• سه‌شنبه / ۱۶ آبان ۱۳۹۱ / ۱۵:۳۶
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 91081610343

نادری در گفت‌وگو با ایسنا:

کاهش کالاهای "صادرات ممنوع" به گمرک ابلاغ نشده است

کاهش کالاهای "صادرات ممنوع" به گمرک ابلاغ نشده است

معاون امور گمرک ایران با رد حذف برخی کالاها از فهرست 52‌ گانه کالاهای ممنوعه صادراتی گفت: هنوز چیزی در این زمینه برای اجرا به ما ابلاغ نشده است.

معاون امور گمرک ایران با رد حذف برخی کالاها از فهرست 52‌ گانه کالاهای ممنوعه صادراتی گفت: هنوز چیزی در این زمینه برای اجرا به ما ابلاغ نشده است.

محمدرضا نادری در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) افزود: پیشنهاداتی درباره حذف برخی کالاها از فهرست کالاهای ممنوعه صادراتی مطرح شده اما چیزی در این زمینه به ما ابلاغ نشده است.

او با اشاره به این‌که ممنوعیت‌های ایجاد شده روی صادرات برخی کالاها از سوی گمرک براساس مصوبه هیات وزیران بوده است، گفت: گمرک ایران راسا صادرات هیچ‌ کالایی را ممنوع نکرده است بلکه این کار طبق مصوبه هیات وزیران انجام شده است.

وی با اشاره به این‌که مصوبه هیات وزیران شامل دو بخش می‌شود، اضافه کرد: بخش اول مربوط به کالاهایی است که با ارز مرجع وارد شده‌اند که مشمول قیمت‌گذاری هستند و بخش دوم شامل صادرات کالاهای اساسی می‌شوند که جلوی آنها گرفته شده است.

معاون گمرک با بیان این‌که گمرک ایران هیچ ممنوعیتی را فراتر از بخشنامه هیات وزیران اعمال نکرده است، تاکید کرد: ای کاش به جای اعلام این‌که صادرات برخی کالاها ممنوع می‌شود اعلام می‌شد که صادرات این کالاها منوط به دریافت مجوز از سازمان حمایت است که این کار در مورد سکه و مصنوعات طلا انجام شده است که برای صادرات آن باید از بانک مرکزی مجوز گرفت.

نادری توضیح داد: اگر گمرک ایران هشیار نبود، بخش زیادی از اقلام اساسی مانند شکر از کشور صادر می‌شد و هم‌اکنون با کمبود مواجه بودیم.

این مقام مسوول در عین حال از انتقاد از شیوه ممنوعیت صادرات 52 قلم کالا اظهار کرد: در تنظیم بخشنامه مربوط به ممنوعیت صادرات این کالاها از گمرک ایران دعوت نشد. یکی از موضوعات چالش‌برانگیز این بود که تعرفه کالاهای ممنوعه صادراتی به ما اعلام نشد. در حالی که ما پیشنهاد کردیم به منظور شفاف‌سازی و اجتناب از تفسیر‌های مختلف و سلیقه‌ای تعرفه‌ کالاهای ممنوعه صادراتی به گمرک اعلام شود که این کار هنوز انجام نشده است.

به گزارش ایسنا اظهارات معاون گمرک در حالی مطرح می‌شود که معاون کل سازمان توسعه تجارت امروز از حذف تخم‌مرغ نطفه‌دار از فهرست کالاهای ممنوعه صادراتی خبر داد.

عبدالحسین بیات، مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی نیز از لغو ممنوعیت صادرات محصولات پتروشیمی خبر داده است.

از سوی دیگر رییس اتحادیه مرغداران مرغ تخم‌گذار نیز از وعده وزارت صنعت، معدن و تجارت برای لغو ممنوعیت صادرات تخم‌مرغ خبر داد و گفت براساس هماهنگی‌های انجام شده محموله‌های تخم‌مرغ که در پی اعلام ممنوعیت صادرات در مرز‌ها مانده است تا عصر امروز به مقاصد مورد نظر صادر می‌شوند.

به گزارش ایسنا، بر اساس تصمیم هیات وزیران و با توجه به تصمیمات اتخاذ‌شده در جلسه‌ هماهنگی که در سوم آبان‌ماه سال جاری برگزار شده است، صادرات 52 قلم کالا که با ارز مرجع به کشور وارد می‌شوند ممنوع شد.

گندم، آرد، شکر، قند، روغن نباتی، گوسفند زنده، گوشت قرمز، کاتد مس، مفتول مسی، پوست خام، انواع لاستیک خودرو، انواع محصولات پلیمری، ماشین‌آلات صنعتی و راهسازی وارداتی، قطعات خودروی وارداتی، انواع کاغذ، جو، ذرت دامی، کنجاله سویا، دانه سویا، شمس آلومینیوم، شمش فولاد، قراضه آهن، ضایعات پت، آخال کاغذ، سولفور مولیبدن، انواع چوب، چای وارداتی، جوش شیرین، وت بلو(گاوی و گوسفندی)، استایرن مونومر، انواع برنج وارداتی، پلی اتیلن pe، انواع علوفه، پلی پروپیلین pp، انواع شیرخشک، پلی اتیلن ترفتالات pet، انواع کره حیوانی، پی وی سی pvc، انواع محصولات فولادی، پلی استایرن ps، دوده کربن، دی اکتیل فتالات dop، سولفات سدیم، اکریلونیتریل بوتادین استایرن abs، کربنات سدیم، کریستال ملامین، سود کاستیک، اسید سولفوریک، LAB، بنزن، تخم مرغ نطفه‌دار و تخم مرغ خوراکی کالاهایی هستند که صادرات آنها ممنوع شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha