• شنبه / ۲۵ شهریور ۱۳۹۱ / ۱۴:۳۴
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 91062514548
  • خبرنگار : 71129

اردوغان: توهين به اديان نبايد به عنوان آزادي بيان توجيه شود

اردوغان: توهين به اديان نبايد به عنوان آزادي بيان توجيه شود

نخست وزير تركيه انتشار فيلم موهن به پيامبر اسلام (ص) را "تحريك جدي و آشكار و اقدام خصمانه" خواند و گفت كه توهين به اديان و ارزش‌هاي اسلامي و پيامبر (ص) را نمي‌توان در قالب آزادي بيان توجيه كرد.

نخست وزير تركيه انتشار فيلم موهن به پيامبر اسلام (ص) را "تحريك جدي و آشكار و اقدام خصمانه" خواند و گفت كه توهين به اديان و ارزش‌هاي اسلامي و پيامبر (ص) را نمي‌توان در قالب آزادي بيان توجيه كرد.

به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، به نوشته روزنامه تودي زمان - چاپ تركيه - رجب طيب اردوغان، نخست وزير تركيه كه در كنفرانسي در اوكراين شركت كرده بود، حمله به كنسولگري آمريكا در بنغازي در ليبي را محكوم كرد.

اردوغان در خصوص اين حمله كه منجر به كشته شدن سفير آمريكا و سه تن از ديپلمات‌هاي اين كشور شد، گفت: اين اقدامات تروريستي و خشونت‌آميز نه اسلامي و نه انساني هستند.

اردوغان افزود: مقام‌ها بايد اقدامات عاجل را براي جلوگيري از بروز اقدامات تحريك آميز كه ناشي از روابط علت و معلولي ميان اظهارات ناخوشايند و توهين به مقدسات و خشونت‌هاي بعد از آن است، انجام دهند.

نخست وزير تركيه همچنين گفت: تظاهرات عليه اين اقدامات نبايد با ايجاد رعب و وحشت و آسيب رساندن به مردم همراه باشد. هيچ كس نمي‌تواند در مورد اقدامات تروريستي قضاوت كند و به خودي خود به خشونت عليه افرادي چون ديپلمات‌هاي آمريكايي و سفير اين كشور در ليبي دست بزند. اينچنين افرادي به چهره اسلام خدشه وارد مي‌كنند به جاي آنكه قضاوت شخصي داشته باشيم بايد آن‌هايي را كه در توليد و انتشار اين فيلم موهن دست داشته‌اند، محكوم كنيم.

وي همچنين نسبت به اقدامات تحريك آميز براي اعمال رفتارهاي خشونت آميز هشدار داد و افزود: بگذاريد به اين موضوع اشاره كنم كه اقدامات تحريك آميز تنها باعث آسيب رساندن به مردم بي‌گناه مي‌شود.

اين در حالي است كه آمريكا و ساير كشورهاي غربي از بيم حمله به سفارتخانه‌هاي خود در كشورهاي اسلامي اوضاع و شرايط امنيتي را در اطراف ساختمان سفارتخانه‌هايشان تشديد كرده‌اند.

همچنين "جميل چيچك"، معاون نخست وزير تركيه گفت: بهار عربي كه در بسياري از كشورهاي عربي و مسلمان شاهد آن بوده و هستيم با سختي‌ها ودشواري‌هايي رو به رو است. ما هنوز براي رسيدن به شرايط عادي در اين كشورها راه طولاني در پيش داريم.

اردوغان در سخنراني خود در كنفرانس يالتا، اوكراين به سخنراني در خصوص افزايش اسلام هراسي در اروپا اشاره كرد و گفت: ما شاهد افزايش حمايت از جنبش‌هاي راست گراي افراطي و نژاد پرستي در اروپا هستيم، به طوري كه اين بار چنين رفتارهاي نژاد پرستانه‌اي در قبال مسلمانان اعمال مي‌شود.

نخست وزير تركيه همچنين اعلام كرد كه اروپا بايد تبعيض نژادي، قومي و ديني را از ميان برداشته و اقداماتي را عليه اينچنين رفتارهايي اتخاذ كند.

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha