• جمعه / ۱۷ آذر ۱۳۹۱ / ۱۱:۵۶
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 91091708920

سردرگمی صادرکنندگان در پی ابلاغ نشدن یک مصوبه

دستورالعمل اختصاص ارز صادرات به واردات ابلاغ نشد

دستورالعمل اختصاص ارز صادرات به واردات ابلاغ نشد

در حالی رییس سازمان توسعه تجارت یکی از راه‌های ورود ارز صادر‌کنندگان به چرخه اقتصاد کشور را اختصاص این ارز به وارد‌کنندگان کالا اعلام کرده که به گفته نایب رییس کنفدارسیون صادرات دستور‌العمل اجرایی این کار هنوز ابلاغ نشده است.

در حالی رییس سازمان توسعه تجارت یکی از راه‌های ورود ارز صادر‌کنندگان به چرخه اقتصاد کشور را اختصاص این ارز به وارد‌کنندگان کالا اعلام کرده که به گفته نایب رییس کنفدارسیون صادرات دستور‌العمل اجرایی این کار هنوز ابلاغ نشده است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، رییس سازمان توسعه تجارت در تازه‌ترین اظهارات خود گفته است که ارز صادر‌کنندگان به سه شکل می‌تواند وارد چرخه اقتصاد کشور شود؛ شکل اول این‌که صادر‌کنندگان ارز خود را در سپرده ویژه‌ای در بانک مرکزی قرار داده و از منافع آن بهره ببرند. شکل دوم این‌که صادر‌کنندگان ارز خود را با نرخ مبادله‌ای در مرکز مبادلات ارزی عرضه کنند. شکل سوم نیز این‌که صادر‌کنندگان ارز خود را با نرخ توافقی به وارد‌کنندگان کالا بدهند.

با این وجود به گفته نایب رییس کنفدراسیون صادرات ایران دستورالعمل اجرایی اختصاص ارز صادرات به واردات هنوز به گمرک‌ها و سازمان‌های صنعت، معدن و تجارت استان‌ها برای اجرا ابلاغ نشده است.

محمد لاهوتی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا اشاره به این‌که قرار بود یکی از راه‌های ورود ارز صادر‌کنندگان به چرخه اقتصاد کشور اختصاص این ارز به وارد‌کنندگان با نرخ توافقی باشد، افزود: بعد از توافق شش ماده‌ای صادر‌کنندگان با سازمان توسعه تجارت بخشنامه‌ مربوط به این توافق درباره واردات کالا از محل ارز صادراتی ابلاغ شد اما تاکنون دستور‌العمل اجرایی آن ابلاغ نشده است.

وی افزود: اگر صادر‌کننده‌ای بخواهد ارز خود را به واردات کالا اختصاص دهد، نمی‌تواند چون مکانیزم اجرایی این کار هنوز وجود ندارد و این وضعیت باعث سردرگمی صادر‌کنندگان برای مدیریت ارز و عمل به تعهداتشان شده است.

نایب رئیس کنفدراسیون صادرات ایران افزود: هنوز در سیستم ثبت‌ سفارش گزینه واردات در مقابل صادرات وجود ندارد و این باعث شده تا وارد‌کنندگان نتوانند از ارز صادراتی برای واردات کالا استفاده کنند.

به گزارش ایسنا وزیر صنعت، معدن و تجارت چند روز پیش با اشاره به این‌که در ابتدای امسال ارز بحران جدی را برای کشور ایجاد کرد، اعلام کرد که طی همین مدت از 17 میلیارد دلار واردات کالا هفت میلیارد دلار از طریق ارز صادرکنندگان تامین شد و سیگنال‌هایی به ما داده شد که بانک مرکزی نمی‌تواند ارز کشور را به طور کامل تامین کند. به گفته مهدی غضنفری در شش ماهه نخست امسال نیز از 27 میلیارد دلار واردات کالا 11 میلیارد دلار آن از طریق ارز غیربانکی تامین شد که این نشان داد بانک مرکزی مانند گذشته نمی‌تواند ارز خود را وارد چرخه تجارت کشور کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha