• یکشنبه / ۱۲ آذر ۱۳۹۱ / ۰۹:۵۰
  • دسته‌بندی: مجلس
  • کد خبر: 91091205689
  • خبرنگار : 71234

بررسی کلیات طرح اصلاح قانون انتخابات ریاست‌جمهوری

جلالی: متاسفم که انتخابات را به جریان فتنه گره می‌زنند/ بلوا ایجاد نکنید

جلالی: متاسفم که انتخابات را به جریان فتنه گره می‌زنند/ بلوا ایجاد نکنید

کاظم جلالی با بیان اینکه نباید بر سر وجود ماده 35 طرح اصلاح قانون انتخابات در مورد تعیین مصادیق رجل سیاسی و مذهبی بلوا ایجاد کنیم، گفت: باعث تاسف است که هر کسی سخن از انتخابات به میان می‌آورد به مذاق برخی خوش نمی‌آید و آن را به جریان فتنه می‌بندند.

کاظم جلالی با بیان اینکه نباید بر سر وجود ماده 35 طرح اصلاح قانون انتخابات در مورد تعیین مصادیق رجل سیاسی و مذهبی بلوا ایجاد کنیم، گفت: باعث تاسف است که هر کسی سخن از انتخابات به میان می‌آورد به مذاق برخی خوش نمی‌آید و آن را به جریان فتنه می‌بندند.

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، رییس فراکسیون اصولگرایان رهروان ولایت به عنوان موافق کلیات طرح اصلاح قانون انتخابات ریاست‌جمهوری در صحن علنی امروز مجلس، گفت: تعجب می‌کنم که برخی از همکاران در مورد هویت طرح اصلاح قانون انتخابات تردید ایجاد می‌کنند.

وی افزود: در جریان ثبت‌نام کاندیداهای انتخابات سال 84 نزدیک به 1200 نفر ثبت‌نام کردند که از این رویه ثبت‌نام فیلمی تهیه شد. در آن دوره از بین 1200 نفر ثبت‌نام، 1096 نفر رد صلاحیت شدند که بسیاری از آنها حتی شان حضور در انتخابات ریاست‌جمهوری را نداشتند. آن فیلم در آن دوران تبدیل به یک صحنه جوک شد.

رییس فراکسیون اصولگرایان رهروان ولایت افزود: در چنین شرایطی آیا ثبت‌نام این خیل عظیم از افراد که شانیتی برای حضور در انتخابات ریاست‌جمهوری ندارند آیا در شان جمهوری اسلامی است؟ مطمئنا وجود چنین اتفاقاتی تنها بهانه‌ای به رسانه‌های خارجی و دشمنان انقلاب اسلامی می‌دهد. حال سوال این است که تعیین ضوابط برای انتخابات ریاست‌جمهوری، به معنای خدمت به نظام است یا اینکه بیرون از این ضوابط اجازه دهیم که هر کسی که بخواهد در انتخابات ریاست‌جمهوری شرکت کند و آنگاه بهانه به دشمنان برای موضوع رد صلاحیت شدن کاندیداها بدهیم؟

جلالی با اشاره به استدلال برخی از نمایندگان در مخالفت با طرح اصلاح قانون انتخابات ریاست‌جمهوری و استناد به ماده 115 قانون اساسی گفت: ماده 115 قانون اساسی شرایط کاندیداها را مشخص کرده است، قانونی که مصوبه سال 64 است و در آن تاکید شده که کاندیداها باید شرایطی همچون ایرانی‌الاصل بودن، مدیر و مدبر و رجل سیاسی و مذهبی را داشته باشند. در ذیل این ماده نیز در مورد تحصیلات کاندیداها تنها به داشتن خواندن و نوشتن بسنده شده است.

رییس مرکز پژوهش‌ها افزود: در شرایطی که قانون انتخابات ریاست‌جمهوری تنها داشتن شرایط نوشتن و خواندن برای یک کاندیدای انتخابات ریاست‌جمهوری تعیین شده است که در شرایط کنونی افتخار جمهوری اسلامی بر آن است که سطح تحصیلات مردم بسیار بالا رفته است حال اینکه بخواهیم تنها شرایط خواندن و نوشتن را برای یک نامزد انتخاباتی در نظر بگیریم آیا درست است؟

وی در ادامه یادآور شد: در زمان ثبت‌نام انتخابات ریاست‌جمهوری سال 88 دختر 24 ساله‌ای ثبت‌نام کرد که هنگامی که خبرنگاران از او دلیل کاندیدا شدنش را پرسیدند پاسخ داد که چون شغلی نداشته است ثبت‌نام کرده تا شغل پیدا کند، آیا این موضوع در شان انتخابات ریاست‌جمهوری است؟

جلالی با اشاره به تعیین حداقل و حداکثر سن در طرح اصلاح قانون انتخابات، اظهار کرد: در این طرح حداکثر سنی برای کاندیداهای انتخابات ریاست‌جمهوری تعیین شده است؛ چرا که مطمئنا کهولت سن باعث می‌شود فردی که اصلی‌ترین بار اجرایی کشور را دارد با مشکلاتی مواجه شود.

نماینده مردم شاهرود در مجلس با اشاره به ماده 35 طرح اصلاح قانون انتخابات در خصوص تعیین رجل سیاسی و مذهبی و مدیر و مدبر بودن کاندیداهای انتخابات ریاست‌جمهوری، گفت: همان‌طور که رییس مجلس در جلسه غیرعلنی توضیح دادند احتمالا این ماده با قانون اساسی مغایرت دارد که باید راهکارهایی برای آن اندیشیده شود. با وجودی که این ماده منطق داشت، اما باید همه قانون‌گرا باشیم و در جهت اصلاح آن تلاش کنیم ولی باز هم این به معنای آن نیست که ماده 35 را به یک عامل بلوا تبدیل نماییم.

جلالی با اشاره به تعیین هیات اجرایی برگزاری انتخابات در طرح اصلاح قانون انتخابات، اظهار کرد: متاسفم که هر کسی سخن از انتخابات را می‌زند، آنها به مذاق‌شان خوش نمی‌آید مدام آن را به جریان فتنه می‌بندند، این در حالی است که همواره نتیجه انتخابات در جمهوری اسلامی درست بوده است.

وی افزود: در این شرایط اینکه تنها وزارت کشور به عنوان یک جزء برگزارکننده انتخابات، آن را تایید کند بهتر است یا اینکه تمامی نظام یعنی قوه قضاییه و مجلس نیز انتخابات را تایید نمایند؟ چرا بلوا می‌کنید و واقعیت را به گونه‌ای دیگر وانمود می‌نمایید.

رییس فراکسیون اصولگرایان رهروان ولایت ادامه داد: از طرف دیگر در طرح اصلاح قانون انتخابات بحث جرایم انتخاباتی تغییر کرده است که باید نگاه جدیدی به این موضوع وجود داشته باشد. همچنین در مورد تبلیغات انتخابات ریاست‌جمهوری نیز در این طرح مواردی دیده شده است تا همچون دوره گذشته از مناظره‌ها بسیار کشور ضربه خورد، این اتفاق تکرار نشود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha