توضیحی با بیان اینکه برنامه‌های تبلیغاتی انتخاباتی نامزدها به سه دسته تقسیم می‌شود، گفت: دسته اول مربوط به برنامه‌های ستاد انتخاباتی است که برای آن سناریو تعریف می‌شود و بر اساس آن برنامه‌سازی می‌گردد. دسته دیگر یکسری برنامه‌های زنده‌ای است که از کاندیدا دعوت می‌شود که برنامه‌های خود را تشریح نماید و دسته سوم نیز برنامه‌هایی است که از نامزدها برای انجام مناظره دعوت می‌گردد.

وی افزود: اگر قرار باشد کمیسیون بررسی تبلیغات تمامی برنامه‌های نامزدها را مورد رسیدگی قرار دهد دیگر نامزدها پاسخگوی مطالب مطرح شده در صداوسیما نیستند و توجیه می‌کنند که این مطالب از سوی کمیسیون تایید شده است.

مرتضوی ادامه داد: ضبط برنامه‌های تلویزیونی در جریان تبلیغات انتخابات ریاست‌جمهوری امری ضروری است چون ممکن است افرادی که به آنها در جریان این برنامه‌ها توهین شده است احتیاج به مستنداتی برای اقامه دعوی داشته باشند.

به گزارش ایسنا، علی لاریجانی رییس مجلس در جریان این توضیحات با بیان اینکه ابهامی در این رابطه در مورد برنامه‌های ضبط شده تلویزیون وجود دارد، گفت: ابهام اول به این موضوع برمی‌گردد که اگر نماینده‌ یک کاندیدای انتخابات ریاست‌جمهوری به فردی توهین کند چگونه قرار است که آن فرد پاسخ به توهین‌های مطرح شده را بدهد.

وی افزود: ابهام دیگر به این موضوع برمی‌گردد که در صدر این ماده آمده است برنامه‌های تبلیغاتی ضبط شده چگونه مطرح شود و در ذیل آن در مورد برنامه‌های زنده یکسری نکاتی آمده است که این موضوع ابهاماتی را مطرح می‌کند.

به گزارش ایسنا،‌ سرانجام نمایندگان با 113 رای موافق، 17 رای مخالف و 34 رای ممتنع از مجموع 213 رای، موافقت کردند که در قسمتی از این ماده قید شود که اگر نماینده یکی از نامزدهای انتخاباتی مطالب توهین‌آمیز را مطرح کرد صداوسیما وقتی برای پاسخ قائل شود.

در ادامه پیشنهاد دیگری از سوی محمدرضا تابش نماینده اردکان مطرح شد مبنی بر اینکه در ماده 64 به صورت مشخص در مورد نوع تبلیغات نامزدها در برنامه‌های زنده و ضبط شده تفکیک قائل شویم، رویکردی که در ماده کنونی به وضوح مشخص نشده است.

احمد توکلی نماینده مردم تهران در مخالفت با این پیشنهاد، گفت: کلیه برنامه‌های تلویزیون باید ضبط شود. در شرایط فعلی معنای برنامه‌های زنده با برنامه‌های ضبط شده تفاوت دارد که باید به این امر توجه گردد.

علی مطهری نماینده مردم تهران در موافقت با این طرح پیشنهاد گفت: در صدر اول و آخر این ماده دو مفهوم جداگانه مطرح شده است. در ابتدا در مورد برنامه‌های ضبط شده شرایطی قید شده و در پایان ماده در مورد برنامه‌های زنده مطالب دیگری عنوان شده است که این دو موضوع با یکدیگر منافات دارد.

وی افزود: رویکرد برنامه‌های زنده و ضبط شده با یکدیگر متفاوت است پس باید این ماده نیز به گونه‌ای به تصویب برساند که تناقض و تضادی در پخش برنامه‌های زنده و ضبط شده به وجود نیاید.

سرانجام نمایندگان با 157 رای موافق، 12 رای مخالف و 17 رای ممتنع از مجموع 224 نماینده موافقت کردند که نحوه تبلیغات کاندیداهای ریاست‌جمهوری در برنامه‌های ضبط شده با برنامه‌های زنده متفاوت باشد.

به گزارش ایسنا، بعد از تمامی این مذاکرات، نمایندگان به اصلاح ماده 64 قانون انتخابات ریاست‌جمهوری رای مثبت دادند که بر اساس این ماده، چنانچه به تشخیص کمیسیون بررسی تبلیغات، برنامه‌های تبلیغاتی ضبط شده نامزدها در صداوسیما در برگیرنده مطالب توهین‌آمیز یا هتک حرمت به سایر کاندیداها یا دیگر افراد و یا مغایر قوانین باشد، سازمان صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران موظف به حذف آن مطالب است و در صورتی که ضمن پخش برنامه زنده‌ای موارد مذکور از سوی هر یک از نامزدهای انتخابات یا نماینده آنها واقع شود، سازمان موظف است با تشخیص کمیسیون بررسی تبلیغات به میزان مناسب و به صورت ضبط شده فرصت احقاق حق بدهد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha