• دوشنبه / ۱۵ آبان ۱۳۹۱ / ۱۲:۱۹
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 91081509292
  • خبرنگار : 99999

"اوباما-رامنی" چه کسی پیروز انتخابات امروز است؟

"اوباما-رامنی" چه کسی پیروز انتخابات امروز است؟

ایالات متحده آمریکا امروز (سه‌شنبه) رییس‌جمهوری خود را انتخاب می‌کند؛ انتخاباتی که از آن به عنوان پرهزینه‌ترین انتخابات در تاریخ آمریکا یاد می‌شود و شمارش معکوس آن برای باراک اوباما، رئیس‌جمهور کنونی و رقیبش میت رامنی که با حرارت تمام مشغول انجام کارزار انتخاباتی خود هستند، شروع شده است.

ایالات متحده آمریکا امروز (سه‌شنبه) رییس‌جمهوری خود را انتخاب می‌کند؛ انتخاباتی که از آن به عنوان پرهزینه‌ترین انتخابات در تاریخ آمریکا یاد می‌شود و شمارش معکوس آن برای باراک اوباما، رئیس‌جمهور کنونی و رقیبش میت رامنی که با حرارت تمام مشغول انجام کارزار انتخاباتی خود هستند، شروع شده است.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، نظرسنجی‌های ملی نشان می‌دهند که رقابت باراک اوباما و میت رامنی، نامزدهای دموکرات و جمهوری خواه در انتخابات بسیار نزدیک است. با این حال نظرسنجی‌های ایالتی، جایی که نتیجه انتخابات تعیین می‌شود، حاکی از برتری هرچند حداقلی اوباماست.

اقتصاد، محوری‌ترین موضوع جدال دو نامزد است و با وجود بهبود نسبی اوضاع در چهار سال اخیر، شکاف میان طبقه ثروتمند و فقیر کماکان از چالش‌های جدی و تعیین کننده جامعه آمریکاست.

در آخرین روز کامل مبارزات انتخاباتی در آمریکا، دو نامزد تلاش دارند تا با حضور در ایالت‌های مهم نظرات را به سوی خود و سیاست‌هایشان جلب کنند.

در همین ارتباط اوباما در تجمعی در ایالت نیوهمشایر گفت: راهی که پیموده‌ایم طولانی‌تر از آن است که بخواهیم برگردیم.

میت رامنی، نامزد جمهوری خواهان هم در تجمعی در ایالت حساس اوهایو گفت: ما آمریکایی هستیم، کاری نیست که از عهده‌اش برنیاییم.

این در حالی است که تازه‌ترین نظرسنجی ای بی سی/واشنگتن پست حاکیست که هر دو نامزد در سطح ملی از حمایت ۴۸ درصد رای دهندگان برخوردارند.

رامنی در روزهای اخیر از ایالات اوهایو، پنسیلوانیا و ویرجینیا دیدن کرده و اوباما نیز به فلوریدا، اوهایو و کلورادو سفر کرده است.

به گزارش بی.بی.سی، روز یکشنبه نشانه‌های خستگی در هر دو نامزد در روزهای پایانی مبارزات در ایالاتی که سرنوشت انتخابات را تعیین خواهند کرد، آشکار بود.

اوباما در شهر کنکورد نیوهمشایر گفت که او برای شکستن بن بست سیاسی با حزب مخالف در واشنگتن کار خواهد کرد، اما در مورد اولویت‌هایی مانند مراقبت‌های بهداشتی و کمک مالی برای دانشجویان سازش نخواهد کرد.

رامنی نیز در سخنرانی‌اش در شهر دی موین در ایالت آیووا گفت: "تنها مانع میان ما و برخی از بهترین سال‌های قابل تصور، فقدان رهبری است – و برای همین است که انتخابات داریم."

رامنی در میان سفیدپوستان، افراد مسن و مسیحیان تبشیری طرفداران زیادی دارد؛ اوباما اما از حمایت بیشتری در میان زنان، غیرسفیدپوستان و جوانان برخوردار است.

اوباما در حدود ۹ ایالت حساس که بین دو حزب نوسان می‌کنند کمی پیش است.

نظرسنجی افکارعمومی در روز شنبه نشان داده بود که او در ایالت‌های آیووا، نوادا و اوهایو در موقعیت بهتری برای پیروزی است اما فاصله آنها در بیشتر این نظرسنجی‌ها با توجه به ضریب خطا شانه به شانه است.

انتخابات آمریکا بر اساس سیستم موسوم به "کالج انتخاباتی" تعیین می‌شود. در این سیستم هر ایالت براساس جمعیت آن تعداد مشخصی رای در کالج انتخاباتی (آرای الکترال) دارد. نامزدی که زودتر ۲۷۰ رای در کالج انتخاباتی کسب کند برنده انتخابات خواهد شد.

* اولویت‌ها در کارزار انتخاباتی *

- اوضاع اقتصادی

در کمپین انتخاباتی اوباما و رامنی، موضوعات مختلفی برجسته‌ شده‌اند، از سیاست اقتصادی و مالی گرفته تا نقش آمریکا در سیاست بین‌الملل. با این حال مهم‌ترین موضوع کارزار انتخاباتی بدون شک وضعیت اقتصادی آمریکا است که علیرغم نمایان شدن روزنه‌هایی امیدبخش، همچنان در رکود به سر می‌برد. به ویژه چشم‌انداز بازار کار در این کشور نسبتا تیره است. نزدیک به ۱۳ میلیون آمریکایی در جستجوی کار هستند و نرخ بیکاری در ایالات متحده بر ۱ / ۸ درصد بالغ می‌شود.

افزون بر این انتظار می‌رود که میزان مالیات‌ها در آمریکا افزایش یابد، مگر آنکه کنگره این کشور و کاخ سفید در این مورد به توافق برسند که شمار زیادی از تسهیلات مالیاتی را که اعتبار آنها به زودی به سر می‌رسد، تمدید کنند.

به گزارش دویچه وله، باراک اوباما خواهان آن است که سرمایه‌گذاری و پول بیشتر صرف به گردش درآوردن چرخ بازار کار شود. او از جمله قصد تقویت انرژی‌های تجدیدپذیر را دارد و در جریان یکی از مناظره‌های تلویزیونی‌اش حتی از آلمان به عنوان الگویی در این عرصه نام برد.

رئیس‌جمهور کنونی آمریکا همچنین همچنین می‌کوشد که فشار مالیات بر مردم را پایان نگاه دارد و تنها برای افراد ثروتمند، مالیات‌هایی سنگین‌تری وضع کند. از دید او، تسهیلات مالیاتی برای شرکت‌ها تنها باید به صورتی هدفمند انجام گیرد.

در مقابل او، میت رامنی، یک بازرگان متکی بر اقتصاد آزاد است که سعی دارد تا جای ممکن فشارها و محدودیت‌هایی برای شرکت‌های آمریکایی قائل نشود. افزایش تولید نفت و گاز در آمریکا از جمله در ایالت آلاسکا نیز از جمله اهدافی است که او دنبال می‌کند تا از این طریق با بهای روزافزون انرژی مقابله کند.

در زمینه مالیاتی، رامنی بر آن است که میزان مالیات را برای همه‌ی اقشار، از جمله قشر پولدار، پایین نگاه داشته و برای شرکت‌ها نیز تا جایی که ممکن است، مالیات‌های کمی در نظر گیرد.

- سیاست خارجی

اگرچه مسائل اقتصادی و مالی داغ‌ترین موضوع کارزار انتخاباتی است، اما سیاست خارجی و نقش آمریکا در سیاست جهانی نیز نقش مهمی بازی می‌کند. یکی از مسائلی که دو نامزد بر سر آن اختلاف نظر دارند، موضع آمریکا در قبال چین است که بزرگترین رقیب اقتصادی ایالات متحده محسوب می‌شود.

اوباما محدودیت‌هایی سیاسی‌تجاری علیه چین وضع کرده، اما از انتقاد صریح از چین به خاطر سیاست‌های ارزی این کشور خودداری کرده و می‌کند. این در حالی است که رامنی اعلام کرده، در صورت پیروزی در انتخابات موضعی سخت‌تر و قاطع‌تر در مقابل چین در پیش خواهد گرفت.

ایران و برنامه‌ هسته‌ای این کشور نیز از موضوعاتی بوده که در مناظره‌های تلویزیونی و کارزار انتخاباتی مطرح شده و مورد بحث قرار گرفته است.

اوباما همواره تاکید کرده که از دستیابی ایران به سلاح‌های هسته‌ای جلوگیری خواهد کرد. وضع تحریم‌های سنگین علیه ایران از جمله اقداماتی بوده که رئیس‌جمهور کنونی از موفقیت‌بخش بودن آنها در مناقشه‌ هسته‌ای سخن می‌گوید. از دید وی، گزینه‌ی نظامی آخرین راه‌برای حل بحران هسته‌ای است.

رقیب وی، میت رامنی نیز اگر چه صریحا خواهان ضربه‌ای نظامی به ایران برای حل مناقشه‌ی هسته‌ای نیست، اما مایل است که آمریکا همانگونه که اسرائیل تاکنون مطالبه کرده، قدرت نظامی خود را به‌گونه‌ای به نمایش بگذارد.

- سیاست دفاعی

بودجه‌ تسلیحاتی و سیاست دفاعی ایالات متحده نیز از موضوعات مهم مورد بحث در کارزار انتخاباتی بوده‌اند. در پی حادثه‌ی یازدهم سپتامبر بودجه‌ دفاعی آمریکا به میزان درخور توجهی افزایش یافت. جنگ در عراق و افغانستان چندصد میلیارد دلار هزینه به دنبال داشتند. حال ورق برگشته و میزان و کم‌وکیف کاهش بودجه تسلیحاتی در کارزار انتخاباتی دو رقیب مطرح گشته است.

اوباما قصد صرفه‌جویی در هزینه‌هایی تسلیحاتی و دفاعی آمریکا را دارد. به گفته‌ی وی، کاهش بودجه پنتاگون، امنیت آمریکا را به خطر نخواهد انداخت. او به تازگی یک طرح استراتژی نظامی را به تصویب رساند که بر اساس بودجه‌ای کمتر عمل می‌کند.

پایان جنگ عراق و بازگرداندن سربازان آمریکایی از این کشور از یک‌سو و خاتمه‌ استقرار نیروهای آمریکایی در افغانستان در آینده‌ای نه چندان دور از جمله موفقیت‌هایی است که اوباما در مناظره‌ها و سخنرانی‌های انتخاباتی‌اش همواره به آنها اشاره می‌کند.

میت رامنی به موضع همیشگی جمهوری‌خواهان پایبند است که به نظر می‌رسد، بیشتر به فکر مصالح ارتش و نظامیان هستند. از دید وی، قدرت نظامی آمریکا تحت ریاست‌جمهوری باراک اوباما رو به انحطاط گذاشته است.

رامنی قصد دارد که بودجه دفاعی آمریکا را ده‌ها میلیارد دلار افزایش دهد، ناوگان و نیروی دریایی ایالات متحده را تقویت کند و بر شمار سربازان این کشور بیافزاید.

* روند انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا *

روند انتخابات در آمریکا در حقیقت پیچیده‌ترین شیوه برای احراز پست ریاست‌جمهوری است و ویژگی‌های منحصر به فرد آن باعث شده تا درک عملکرد آن آسان نباشد.

- مراحل اولیه

سیاستمداری که می‌خواهد به کاخ سفید راه یابد در ابتدا کمیته‌ای تشکیل می‌دهد که وظیفه‌اش سنجش وضعیت و جمع آوری پول است. این مرحله ممکن است از دو سال مانده به برگزاری انتخابات شروع شود.

طبق قانون اساسی آمریکا تنها کسانی که در آمریکا متولد شده، حداقل سنشان 35 سال بوده و مدت 14 سال ساکن این کشور بوده‌اند می توانند داوطلب نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری شوند.

ولی این برداشت که هر کسی می‌تواند برای این سمت اعلام آمادگی کند درست نیست.

در طی 70 سال اخیر هر فردی که نامزد عمده حزب خود برای شرکت در انتخابات ریاست جمهوری بوده، یا سناتور شاغل یا سناتور سابق بوده، یا در پست فرماندار ایالتی خدمت می‌کرده، یا معاون رئیس جمهور و یا یک ژنرال پنج ستاره بوده است. البته رئیس جمهوری که برای پیروزی در دومین دوره ریاست جمهوری مبارزه می‌کند، حکایت جداگانه‌ای دارد.

چنانچه یک کاندیدا بتواند نظر موافق رسانه‌های خبری، مقامات حزبی، طراحان برنامه مبارزات انتخاباتی و کمک دهندگان مالی را تا حد قابل توجهی جلب کند، نامزدی خود را به طور رسمی اعلام کرده و مبارزه انتخاباتی در ایالت‌های مهم را شروع می‌کند.

باراک اوباما، مبارزه انتخاباتی خود را در اواخر سال ۲۰۰۶ شروع کرد و در فوریه سال بعد داوطلبی خود برای نامزدی از جانب حزب دموکرات را رسما اعلام کرد.

ولی میت رامنی، نامزد جمهوریخواهان، حدود پنج سال است که فعالیت انتخاباتی‌اش را شروع کرده است.

او که موفق نشد در سال ۲۰۰۸ به عنوان نامزد جمهوری خواهان در انتخابات ریاست جمهوری شرکت کند، در دو سال اول زمامداری باراک اوباما، آهسته و در پشت صحنه فعالیت داشت و در ژوئن سال ۲۰۱۱ آمادگی خود را برای نامزد شدن از جانب جمهوریخواهان در انتخابات ریاست جمهوری آتی رسما اعلام کرد.

- نبرد برای کاندیدا شدن

پس از اعلام آمادگی، داوطلب‌ها برای نامزد شدن از جانب حزب خود، شروع به فعالیت می‌کنند.

به طور معمول و البته نه همیشه، آنها در گردهمایی‌ها و مجامع اولیه در ایالات آیووا، نیوهمشایر و کارولینای جنوبی شرکت می‌کنند.

اولین مبارزات برای برگزیدن نامزد ریاست جمهوری در ماه ژانویه در این ایالات شروع می‌شود و محک خوبی برای این که کدام یک از داوطلبان شانس بیشتری برای کاندیداتوری دارند، محسوب می‌شود.

رای دهندگان در هر یک از 50 ایالت آمریکا به اضافه واشنگتن، پایتخت و نیز سرزمین‌های وابسته ایالات متحده آمریکا (جزایری در دریای کارائیب و اقیانوس آرام از جمله گوام و پورتوریکو، که به نوعی خودمختار هستند و در دولت فدرال آمریکا ادغام نشده‌اند) نمایندگان خود را انتخاب می‌کنند. در بیشتر موارد این نمایندگان قول می‌دهند که از نامزد بخصوصی حمایت کنند.

در برخی ایالات، نمایندگان به جای گردهمایی‌های ایالتی، توسط جوامع محلی انتخاب می‌شوند.

مبارزات انتخاباتی ایالتی تا ماه ژوئن طول می‌کشد. تا آن هنگام یکی از کاندیداها توانسته برای نامزد شدن از جانب حزب، رای کافی این نمایندگان را به دست آورد یا این که موفق شده بقیه داوطلبان را از میدان مسابقه به در کند.

- کنوانسیون حزبی

گردهمایی ملی حزبی، در اواخر تابستان یعنی حدود دو ماه و نیم قبل از صورت می‌گیرد. در آنجا، نمایندگان کسانی را که رای دهندگان در گردهمایی‌های ایالتی یا محلی انتخاب کرده‌اند، رسما نامزد می‌کنند.

قبل از این گردهمایی یا در جریان آن معاون نامزد ریاست جمهوری که غالبا یکی از رقبای شکست خورده حزب است، انتخاب می‌شود.

از آنجا که نامزدهای انتخاباتی تقریبا همیشه قبل از شروع کنوانسیون معلوم شده‌اند، این گردهمایی در حقیقت بیشتر برای مشهور کردن و شناساندن بیشتر نامزد ریاست جمهوری، تعیین پیام حزب و برنامه کار برگزار می‌شود.

- گام نهایی

پس از این مراحل، نامزدهای دو حزب به طور تمام عیار علیه یک دیگر شروع به فعالیت می‌کنند. در آگهی‌های تلویزیونی ظاهر شده و در مناظره‌هایی که بیشتر مردم آن را تماشا می‌کنند شرکت می‌کنند.

هر یک از نامزدها میلیون‌ها دلار صرف آگهی‌های تبلیغاتی و سفربه تمام ایالات آمریکا می‌کنند.

در هفته‌های آخر، رقبای انتخاباتی بیشتر وقت خود را صرف مبارزه در ایالاتی می‌کنند که در تعیین سرنوشت انتخابات نقش بسزایی دارند. در این ایالات فاصله طرفداران دو حزب کم است و نامزدها تلاش می‌کنند تا بتوانند عده بیشتری را جذب حزب خود کنند.

خیل داوطلبان تبلیغات انتخاباتی و نیز اشخاصی که برای این گونه فعالیت‌ها دستمزد دریافت می‌کنند به سوی ایالات مهم روان می‌شود. این افراد شخصا به در خانه‌های مردم رفته و آنها را ترغیب می‌کنند که به کاندیدای مورد نظرشان رای دهند.

در این مدت در ایالاتی از جمله اوهایو، فلوریدا و ویرجینیا به طور مرتب و بدون وقفه آگهی‌های تبلیغاتی نامزدهای دو حزب پخش می‌شوند.

- انتخابات

انتخابات ریاست جمهوری آمریکا همواره در اولین سه شنبه (بعد از اولین دوشنبه) ماه نوامبر برگزار می‌شود. ولی رای دهندگان مستقیما در انتخابات ریاست جمهوری شرکت نمی‌کنند.

آنها در روندی که کالج انتخاباتی خوانده می‌شود، کسانی را انتخاب می‌کنند که متعهد شده‌اند به یکی از نامزدها رای دهند.

هر یک از ایالات، تعداد معینی از این "رای دهندگان" را به کالج انتخاباتی می‌فرستد.

تقریبا در تمام ایالت‌ها، برنده رای اکثریت، تمام آراء کالج انتخاباتی آن ایالت را به دست می‌آورد.

به دلیل یک چنین سیستمی، یک نامزد ریاست جمهوری ممکن است بدون این که اکثریت آرای مردم آمریکا را به دست آورده باشد، به کاخ سفید راه یابد. مبارزه جورج بوش با ال گور، در انتخابات سال ۲۰۰۰ یکی از این موارد بود.

- شروع رسمی کار رئیس جمهوری جدید

چنانچه نتیجه انتخابات قطعی باشد، در هفته‌ها و روزهای پس از انتخابات، رئیس جمهور منتخب، اعضای کابینه خود را تعیین کرده و برنامه کاری کامل‌تری را طراحی می‌کند.

در همین حال رئیس جمهوری که دوره زمامداری‌اش در حال پایان است، از آنجا که نمی‌تواند در مدت باقیمانده تصمیمات مهمی اخذ کند، وقت خود را صرف جمع آوری متعلقات خود و نیز توجه به میراثی می‌کند که دوره ریاست جمهوری‌اش به جای خواهد گذاشت.

به موجب قانون اساسی آمریکا مراسم تحلیف رئیس جمهوری جدید ۲۰ ژانویه سال بعد از برگزاری انتخابات برگزار می‌شود.

- تبریک به رئیس جمهور جدید

پس از این همه تلاش، رئیس جمهور در عمل در کاخ سفید، زندانی است. او قادر نخواهد بود بدون ماموران محافظ و دستیارانش حتی در خیابان راه برود. 24 ساعته تحت نظر قرار دارد و از تمام حرف‌هایی که می‌زند واقداماتی که می‌کند، انتقاد می‌شود.

او در محاصره دستیارانی قرار دارد که برنامه نوشتن خاطرات خود را در سر می‌پرورانند و برای کسب قدرت در میان همقطارانشان سرگرم نقشه ریزی هستند. رئیس جمهور هر روز 12 ساعت کار می‌کند و برنامه‌های کاری او دقیقه به دقیقه از قبل تعیین شده است.

رئیس جمهور جدید باید انتظار نبرد بدون وقفه با رسانه‌های خبری را داشته باشد. علاوه بر این باید با حزب مخالف که از شکست در انتخابات سرخورده شده و در هر اقدام او از برنامه‌های مهم اقتصادی گرفته تا پائین‌ترین رده انتصابات دخالت می‌کند، مقابله کند.

تنها تصمیم گیری‌های مهم به عهده اوست و رسیدگی به سایر امور، وظیفه نفرات پایین‌تر دستگاه اداری است.

ولی او در موقعیتی است که می‌تواند بگوید در تعیین سرنوشت کشوری با ۳۸۰ میلیون نفر جمعیت نقش دارد.

* پنج نکته‌ درباره انتخابات آمریکا *

۱- همیشه در انتخابات، یک مساله مهم وجود دارد

بنا بر تحقیقات مرکز نظرسنجی راسموسن، حدود ۸۰ درصد رای دهندگان، وضعیت اقتصادی را مهمترین عامل در انتخاب رئیس جمهوری آینده کشورشان می‌دانند.

اسکات راسموسن، می‌گوید: مهمترین مسئله اقتصاد و اشتغال است. نه تنها بسیاری به دلیل بیکاری نگرانند، نزدیک به ۲۸ درصد کسانی هم که شاغل هستند نگرانند که ممکن است به زودی کار خود را از دست بدهند.

وی می‌افزاید: علاوه بر این موضوع مسکن هم مطرح است. تنها ۴۷ درصد مردم معتقدند که ارزش خانه‌شان از وام مسکنی که گرفته‌اند بیشتر است و این برای آمریکا یک رقم باور نکردنی است. به ما یاد داده بودند که وقتی بزرگ شدیم خانه بخریم و مطمئن باشیم که ارزش آن افزایش خواهد یافت. عده زیادی الان احساس می‌کنند که فریب خورده‌اند.

جیمی کارتر و جورج بوش پدر، هر دو بیش از یک دوره رئیس جمهور نبودند و دلیل آن وضع نابسامان اقتصادی بود. این شعار بیل کلینتون در گوش جورج بوش پدر، زنگ می‌زند که گفته بود "این اقتصاد است که مهم است."

نرخ بیکاری برای ۴۳ ماه در حد ۸ درصد باقی مانده است و بدهی دولت فدرال از ۱۶ تریلیون دلار گذشته است. بسیاری از تحلیلگران از این متعجبند که در چنین وضعی باراک اوباما هنوز در نظرسنجی‌ها از میت رامنی جلوتر است.

به گزارش شبکه خبری بی.بی.سی اسکات راسموسن، می‌گوید: البته تمام ارقام نومیدکننده نیستند. آمریکایی‌ها فکر نمی‌کنند که وضع زندگی‌شان از چهار سال قبل بهتر است ولی در ضمن فکر نمی‌کنند که وضعشان بدتر شده است و به همین دلیل انتخابات به صورت یک رقابت تنگاتنگ در آمده است.

راسموسن، می‌افزاید ولی صرف این که باراک اوباما در نظرسنجی‌ها از رقیب خود جلوتر است به این معنی نیست که اقصاد موضوع مهمی نیست چون بسیاری اگر چه فکر می کنند باراک اوباما وضع کشور را بهتر نکرده ولی مطمئن هم نیستند که میت رامنی اوضاع را بهتر خواهد کرد.

عوامل کلیدی انتخابات: - اقتصاد - مالیات - بیمه های درمانی - سیاست انرژی - آموزش - تامین اجتمایی - مهاجرت - امنیت ملی

2- تنها چند ایالت مهم هستند

بیشتر ایالات آمریکا یا هوادار دموکرات‌ها هستند یا جمهوریخواهان، و به همین جهت بعید به نظر می‌رسد در جریان مبارزات انتخاباتی، مردم این ایالات عقیده خود را عوض کنند. ایالاتی سرنوشت‌ساز هستند، که در آنجا مردم هنوز تصمیم قطعی را در باره کاندیدای مورد نظرشان نگرفته‌اند. به همین جهت این ایالات که شاهد نبرد کاندیداها هستند، درنتیجه انتخابات تاثیر می‌گذارند.

اوهایو، ایالتی است که نرخ بیکاری‌اش پایین‌تر از نرخ متوسط بیکاری، در کشور است. از سال ۱۹۶۰ تا کنون، در هر دوره انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، کاندیدایی که در این ایالت پیروز شده توانسته نهایتا به کاخ سفید راه یابد. با توجه به این که این ایالت دارای ۱۸ رای کالج انتخاباتی است، هر یک از دو دو حزب برای پیروزی در این ایالت، ده‌ها میلیون دلار خرج می‌کنند.

در این ایالت فعالان انتخاباتی، از ۶ ماه قبل هر هفته دو بار پیام اتوماتیک تلفنی برای خانواده‌ها می‌فرستند و بیشتر آگهی‌های تبلیغاتی تلویزیونی نامزدها هنگام شب که نرخ آگهی بسیار گران است پخش می‌شوند.

جیم گدی، که ۳۷ ساله است می‌گوید در چندین ایالت مختلف آمریکا زندگی کرده ولی هرگز چنین وضعیتی را در تلویزیون، رادیو و سایر رسانه‌ها ندیده است.

او می‌افزاید که در زمان انتخابات قبلی در ایالت ایندیانا بوده ولی اوهایو وضعیت متفاوتی دارد. جیم گدی، به خصوص از پیام‌های تلفنی دلخور است اگر چه می‌گوید ازاین که انتخابات تا این حد برای مردم مهم است و در آن درگیر هستند خوشحال است.

در دوره مبارزات انتخاباتی در حقیقت دو آمریکا وجود دارد. فرار از یکی از این دو آمریکا مشکل است و در آنجا تمام مدت شخص با شعارها و پیام‌های انتخاباتی بمباران می‌شود. ولی در آمریکای دیگر، زندگی عادی تقریبا طبق روال همیشه جریان دارد.

ایالات سرنوشت ساز: - هر ایالت بر حسب جمعیت دارای تعداد مشخصی آرای کالج انتخاباتی است؛ - تقریبا در تمام موارد نامزدی که در یک ایالت رای بیشتر داشته باشد، صاحب تمام آرای کالج انتخاباتی آن ایالت می‌شود؛ - 10 ایالت تاثیرگذار در نتیجه انتخابات عبارتند از: فلوریدا، پنسیلوانیا، اوهایو، کارولینای شمالی، ویرجینیا، ویسکانسین، کلرادو، نوادا و نیوهمشایر؛ - برای پیروزی در انتخابات کسب ۲۷۰ رای الکترال کافی است.

۳-تعداد رای دهندگان تغییر می‌کند

هر ماه به تعداد رای دهندگانی که از آمریکای لاتین و شبه جزیره ایبریا (اسپانیا و پرتغال) به آمریکا مهاجرت کرده‌اند، ۵۰ هزار نفر افزوده می‌شود. شمار اعضای اسپانیایی تبارها (هیسپنیکز) در سال ۲۰۱۰ به ۵۰ میلیون نفر رسید یعنی ۱۶ ممیز ۳ درصد کل جمعیت آمریکا.

این اولین بار است که نامزدهای هر دو حزب در تلویزیونی که به زبان اسپانیایی برنامه پخش می‌کند، در میز گردی در باره مهاجرت، شرکت کرده‌اند.

در سال ۲۰۰۸ باراک اوباما ۶۸ درصد آراء این گروه را بدست آورد و انتظار می رود در انتخابات امسال نیز یک چنین تعدادی از او حمایت کنند.

جمهوریخواهان از این نگرانند که انعطاف ناپذیرتر بودن میت رامنی در قبال مهاجرت، ممکن است از تعداد طرفداران او در میان آمریکایی‌هایی که با اسپانیا یا آمریکای لاتین پیوند دارند، کم کند، به همین جهت جمهوریخواهان بانفوذی مانند جب بوش، از میت رامنی درخواست کرده‌اند تا از شدت مخالفت خود با این گروه از مهاجران بکاهد.

۴- موضوع انتخابات تنها به آمریکا محدود نمی‌شود

سیاست خارجی هنوز برای رای دهندگان آمریکایی در درجه دوم اهمیت قرار دارد؛ اگرچه کشته شدن اخیر کریستوفر استیونز، سفیر آمریکا در لیبی سبب شد که سیاست خارجی نیز در دستور کار مبارزات انتخاباتی قرار گیرد و درباره ایران، اسرائیل و افغانستان نیز به تفصیل در شبکه‌های رسانه ای آمریکا صحبت شود.

میت رامنی، که پس از انتقاد از باراک اوباما در پی کشته شدن کریستوفر استیونز، یک شخص فرصت طلب خوانده شده بود، می‌گوید باراک اوباما در برابر ایران نرمش نشان داده و به اسرائیل خیانت کرده است.

رامنی همچنین قول داده که در برابر چین به دلیل سیاست پولی‌اش موضع سخت تری اتخاذ کند. تهدیدی که خطر یک جنگ تجارتی را به همراه دارد.

شان بولر، استاد علوم سیاسی در دانشکده ریورساید، در کالیفرنیا می گوید هنگامی که تعداد رای دهندگان تا این حد زیاد است و تنوع قومی و مذهبی دیده می‌شود، همیشه مسائل حساسی در سیاست خارجی وجود دارد. او خاطرنشان می‌کند که به طور مثال آمریکایی‌های عرب تبار علاقمندند در باره فلسطین بحث کنند و آمریکاییان کوبایی تبار، به مسائل داخلی کوبا توجه دارند.

شان بولر می‌گوید: "در شرایط کنونی هنوز سیاست خارجی می‌تواند نقش داشته باشد از جمله برنامه هسته‌ای ایران و واکنش اسرائیل. وضعیت سوریه ممکن است از کنترل خارج شود یا شاید حمله تروریستی اتفاق افتد. این اتفاقات سبب خواهد شد که سیاست خارجی اهمیت زیاد پیدا کند."

توجه بین‌المللی به این که چه کسی وارد کاخ سفید خواهد شد بسیار زیاد است چون اقدامات یک رئیس جمهوری آمریکا، تاثیر جهانی خواهد داشت.

5-هرکسی که برنده شود، باید انتظار معضلات بیشتری را داشته باشد

انتخابات ریاست جمهوری آمریکا تنها انتخاباتی نیست که در تاریخ ۶ نوامبر برگزار می‌شود. تمام اعضای مجلس نمایندگان و یک سوم اعضای مجلس سنای آمریکا نیز در این تاریخ انتخاب می‌شوند.

اگرچه به این دو، توجه زیادی نشده است ولی هر دوی آنها می‌توانند در موفقیت هر یک از دو نامزد ریاست جمهوری پس از ورود به کاخ سفید نقش مهمی داشته باشند.

در حال حاضر، جمهوریخواهان کنترل مجلس نمایندگان و دموکرات‌ها کنترل مجلس سنا را در دست دارند، به همین جهت اگر وضع به همین ترتیب باقی بماند، بن بست کنونی ادامه خواهد یافت. در سال ۲۰۱۱ تنها معدودی لایحه به تصویب رسید تا آنجا که به کنگره آمریکا لقب "کنگره هیچ کاره" را دادند.

این بن بست به خصوص در سال قبل مشهود بود چون کنگره آمریکا نتوانست در مورد سقف بدهی‌ها به یک توافق دراز مدت برسد. همین موضوع سبب شد که آمریکایی‌ها بیشتر از همیشه از عملکرد کنگره انتقاد کنند.

تعداد دفعاتی که تصویب لایحه‌ای در کنگره به بن بست رسیده حتی با درنظر گرفتن استانداردهای آمریکا، هیچوقت در حد کنونی نبوده است.

ولی بیل کلینتون، رئیس جمهوری اسبق آمریکا، اخیر درمصاحبه با شبکه تلویزیونی سی ان ان، با ابراز خوشبینی در باره رفع بن بست موجود، ابراز امیدواری کرد که بعد از برگزاری انتخابات، کنگره این کشور شاهد همکاری بیشتر نمایندگان دو حزب باشد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha