• پنجشنبه / ۹ شهریور ۱۳۹۱ / ۱۱:۰۲
  • دسته‌بندی: سیاست داخلی
  • کد خبر: 91060905005
  • خبرنگار : 71132

گزيده بيانات مقام معظم رهبري در شانزدهمين اجلاس «نم»

گزيده بيانات مقام معظم رهبري در شانزدهمين اجلاس «نم»

حضرت آيت‌الله خامنه‌اي رهبر معظم انقلاب در شانزدهمين اجلاس سران كشورهاي عضو جنبش عدم تعهد، بيانات مهمي را درباره مسايل امروز منطقه و جهان ايراد كردند.

حضرت آيت‌الله خامنه‌اي رهبر معظم انقلاب در شانزدهمين اجلاس سران كشورهاي عضو جنبش عدم تعهد، بيانات مهمي را درباره مسايل امروز منطقه و جهان ايراد كردند.

به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، مقام معظم رهبري در اين سخنراني، با انتقاد از سياستهاي استكباري كشورهاي غربي، به مسايل مختلفي نظير ساختار شوراي امنيت سازمان ملل، مسايل هسته‌يي، آزادي و برابري ملت‌ها و ... اشاره كردند.

گزيده‌اي از بيانات مقام معظم رهبري را در زير مي‌خوانيد:

ـ ما اينجا گرد هم آمده‌ايم تا حركت و جرياني كه در شش دهه قبل با هوشمندي و موقعيت‌شناسي چند تن از رهبران سياسي دلسوز و مسئوليت‌پذير پايه‌گذار شد، جاني تازه و تحركي دوباره ببخشيم.

ـ آن روزها (زمان تشكيل جنبش عدم تعهد) كشورهاي عضو اين جنبش به پيوندي كه آنها را از سيطره شبكه‌هاي اقتدارگرا مصون بدارد، نيازمند بودند و امروز با پيشرفت و گسترش ابزارهاي سلطه‌گري اين نياز پابرجاست.

ـ اسلام به ما آموخته كه انسان‌ها با وجود ناهمگوني‌هاي نژادي، زباني و فرهنگي، فطرت همساني دارند كه آنها را به پاكي، عدالت، نيكوكاري، همكاري و همدردي فرامي‌خوانند. همين سرشت همگاني است كه اگر از انگيزه‌هاي گمراه‌كننده به سلامت عبور كنند، انسان‌ها را به توحيد رهنمون مي‌كنند. اين حقيقت قادر است پايه و پشتوانه تشكيل جوامع آزاد، سرافراز و برخوردار از پيشرفت توامان باشد و شعاع معنويت را به انگيزه‌هاي مادي نفوذ دهد و بهشتي دنيايي براي آنان فراهم آورد.

ـ همين حقيقت مشترك و همگاني است كه مي‌تواند شالوده‌ريز همكاري برادرانه ملت‌هايي باشد كه از نظر شكل ظاهري و منطقه جغرافيايي شباهتي به هم ندارند، اما همكاري‌هاي بين‌المللي هر گاه بر اين شالوده استوار باشد، دولت‌ها ارتباطات ميان خود را نه بر اساس ترس، افزون‌طلبي و واسطه‌گري افراد خائن و خودفروش بلكه بر پايه منافع انسانيت بنا مي‌كنند و وجدان بيدار خود و خاطر ملت‌هاي خود را از دغدغه‌ها آسوده مي‌سازند.

ـ اين نظم آرماني در نقطه مقابل نظام سلطه قرار دارد كه امروز دولت متجاوز آمريكا پيش‌قراول آن بوده و هست. آرمان‌هاي اصلي جنبش عدم تعهد، با گذشت شش دهه همچنان زنده و پابرجاست. استقلال سياسي، فرهنگي، اقتصادي و عدم تعهد به قطب‌هاي قدرت و ارتقاء همبستگي ميان كشورهاي عضو.

ـ واقعيت‌هاي امروز با آن آرمان‌ها فاصله دارد، ولي تلاش همه‌جانبه براي دست يافتن به آرمان‌ها، هر چند پر چالش، ليك اميدآفرين و ثمربخش است.

ـ جنبش عدم تعهد مي‌تواند نقش نويني را ايفا كند. نظام حاكم بر جهان، بايد بر پايه مشاركت همگاني و حقوق ملت‌ها استقرار يابد و همبستگي همه ما براي شكل‌گيري اين نظم نوين، ضرورت بارز عصر كنوني است.

ـ اتفاقات شگرف سه دهه اخير نشان مي‌دهد كه برآمدن قدرت‌هاي جديد، تضعيف‌ قدرت‌هاي قديم را در پي داشته باشد و اين به عدم تعهد فرصت مي‌دهد نقش مهمي را در عرصه جهاني به عهده بگيرد و زمينه مشاركت همگاني را در پهنه گيتي پديد آورد.

ـ پيوندهاي جديد مي‌تواند دست‌مايه گذار به نظمي عادلانه باشد.

ـ شرايط كنوني جهان، فرصتي تكرار نشدني براي كشورهاي عدم تعهد ايجاد كرده است.

ـ اتاق فرمان جهان نبايد با ديكتاتوري چند كشور غربي اداره شود، بلكه بايد با هماهنگي و برابري حقوق ملت‌ها اداره شود. روابط دولت‌ها بايد بر پايه مشاركت تعريف شود.

ادامه دارد...

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha