• شنبه / ۱ مهر ۱۳۹۱ / ۱۰:۰۵
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 91070100162

معاون سازمان توسعه تجارت تشريح كرد:

جزئيات تخصيص ارز به اولويت‌هاي دهگانه/واردات كالاهاي اولويت 6 تا 10 با ارز آزاد

جزئيات تخصيص ارز به اولويت‌هاي دهگانه/واردات كالاهاي اولويت 6 تا 10 با ارز آزاد

معاون كل سازمان توسعه تجارت اعلام كرد كه در تخصيص ارز مرجع به اولويت‌هاي اول و دوم هيچ تغييري ايجاد نمي‌شود و حتي كالاهاي موجود در اين اولويت‌ها نيز تغييري نخواهند داشت.

معاون كل سازمان توسعه تجارت اعلام كرد كه در تخصيص ارز مرجع به اولويت‌هاي اول و دوم هيچ تغييري ايجاد نمي‌شود و حتي كالاهاي موجود در اين اولويت‌ها نيز تغييري نخواهند داشت.

كيومرث فتح‌الله كرمانشاهي در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با اشاره به اين‌كه تغييرات جديد در تخصيص ارز براي واردات به زودي اعمال مي‌شود، گفت: البته زمان اجراي روش جديد از سوي وزارت صنعت، معدن و تجارت اعلام خواهد شد.

وي افزود: بر اين اساس اولويت‌هاي اول و دوم طبق روال سابق ارز مرجع دريافت خواهند كرد و بنابراين در واردات كالاهاي اساسي و دارو تغييري ايجاد نخواهد شد.

معاون كل سازمان توسعه تجارت با تاكيد بر اين‌كه كالاهاي اولويت‌هاي سوم تا پنجم ارز با دو درصد زير قيمت بازار دريافت خواهند كرد، گفت: اين رديف كالاها بيشتر كالاهاي كشاورزي هستند و با هدف حمايت از توليد داخل ارز وارداتي دريافت خواهند كرد.

كرمانشاهي افزود: اولويت‌هاي ششم تا دهم نيز طبق روال سابق با ارز آزاد وارد خواهند شد و تغييري دراين زمينه ايجاد نمي‌شود.

وي در پاسخ به اين سوال كه آيا با تخصيص ارز با دو درصد زير قيمت بازار كالاهاي اولويت سوم تا پنجم با كاهش قيمت مواجه خواهند بود؟ گفت: طبيعتا بايد اين اتفاق رخ دهد.

به گفته معاون سازمان توسعه تجارت، در روش جديد تخصيص ارز قرار است از توليد داخل حمايت شود؛ به گونه‌اي كه واردات كالاهاي داراي مشابه داخلي در عمل با محدوديت‌هايي مواجه خواهد شد.

پيش از اين اعلام شده بود كه ارز مرجع تنها براساس اولويت‌بندي انجام شده توسط سازمان توسعه تجارت تخصيص مي‌يابد؛ به اين صورت كه اولويت‌هاي بالاتر ابتدا ارز مرجع دريافت خواهند كرد و در صورت باقي ماندن ارز، اولويت‌هاي پايين‌تر نيز از آن بهره‌مند خواهند شد. با اين وجود پس از بروز مشكلاتي در تخصيص ارز به كالاها براي واردات و تاييد كم شدن عرضه آن از سوي بانك مركزي، تخصيص ارز مرجع براي واردات باز هم محدودتر شد؛ به طوري كه ابتدا به پنج گروه اول وسپس فقط به دو گروه اول تخصيص يافت.

براين اساس قرار است تخصيص ارز مرجع به اولويت‌هاي يك و دو با نرخ 1226 تومان، به اولويت‌هاي سه تا پنج با نرخ دو درصد زير قيمت بازار و به اولويت‌هاي شش تا 10 با نرخ آزاد انجام شود.

به گفته يحيي آل اسحاق - رئيس اتاق بازرگاني تهران، رقم 1600 تا 1700 دلار مناسب‌ترين قيمت براي ارز دو درصد زير قيمت بازار است.

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۱-۰۷-۰۱ ۱۰:۲۹

دولت مي‌تواند "ريال" را از مردم گرفته و به نرخ تعيين‌شده 2 درصد زير قيمت بازار به "دلار" تبديل کرده و حساب سپرده ارزی برای مردم باز کند تا هم نقدينگی جامعه کاهش يابد و هم دلار به‌جای نگهداری در منزل، در بانک نگه داشته شود.