• سه‌شنبه / ۴ مهر ۱۳۹۱ / ۱۰:۳۹
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 91070402541

مركز مبادله دارندگان و متقاضيان ارز و سوالات پيش رو

مركز مبادله دارندگان و متقاضيان ارز و سوالات پيش رو

مركز مبادله دارندگان و متقاضيان ارز روز دوشنبه در ساختمان شهيد اسدالله‌زاده وزارت صنعت، معدن و تجارت افتتاح شد. اين مركز كه به نظر مي‌رسد قرار است جايگزين بورس ارز شود، در كنار تمام محسناتش چند علامت سوال هم دارد كه شفاف شدن آنها مي‌تواند به جلب هر چه بيشتر اعتماد بازرگانان و در آينده نزديك حتي مردم بينجامد.

مركز مبادله دارندگان و متقاضيان ارز روز دوشنبه در ساختمان شهيد اسدالله‌زاده وزارت صنعت، معدن و تجارت افتتاح شد. اين مركز كه به نظر مي‌رسد قرار است جايگزين بورس ارز شود، در كنار تمام محسناتش چند علامت سوال هم دارد كه شفاف شدن آنها مي‌تواند به جلب هر چه بيشتر اعتماد بازرگانان و در آينده نزديك حتي مردم بينجامد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، اين مركز قرار است با خريد ارز صادركنندگان و اختصاص آن به اولويت‌هاي سوم تا دهم كالايي به نوعي بازار آزاد ارز را نيز ساماندهي كرده و از نوسان شديد نرخ ارز جلوگيري كند.

در مركز مبادله دارندگان و متقاضيان ارز محلي براي خريد ارز صادر‌كنندگان در نظر گرفته شده است. اين مكان قرار است ارز حاصل از صادرات صادر‌كنندگان را با قيمت دو درصد زير متوسط نرخ يك روز قبل بازار خريداري كند. اين بخش توسط بانك كشاورزي اداره مي‌شود، اما ظاهرا هنوز فعال نشده است.

پيش از اين صادر‌كنندگان اين امكان را داشتند كه با ارز حاصل از صادرات خود، واردات انجام دهند، بنابراين در عمل نرخ اين ارز براي آنها كمتر از نرخ موجود در بازار تمام مي‌شد.

از سوي ديگر اگر اين افراد مي‌خواستند براي واردات از كانال رسمي ارز دريافت كنند، يك روند پيچيده و احتمالا طولاني را شامل مي‌شد.

اين درحالي است كه هم‌اكنون با فراهم شدن امكان فروش ارز حاصل از صادرات در اين مركز، هم نقدشوندگي ارز سريع‌تر خواهد بود و هم اطمينان از فروش آن بيشتر.

خريد ارز حاصل از صادرات در اين مركز تضميني است و معادل ريالي آن به صادر‌كننده پرداخت مي‌شود.

شايد اين سوال به نظر برسد كه امكان فروش ارز حاصل از صادرات در بازار آزاد نيز وجود دارد، اما نكته اين است كه در ارقام بالا ريسك فروش ارز در بازار آزاد نيز افزايش مي‌يابد، ضمن اين‌كه در دريافت يك جاي معادل ريالي نيز مشكلاتي وجود دارد، اما فروش ارز حاصل از صادرات به مركز مبادله‌ي دارندگان و متقاضيان ارز اين خطرات را از بين مي‌برد و صادر‌كننده را نيز به فروش ارز با قيمت دو درصد زير نرخ متوسط بازار راضي مي‌كند.

هم‌چنين اين اقدام باعث مي‌شود كه كمبود احتمالي ارز براي تامين نياز متقاضيان برطرف شود و از انباشت ارز در نزد صادر‌كنندگان نيز جلوگيري خواهد شد.

طبق گفته مسوولان به زودي راهكاري براي عرضه ارز در دست مردم با همين شرايط ارائه خواهد شد. اما سوال اينجاست كه آيا اين مركز از جذابيت مالي كافي براي مردم عادي كه ممكن است چند صد دلار داشته باشند، برخوردار است؟

نكته ديگر اين كه طبق گفته كارشناسان، تزريق كافي ارز به اين مركز مي‌تواند قيمت ارز را در بازار آزاد كاهش دهد. حال سوال اينجاست در شرايطي كه اولويت‌هاي كالايي پنجم به بعد براي دريافت حواله ارز بايد در نوبت اولويت‌هاي قبلي بايستند تا در صورت باقي ماندن ارز بتوانند از آن بهره‌مند شوند، آيا نرخ ارز در بازار آزاد كاهش خواهد يافت؟

در پايان اين‌كه طبق اعلام، قرار شده كه ارز با قيمت دو درصد زير قيمت بازار آزاد از ميانگين نرخ ارز در طول روز قبل از آن محاسبه شود. حال در شرايطي كه نرخ دلار در بازار روز گذشته به 2550 تومان هم رسيد، چگونه امروز قيمت دلار مبادلاتي 2362 تومان محاسبه شده است؟

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha