ايران با توليد سالانه حدود 14 هزار تن زرشك اولين توليدكننده اين محصول در جهان به شمار ميرود.
به گزارش خبرنگار كشاورزي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، استان خراسان جنوبي با سهم 98 درصدي در برداشت قطب توليد اين محصول صادراتي كشور است كه شهرستانهاي قائن، درميان و بيرجند بيشترين سطح زير كشت و توليد را دارند.
در اين زمينه غلامرضا هادربادي ـ رييس سازمان جهاد كشاورزي خراسان جنوبي ـ با اشاره به اينكه سال گذشته بيش از 12 هزار و 800 تن زرشك به ارزش 642 ميليارد ريال از باغات اين استان برداشت شده است، گفت: سطح زيركشت باغات زرشك استان در سال جاري 13 هزار هكتار است.
وي از آغاز برداشت زرشك خبرداد و پيشبيني كرد: امسال حدود 13 هزار و 500 تن زرشك خشك برداشت شود كه ارزش ريالي آن حدود 750 ميليارد ريال است.
به گفته هادربادي برداشت زرشك زمينه اشتغال 55 هزار خانوار بهرهبردار را در استان خراسان جنوبي فراهم كرده است.
رييس سازمان جهاد كشاورزي استان خراسان جنوبي اظهار كرد: زرشك به اكثر شهرهاي كشور صادر ميشود اما بيشترين صادرات به مشهد، تهران، شيراز و اصفهان است.
برداشت زرشك هر ساله از اوايل مهر ماه آغاز ميشود و تا اوايل آذرماه ادامه دارد.
زرشک كه در بخش كشاورزي "ياقوت سرخ " به آن لقب داده ميشود با نیاز کم به آبیاری، توانسته با شرایط خاک و آب شور استان خراسان جنوبي خود را تطبیق دهد و به عنوان شاخصترین محصول باغی منطقه نقش بسزایی در اقتصاد خانوارهای روستایی دارد لذا برای رونق اقتصادی استان، توجه به صنایع فرآوری و حمایت از صادرکنندگان باید مورد توجه مسئولان قرار گیرد.
در اين زمينه رييس سازمان جهاد كشاورزي استان خراسان جنوبي اظهار كرد: تسهيلات ارائه شده در سال گذشته حدود هفت ميليارد ريال در خصوص توسعه باغات زرشك و بهبود كيفيت محصولات صادراتي (احداث بارگاه بهداشتي زرشك) به متقاضيان پرداخت شده است. همچنين از محل طرح توسعه بخش كشاورزي به طرحهاي احياء تغذيه و توسعه باغات زرشك تسهيلات كمبهره بلندمدت اعطاء ميشود.
انتهاي پيام
نظرات