• دوشنبه / ۱۵ آبان ۱۳۹۱ / ۱۵:۴۴
  • دسته‌بندی: مجلس
  • کد خبر: 91081509539
  • منبع : نمایندگی گیلان

نماینده املش و رودسر: باغات چای، مثل گذشته زنده نیست

نماینده املش و رودسر: باغات چای، مثل گذشته زنده نیست

نماینده مردم املش و رودسرگفت: باغ‌های چای مانند گذشته زنده و با نشاط نیستند.

نماینده مردم املش و رودسرگفت: باغ‌های چای مانند گذشته زنده و با نشاط نیستند.

به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) - منطقه گیلان ، محمدمهدی رهبری املشی خواستار برآورد هزینه تولید چای شد و گفت: اشتغالزایی چای کاهش پیدا کرده است.

وی یکپارچه‌سازی مدیریت را در وضعیت صنعت چای تاثیرگذار عنوان کرد و افزود: مدیریت واردات، تولید و توزیع چای باید یکپارچه شود.

وی بر تعرفه واقعی در واردات چای تاکید کرد و یادآور شد: طرح شبنم به منظور کنترل و شناسایی چای وارداتی موثر است.

نماینده مردم املش و رودسر با بیان اینکه چای در خطر سقوط قرار گرفته است، بیان کرد: باغ‌های چای مانند گذشته زنده و با نشاط نیست.

دراین راستا کیهان هاشم‌نیااستاندارگیلان اظهار کرد: نرخ برگ سبز چای باید مناسب با اداره زندگی خانوار روستایی باشد.

وی ادامه داد: نرخ تضمینی برگ سبز چای را بدون تغییر در ردیف‌های بودجه و فشار بر بازار و تولید کننده می‌توان افزایش داد.

هاشم‌نیا میزان مصرف چای کشور را سالانه ۱۲۰ هزار تن اعلام کرد و یادآور شد: سالانه ۳۰ هزار تن چای خشک در کشور تولید می‌شود و ۹۰ هزار تن بقیه وارداتی است.

وی متنوع‌سازی تولید و ارزش افزوده محصولات را مهم دانست و ابراز کرد: فرآوری چای باید در کارخانه‌های چای‌سازی انجام شود.

استاندار گیلان تولید، فرآوری و تجارت را حلقه‌های مطلوب اقتصادی چای نامید و متذکر شد: راه‌اندازی کارخانه‌های فرآوری تلفات این محصول اقتصادی را کاهش می‌دهد.

وی بابیان اینکه پرداخت مطالبات چایکاران بیشتر از حد به تاخیر افتاده است، اظهار کرد: باقیمانده ۲۰ میلیارد تومان از مطالبات چایکاران مربوط به سهم کارخانه‌دار است که کارخانه‌داران نیز تا زمان به فروش رفتن محصولات خود مطالبات را پرداخت نمی‌کنند و این موضوع موجب تاخیر در پرداخت بدهی چایکاران شده است

وی گفت: برای اینکه این مشکل برطرف شود طبق نامه مشترک استانداران گیلان و مازندران به رئیس جمهور مقرر شد ۲۰ میلیارد تومان مطالبات چایکاران از کارخانه‌های چای توسط صندوق کشاورزی پرداخت شود و دولت نیز پس از فروش محصولات کارخانه‌های چای این مبلغ را به صندوق بازگرداند.

استاندار گیلان ادامه داد: در تلاش هستیم تا از سال آینده با استفاده از روش مذکور پس از ۷۲ ساعت مطالبات چایکاران را پرداخت کنیم.

وی با بیان اینکه باید به دنبال نرخ واقعی قیمت برگ سبز چای بود تا معیشت چایکاران با مشکل مواجه نشود، اذعان کرد: سازمان چای و گروه کارشناسی زیر نظر معاون برنامه‌ریزی استاندار ماموریت یافتند تا عدد نهایی قیمت برگ سبز چای را با توجه به متوسط هزینه اداره زندگی خانوار روستایی بر مبنای درآمد از ۶‌ دهم هکتار را به‌دست آورند تا به شورای اقتصاد ارائه شود.

به گفته هاشم‌نیا، طبق این طرح مشخص می‌شود که عدد نهایی قیمت برگ سبز چای چیست و در چه مدت زمانی می‌توان از منابعی به جز یارانه و فروش به کارخانه‌ها به این نرخ واقعی رسید.

وی با تصریح بر اینکه باید در کنار تعیین قیمت واقعی برگ سبز چای مراقب واردات غیر رسمی بود، خاطرنشان کرد: در این زمینه نیز باید راهکارهای لازم دیده شود.

وی با بیان اینکه سالانه ۸۰ هزار تن چای خشک وارد کشور می‌شود، خاطرنشان کرد: صادرات چای خشک گیلان برای افزایش درآمد چایکاران و ارزآوری در گیلان است تا تعادل مناسبی در قیمت‌های چای خشک در استان به وجود آید.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha