یک کارشناس کشاورزی گفت: یکی از مهمترین نکاتی که اکثر کشاورزان به آن بیتوجه هستند، این است که بهرهبرداری مداوم برای تولید حداکثری، سبب نارسایی در برداشت محصول میشود.
«مهین اسماعیلی» در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)،منطقه زنجان، با بیان این مطلب اظهار کرد: در حالت کلی در زراعت دیم، عواملی چون عدم رعایت شیب و تاریخ کاشت، میزان و پراکنش نامناسب بارندگی، عدم توجه به حاصلخیزی خاک و کمی مواد آلی، آفات و بیماریها، عدم توجه به توصیههای فنی کارشناسی و در زراعت آبی، عدم رعایت شیب و تاریخ کاشت، آفات و بیماریها، عدم توجه به حاصلخیزی خاک و کمی مواد آلی، هزینهی زیاد نهادهها و قیمت متغیر محصول، افزایش هزینه کارگری، ریزش محصول و عدم توجه به توصیههای فنی کارشناسان، از موانع عمده تولید محصول کشاورزی در استان است.
وی با بیان اینکه مصرف بهینه کود بر اساس توصیههای حاصل از تحقیقات و ترویج استفاده از کودهای آلی در مزارع، باید سرلوحه مدیریت زراعی استان باشد، گفت: تغذیه بهینه و مصرف متعادل کودها یکی از مهمترین، مؤثرترین و اقتصادیترین عوامل مؤثر در افزایش تولید محصولات زراعی و باغی و بهبود کیفیت آنها است.
اسماعیلی افزود: اگرچه در بسیاری از موارد عناصر مورد نیاز گیاه برای تولید مناسب در اکثر خاکهای زراعی وجود دارد، اما بهرهبرداری مداوم به خصوص تلاش برای تولید حداکثر محصول در سالهای اخیر سبب بروز نارساییهایی در برداشت محصول نامناسب، چه به لحاظ کیفی و چه از نظر کمی شده است.
این کارشناس کشاورزی یادآور شد: اگر یافتههای پژوهشی در مورد مصرف متعادل کودها به ویژه مصرف کودهای ریزمغذی در سطح کشور همگانی و در کنار آن محلولپاشی عناصر فوق در طول فصل رشد انجام شود، مشکلات اصلی خاکهای زراعی کشور برطرف میشود، بهگونهای که میتوان گفت یکی از عوامل افزایشی عملکرد و بهبود خواص کیفی تولیدات کشاورزی در سالهای اخیر، توجه به تغذیه متعادل و مصرف بهینه کودهای شیمیایی به ویژه ریزمغذیها بوده است.
انتهای پیام
نظرات