• پنجشنبه / ۲۰ مهر ۱۳۹۱ / ۱۲:۵۷
  • دسته‌بندی: مجلس
  • کد خبر: 91072013201
  • خبرنگار : 71234

لاریجانی در جمع خبرنگاران: اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها را به صلاح نمی‌دانیم

لاریجانی در جمع خبرنگاران: اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها را به صلاح نمی‌دانیم

رییس مجلس شورای اسلامی با بیان این‌که «اجرای فاز دوم قانون هدفمندی یارانه‌ها را در شرایط فعلی به مصلحت نمی‌دانیم» گفت: این یک منطق روشن دارد چراکه با اجرای فاز دوم، گرانی‌های زیادی به وجود می‌آید که به مصلحت نیست.

رییس مجلس شورای اسلامی با بیان این‌که «اجرای فاز دوم قانون هدفمندی یارانه‌ها را در شرایط فعلی به مصلحت نمی‌دانیم» گفت: این یک منطق روشن دارد چراکه با اجرای فاز دوم، گرانی‌های زیادی به وجود می‌آید که به مصلحت نیست.

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، علی لاریجانی در حاشیه کنگره سرداران و چهار هزار شهید تدارکات و پشتیبانی سپاه در پاسخ به پرسش ایسنا در مورد بیان اظهاراتی از سوی فرزین مبنی بر این‌که توقف اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها به نفع کشور نیست، گفت: تعجب می‌کنم که آقای فرزین چنین صحبت‌هایی مطرح کرده است چون در جلسه‌ای هم خود ایشان ابراز نگرانی کرد که در شرایط فعلی فاز دوم قانون هدفمندی اجرا شود.

وی افزود: معنای اجرای فاز دوم قانون هدفمندی آن است که آب، برق، گاز و بنزین گران شود موضوعی که هر کسی با داشتن محاسبات متوجه می‌شود که این گرانی معنایی جز فشار به مردم ندارد.

رییس قوه مقننه افزود: بحث ما برای توقف اجرای فاز دوم قانون هدفمندی برای سال 91 است. اگر در بودجه سال 92 شرایط اقتضا کند می‌توان در مورد اجرای فاز دوم، هدفمندی را اجرا کرد الان ما مصلحت نمی‌دانیم که فاز دوم اجرا شود.

لاریجانی در عین حال گفت: البته هنوز مجلس موضوع توقف فاز دوم قانون هدفمندی را تصویب نکرده است و تنها اولویت و فوریت بررسی آن، تصویب شده است. منطق این موضوع نیز روشن است که اگر فاز دوم اجرایی شود گرانی‌های زیادی به وجود می‌آید که به مصلحت نیست، هر جا شرایط اقتصادی اقتضا کند آنگاه تصمیم می‌گیریم.

رییس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به پرسش دیگری در مورد ضرورت همدلی بین مسوولان بخصوص سران قوا برای بهبود وضعیت ارز در کشور گفت: در کارهای اجرایی و اداره کشور هر چه هماهنگی‌ها بیشتر باشد این موضوع بسیار مفید خواهد بود که در شرایط فعلی از اهمیت بیشتری برخوردار است.

وی افزود: البته در همین رابطه باید به تاکیدات مقام معظم رهبری نیز توجه شود چرا که هماهنگی به معنای نفی وظایف هر قوه نیست،‌ هر قوه باید وظایف خود را انجام دهد.

لاریجانی در پاسخ به پرسش دیگری در خصوص امضای 102 نفر از نمایندگان برای طرح سوال از رییس‌جمهور گفت: این موضوع بستگی به صلاحدید نمایندگان دارد و هیات رییسه نمی‌تواند جای نمایندگان تصمیم بگیرد. هیات رییسه همچون قوه مجریه نیست که به نمایندگان دستور دهد؛ مصلحت‌اندیشی‌ها در درون پارلمان شکل می‌گیرد لذا اگر نمایندگان طرح سوال از رییس‌جمهور را تشخیص دهند وظیفه هیات رییسه طبق آیین‌نامه آن است که این موضوع را به کمیسیون‌های مربوطه ارجاع دهد.

رییس قوه مقننه در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر اینکه شرایط حساسی که نمایندگان را مجاب می‌کند که از استیضاح و یا سوال از وزرا دست بکشند، چیست، گفت: کسی مانع حق نمایندگان برای طرح سوال و یا استیضاح نمی‌شود البته ممکن است تصمیم نمایندگان به دلیل شرایط تغییر کند چون اکنون ما نیازمند همبستگی بیشتر در کشور هستیم.

وی با بیان این‌که «باید نظارت در حوزه‌های اقتصادی بیشتر شود» گفت: این موضوع باعث شده که نمایندگان اولویت خود را در موضوعات اقتصادی قرار دهند که حرف معقولی است. ممکن است اشکالاتی در قوای مختلف وجود داشته باشد که سازمان‌های نظارتی همچون دیوان محاسبات گزارش‌های خود در این رابطه ارائه می‌کنند از این رو نمایندگان در شرایط کنونی اولویت نظارتی‌شان را رصد مسائل اقتصادی قرار داده‌اند.

لاریجانی همچنین در پاسخ به پرسش دیگری در خصوص تشکیل دولت وحدت ملی به دلیل فشارهای کنونی گفت: در این رابطه مطالعه زیادی ندارم اما به نظرم استفاده از ظرفیت‌های کشور موضوع مهمی است. می‌توان از ظرفیت‌های سیاسی، اقتصادی و فرهنگی افرادی که در چارچوب انقلاب اسلامی، قانون اساسی را قبول دارند استفاده کرد.

رییس مجلس شورای اسلامی در مورد اینکه چگونه می‌توان از تجربه مدیریتی سپاه برای رفع و دور زدن تحریم‌ها استفاده کرد، اظهار کرد: یکی از خصوصیات دوران دفاع مقدس آن است که افراد توانمند، روحیه مجاهدت را به جامعه تقدیم کردند که شگفتی‌هایی را در جنگ رقم زدند.

وی افزود: در صحنه دفاع مقدس افراد بر اساس احساس وظیفه، شرایط سخت تحریم‌ها را به فرصت تبدیل کردند، نیروها و مدیران نخبه‌ای که اکنون نیز در همین جامعه حضور دارند و می‌توان از آنها استفاده کرد به طور مثال این‌که صنعت کشور به سمت مسائل اقتصادی رفت سلیقه نبود بلکه نیازی بود که افراد کاردان از آن استفاده کردند.

لاریجانی خاطرنشان کرد: در حال حاضر نیروها و مدیران زبده‌ در کشور با سابقه مجاهدت وجود دارند که آمادگی برای کمک به کشور را دارند منتهی باید با تعیین سازوکارهایی بتوان از این سرمایه‌ها استفاده کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha