• شنبه / ۲۰ آبان ۱۳۹۱ / ۱۲:۱۹
  • دسته‌بندی: سیاست خارجی
  • کد خبر: 91082012286

انتقاد جمهوری‌خواهان از انتشار دیرهنگام خبر مربوط به پهپاد آمریکایی

انتقاد جمهوری‌خواهان از انتشار دیرهنگام خبر مربوط به پهپاد آمریکایی

جمهوری‌خواهان آمریکایی به دنبال این مساله هستند که چرا دولت باراک اوباما اعلام موضوع پهپاد آمریکایی در خلیج فارس را یک هفته به تعویق انداخته و خبر آن را پس از انتشار توسط شبکه خبری سی.ان.ان تایید کرده است.

جمهوری‌خواهان آمریکایی به دنبال این مساله هستند که چرا دولت باراک اوباما اعلام موضوع پهپاد آمریکایی در خلیج فارس را یک هفته به تعویق انداخته و خبر آن را پس از انتشار توسط شبکه خبری سی.ان.ان تایید کرده است.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، ویچ ویلیامسون، مشاور سیاست خارجی ستاد تبلیغاتی میت رامنی، کاندیدای جهموری‌خواهان در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا که به پیروزی باراک اوباما منجر شد، به روزنامه وال‌استریت ژورنال گفت: فکر می‌کنم این که انتشار این خبر تا هشتم نوامبر به تعویق افتاده دلیل داشته است.

او افزود: فکر می‌کنم علت آن این است که افراد طرف دیگر و دموکرات‌ها فکر کردند که این موضوع عواقب سیاسی خواهد داشت و مسایلی را مطرح که آن‌ها نمی‌خواستند به آن بپردازند.

این روزنامه افزود که رامنی از این موضوع اطلاعی نداشته است اگرچه آغاز ماه سپتامبر اطلاعات امنیتی معمول را از مقامات اطلاعاتی دریافت می‌کرد.

شان هانیتی و میشل مالکین روز پنج‌شنبه اوباما را در برنامه‌ای در فاکس‌نیوز تحت فشار گذاشتند. مالکین آن ر ا "سرکوب حقیقت " خواند و گفت که "خون مردم باید به جوش بیاید".

هانیتی این موضوع را به حمله ماه سپتامبر در لیبی ربط داد و سوالاتی درباره این که دولت اوباما در این‌باره چه چیزی می‌دانسته است مطرح کرد.

جنیفر رابین نیز در واشنگتن پست نوشت که افشا نشدن موضوع پهپاد نشان می‌دهد که دولت تا چه اندازه می‌کوشد امنیت ملی را تحت لفافه محرمانگی مدیریت کند.

جورج لیتل، سخنگوی پنتاگون گفته است که علت فاش نشدن سریع این خبر محدودیت‌های مربوط به مذاکره درباره عملیات‌های شناسایی طبقه‌بندی شده و نه ملاحظات سیاسی است.

پیش‌تر پنتاگون مدعی شد که هواپیماهای جنگی ایران هفته گذشته در حریم هوایی بین‌المللی به یک پهپاد آمریکایی غیرمسلح شلیک کرده‌اند، گرچه شلیک‌شان به هدف‌ نخورده است.

به گزارش ایسنا، رویترز گزارش داد که حادثه اول نوامبر که موجب هشدار رسمی به تهران از طریق کانال‌های دیپلماتیک شد اولین باری است که تهران به یک هواپیمای آمریکایی بدون سرنشین شلیک می‌کند.

رویترز در ادامه گزارش داد که اگر شلیک ایران واقعا به این پهپاد اصابت کرده بود آمریکا مجبور به انتقام‌گیری می‌شد که عواقبی جدی را به دنبال داشت.

پنتاگون مدعی شد که دو هواپیمای ایرانی در ساعت 4:50 دقیقه صبح اول نوامبر این پهپاد را که عملیات نظارتی معمول و محرمانه خود را بر فراز آب‌های خلیج فارس و در حدود 16 مایلی سواحل ایران انجام می‌داد دیدند.

جورج لیتل، سخنگوی پنتاگون گفت که این هواپیماها چندین بار به پهپاد پریدیتور شلیک کردند و در حالی که پهپاد از حریم هوایی ایران دور می‌شد تا چندین مایل آن را تعقیب کردند.

او اظهار کرد: ما معتقدیم که آن‌ها حداقل دو بار شلیک کردند.

سخنگوی پنتاگون افزود که این پهپاد به هیچ عنوان وارد حریم هوایی ایران نشده بود.

به گفته لیتل، لئون پانتا، وزیر دفاع آمریکا و اعضای کنگره و کاخ سفید بلافاصله در جریان این حادثه قرار گرفتند و آمریکا با ارسال هشداری به ایران از طریق کانال‌های دیپلماتیک گفت که واشنگتن از دارایی‌های نظامی خود دفاع می‌کند و به فرستادن هواپیما برای عملیات‌های نظارتی ادامه خواهد داد.

سخنگوی پنتاگون گفت: این اتفاق بی‌سابقه بود. این اولین باری است که یک هواپیمای ایرانی به پهپادمان شلیک می‌کند.

لیتل در پاسخ به این سوال که آیا هواپیماهای ایرانی به منظور هشدار دست به شلیک زدند گفت: فرض ما بر این است که آن‌ها با هدف سرنگونی پهپاد به آن شلیک کردند، ولی دلیلش را باید از ایرانیان بپرسید.

به گزارش ایسنا، سردار احمد وحیدی، وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در این رابطه اظهار کرد: هفته گذشته یک فروند هواپیمای ناشناس به فضای فوقانی دریای سرزمینی جمهوری اسلامی ایران در منطقه خلیج فارس وارد شد که با اقدام به هنگام، هوشمندانه و قاطع نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران مجبور به فرار شد.

وحیدی افزود: این تجربه و نیز پیشینه آن حاکی از آن است که جمهوری اسلامی ایران با هوشیاری لازم، همه تحرکات را به طور دقیق رصد کرده و با اقتدار موثر، اقدام‌های قاطع، لازم و به موقع را معمول خواهد کرد.

او تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران با استفاده از همه ظرفیت‌های ذی‌ربط از جمله مراجع ذی‌صلاح بین‌المللی موضوع را در دست پیگیری دارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha