یک کارشناس اقتصادی افزایش میزان وام مسکن را موجب بالا رفتن قیمت زمین و مسکن عنوان کرده و معتقد است: با افزایش وام مسکن، تقاضا نیز بالا میرود و در شرایط فعلی اقتصاد، این امر جز ایجاد تورم و افزایش قیمتها نتیجهای نخواهد داشت.
ابراهیم رزاقی در گفتوگو با خبرنگار مسکن خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با انتقاد از نوع نگاهی که در ایران به مسکن وجود دارد، اظهارکرد: سودآوری بازار مسکن بسیاری از فعالیتهای تولیدی را تحتالشعاع قرار داده و سرمایههای بسیاری در این حوزه انباشت شده لذا افراد زیادی با مساعد دیدن این بازار به دلالی روی آورده و سعی میکنند با بالا نگه داشتن قیمت سود خود را تضمین کنند.
وی ادامه داد: با توجه به ضعفهایی که در امور زیرساختی و صنعتی داریم، بخش مسکن برای دولت از جایگاه ویژهای برخوردار است و با افزایش قیمتها دولت مجبور میشود به بازار وارد شود در حالی که افزایش وامها یا اهدای تسهیلات مستقیم جز افزایش قیمت و ایجاد التهابات جدید نتیجهای نخواهد داشت.
رزاقی با تاکید بر لزوم تقویت اهرمهای نظارتی بازار مسکن تصریح کرد: بسیاری از افراد با استفاده از خلاءهای نظارتی تعداد زیادی واحد مسکونی در اختیار میگیرند و عرضه و تقاضا را به هم میریزد.
به گفته وی طبق آمارها بیش از دو میلیون واحد مسکونی خالی در کشور وجود دارد که 50 درصد آن در تهران است که دولت باید برای چنین خانههایی مالیات سنگین وضع کند. در کنار این امر باید برای خرید و فروشها محدودیت ایجاد کرد و امکان دلالبازی را در بازار از بین برد.
این اقتصاددان نبود توانایی بازپرداخت وامهای مسکن را از دیگر مشکلات این حوزه برشمرد و خاطرنشان کرد: درآمد مردم، متناسب با تورم موجود در جامعه رشد نکرده و بسیاری از خانوادهها از عهده قسطهای 400 هزار تومانی و حتی بیشتر وامها برنمیآیند لذا در صورت افزایش نیافتن پایه حقوق مردم بالا بردن وامها مشکلی راه حل نخواهد کرد.
انتهای پیام
نظرات