دانشمندان اسپانيايي اخيرا از يك طرح بلندپروازانه براي ارسال يك قايق به تيتان، بزرگترين قمر سياره زحل رونمايي كردهاند.
به گزارش سرويس فناوري خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، اين طرح توسط شركت مهندسي SENER و مركز اخترفيزيك مادريد در كنگره علوم سيارهاي اروپا با مجموعهاي از دستگاههاي احتمالي با نيروي چرخ، پره و حتي يك ملخ ارائه شده است.
ماموريت كاسيني هویگنس كه بطور گستردهاي در دهه 2000 به بررسي قمر تيتان پرداخته، نشان داده كه درياچهها، درياها و رودهايي از هيدروكربن مايع در اين قمر وجود داشته و بيشتر نيمكره شمالي آنرا پوشش داده است.
اگرچه فرودگر هويگنس در نهايت بر روي يك سطح جامد فرود آمده بود، اما براي شناور شدن بر روي سطح مايع براي مدت كوتاه طراحي شده بود.
طرحهاي جديد موسوم به «كاوشگر رانش در جاي نمونهبردار درياچه تيتان»
(TALISE) يك كاوشگر قايقي را معرفي كردهاند كه با چرخ، پره يا ملخ به جلو حركت ميكند.
اين قايق قرار است در وسط درياچه «Ligeia Mare» كه بزرگترين درياچه تيتان در نزديكي قطب شمال اين قمر بوده، فرود بيايد و با حركت به سمت ساحل، سنجشهاي لازم را در ميان راه انجام دهد.
اين ماموريت مي تواند بين شش ماه تا يك سال به طول بيانجامد.
به گفته ارائه دهندگان اين طرح، اصليترين ابتكار طرح TALISE سيستم رانش آن است كه به كاوشگر اجازه ميدهد به صورت كنترلشده از محل فرود تا نزديك ساحل حركت كند.
اين قابليت تحرك به اين قابق اجازه خواهد داد تا در طول مسير خود بتواند نمونه هاي مايع و جامد را از مناطق جالب علمي سطح تيتان از جمله محل فرود و طي مسير به سمت ساحل جمعآوري كند.
قمر تيتان يكي از شبيهترين اجسام آسماني در منظومه شمسي به زمين به شمار ميرود. اين قمر با برخورداري از يك جو متراكم، قطري بين اندازه زمين و زهره و شبكههاي دريا، درياچه و رود بيشتر شبيه به يك سياره است.
محققان بر اين باورند كه محيط تيتان براي حيات بسيار سرد بوده اما محيط آن كه غني از اجزاي سازنده حيات است، مورد علاقه بسياري از فيزيكاخترشناسان قرار دارد.
جو اين قمر مانند زمين بيشتر از نيتروژن ساخته شده و از تركيبات آلي و سيانيد هيدروژن غني بوده كه احتمالا نقش مهمي را در ظهور حيات بر روي زمين ايفا كردهاند.
انتهاي پيام
نظرات