• دوشنبه / ۱۳ شهریور ۱۳۹۱ / ۰۸:۵۵
  • دسته‌بندی: سیاست خارجی
  • کد خبر: 91061307109

صالحي با اشاره به اجلاس تهران: ایران غیرمتعهدترین کشور است

صالحي با اشاره به اجلاس تهران: ایران غیرمتعهدترین کشور است

وزير امور خارجه كشورمان با تقدیر از عملکرد رسانه‌ها در پوشش خبرها و برنامه‌های اجلاس عدم تعهد گفت: افکار عمومی نسبت به این اجلاس روشن و موضوعات آن به خوبی تبیین شد به گونه‌ای که همه اشراف و آگاهی خوبی در مورد جنبش عدم تعهد پیدا کردند.

وزير امور خارجه كشورمان با تقدیر از عملکرد رسانه‌ها در پوشش خبرها و برنامه‌های اجلاس عدم تعهد گفت: افکار عمومی نسبت به این اجلاس روشن و موضوعات آن به خوبی تبیین شد به گونه‌ای که همه اشراف و آگاهی خوبی در مورد جنبش عدم تعهد پیدا کردند.

به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) علی‌اکبر صالحی در گفت‌‌وگویي با صدا و سيما افزود: با تلاش فراوانی که به عمل آمد ما شاهد بودیم که اجلاس در بهترین وضع و بالاتر از سطح متوسط 15 دوره گذشته برگزار شد.

وی عملکرد جمهوری اسلامی ایران در اجلاس را دو وجهی ذکر کرد و گفت: یک وجه دیدگاه‌های خود کشور و وجه دیگر از جنبه ریاست برجنبش عدم تعهد بود از این جهت که نباید کشورها احساس کنند که بی‌طرفانه عمل نمی‌شود و سعی داریم نظریات خود را تحمیل کنیم.

وی افزود: در این نشست ما به خوبی این موضوع را مدیریت کردیم به گونه‌ای که موجب اذعان دیگر کشورها شد.

وزير امور خارجه كشورمان ایران را غیرمتعهدترین کشور دانست و با تاکید بر فضای باز آزاداندیشی و بیان آزادانه مطالب در این نشست غیرمتعهدها گفت: اگرچه امریکا با واسطه و بی‌واسطه سعی در انصراف کشورها داشت، اما دیدیم که چه شرکت خوبی از اعضا به عمل آمد و من با بیش از 63 وزیر خارجه صحبت کردم، 30 نشست هم ريیس‌جمهور و 18 دیدار هم مقام معظم رهبری داشتند.

وی دغدغه‌های پیش از اجلاس را تلاش سخت طرف مقابل برای شرکت نکردن اعضا و نیز مهلت کوتاه 5 تا 6 ماهه بنای ساختمان‌های مورد نیاز ذکر کرد و با تقدیر از دست‌اندرکاران گفت: این خود دستآوردي عظیم بود که واقعا باور نمی‌کردیم در این مدت ساختمان تمام شود.

وی دغدغه دیگر را تفرق آرا و تلاش برای تدوین بیانیه‌ای در شان جمهوری اسلامی ایران و در عین حال مورد توافق اعضا ذکر کرد و افزود: کار بزرگی انجام گرفت که مهمترین قسمت آن تهیه 8 سند ماهوی بدون تحفظ بود.

وزیر امور خارجه کشورمان در بخش دیگری از سخنان خود دستگاه دیپلماسی ایران را یکی از مقتدرترین دستگاه‌های دیپلماسی دنیا ذکر کرد و گفت: خود این که ایران همواره سر زبان‌هاست گویای فعال بودن در صحنه دیپلماسی است.

وی افزود: ما با گرفتن مجوز استخدام 1000 نفر می‌خواهیم جوانانی را به مجموعه تزریق کنیم تا با کمک 60 تا 70 کارشناسی موجود در مدت سه سال ریاست ایران، نیروهای جدیدی تربیت کنیم.

وی تصریح کرد: در آینده می‌خواهیم به سمت ایجاد ابتکارهایی در این جنبش برویم و از طرف دیگر با وجود بیداری اسلامی و تحولاتی که در جهان رخ داده است، ده سال آینده جهان به نوع دیگری خواهد بود که باید برای چالش‌های آینده خود را آماده کنیم و تطبیق دهیم.

صالحی با اشاره به آغاز کار برای تشکیل دبیرخانه موقت گفت: ما کار روی این دبیرخانه را آغاز کردیم و به دنبال ساختمانی برای آن هستیم و حتی در نظر داریم افرادی را از کشورهای دیگر در آن وارد کنیم تا از هم‌اکنون چهره دبیرخانه‌ای به خود بگیرد. اگر در این سه سال خوب عمل کرد و توانست راهگشایی ایجاد کند، این امر خود می تواند توجیهی برای ایجاد دبیرخانه دائم باشد از این رو با امید فراوان شروع کردیم.

به گزارش ايسنا به نقل از واحد مرکزی خبر وي افزود: جمهوری اسلامی ایران در عرصه بین‌المللی خوش درخشید، الان ما باید از فضای جدیدی که ایجاد شده، حسن استفاده را بکنیم.

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha