• سه‌شنبه / ۷ شهریور ۱۳۹۱ / ۱۳:۱۸
  • دسته‌بندی: جهاد دانشگاهی
  • کد خبر: 91060703961
  • منبع : نمایندگی مرکزی

مرکز تحقیقات و خدمات تخصصی سنگ جهاد دانشگاهی در محلات افتتاح شد

مرکز تحقیقات و خدمات تخصصی سنگ جهاد دانشگاهی در نیم‌ور محلات افتتاح شد.

مرکز تحقیقات و خدمات تخصصی سنگ جهاد دانشگاهی در نیم‌ور محلات افتتاح شد.

به گزارش خبرنگار علمي خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه مرکزی، این مراسم روز گذشته با حضور عسگرزاده، مدیرمرکز تحقیقات فرآوری مواد معدی ایران، سلیمی، نماینده محلات و دلیجان در مجلس، رییس جهاد دانشگاهی استان مرکزی و جمعی از مسوولان استانی و محلی برگزار شد.

در مراسم افتتاح این مرکز، ابوالقاسم مرادی، رییس جهاد دانشگاهی استان مرکزی در سخنانی اظهار کرد: شش ماه پیش در جهاد دانشگاهی استان، پرداختن به صنعت سنگ و زیرساخت‌های آن در واحد نیم‌ور محلات مطرح شد که خوشبختانه با توجه به انتظارات مردم و مسوولان، برای اجرای این طرح زمان زیادی طول نکشید.

مرادی افزود: شهر نیم‌ور در موقعیت جغفرافیایی خاصي قرار دارد که می‌تواند قطب صنعت سنگ باشد.

وی تصریح کرد: جهاد دانشگاهی در برنامه امسال خود راه‌اندازی پنج مرکز خدماتی تخصصی از جمله مرکز خدماتی تخصصی مطالعات انرژی، گیاهان دارویی، مرکز درمان ناباروری و مرکز مشاوره و روانشناسی را در برنامه دارد.

مرادی گفت: سعی می‌کنیم به سمتی حرکت کنیم که از شعار فاصله گرفته و به عمل بیشتر توجه کنیم. در ابتدا سعی داریم در منطقه نیم‌ور، مرکز تحقیقات و خدمات تخصصی سنگ را توسعه داده و با یک نگاه تخصصی‌تر در حوزه سنگ فعالیت داشته باشیم.

رییس جهاد دانشگاهی استان مرکزی در پایان اظهار کرد: این مرکز می‌تواند در سطح استان، خدمات فنی و تخصصی در تحقیقات و پژوهش‌های کاربردی را ارائه داده و در کنار معدن‌کاران حضوری فعال و تاثیرگذار داشته باشد.

مدیر مرکز تحقیقات و خدمات تخصصی سنگ جهاد دانشگاهی استان مرکزی هم گفت: موافقت ‌اصولی جهت تأسیس این مرکز اواخر سال 88 از سازمان مرکزی اخذ و این مرکز در فضایی مستقل با زیربنای 200 متر مربع در شهر نیم‌ور از توابع شهرستان محلات ایجاد شده است.

قاسم براتی این مرکز را نخستين مرکز تخصصی تحقیقات سنگ کشور دانست و اضافه کرد: با توجه به اینکه نمونه مشابهی با این ابعاد در کشور وجود ندارد، امکان الگوبرداری در سطح کشور برای ما وجود نداشت و در حال حاضر در حال انجام اقدامات مطالعاتی و الگوبرداری از مراکز تحقیقاتی مشابه از کشورهایی همچون هند و ایتالیا هستیم.

براتی با بیان اینکه شهر نیم‌ور سابقه قابل توجه و تاریخچه کهنی در حوزه سنگ و معدن‌کاری دارد، به علاقه و اشتیاق مردم این شهر برای توسعه صنعت سنگ اشاره کرد و گفت: با توجه به پتانسیل‌های موجود در منطقه محلات و نیم‌ور و اقبال عمومی به این صنعت در شهرستان محلات و به ویژه شهر نیم‌ور، این مرکز در این شهر استقرار پیدا کرد. به اعتقاد ما با توجه به موارد یاد شده، این مرکز تحقیقاتی در نیم‌ور از امکان رشد و بالندگی سریعتری برخوردار است.

وی به مساعدت‌های مردم نیم‌ور در راه‌اندازی این مرکز اشاره کرد و گفت: کمک‌های مادی و معنوی دولتی نیز می‌تواند مسیر حرکت این مرکز را هموار کرده و روند رشد آن را تسریع کند.

براتی در ادامه از همکاری این مرکز با یکی از شرکت‌های مستقر در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران خبر داد و گفت: فعالیت این مرکز در حوزه‌های آموزش، بازار، تحقیق و پژوهش و تکنولوژی تعریف شده و همکاری ما با شرکت یاد شده در حوزه تحقیق و پژوهش است.

وی اظهار کرد: فراوری و ارتقای کیفیت سنگ‌های تراورتن کرم رنگ شهرستان محلات، استفاده از واکس‌های رزینی پیشرفته برای افزایش دوام سنگ‌های تراورتن و تولید سنگ مصنوعی پایه پلیمری از باطله سنگ‌های تراورتن شهرستان محلات، سه طرح تحقیقاتی است که در قالب این همکاری در حال انجام است.

براتی با بیان اینکه انجام طرح‌های تحقیقاتی به تنهایی برای رشد صنعت سنگ موثر نخواهد بود، بر لزوم کاربردی بودن و عملیاتی کردن دستاوردهای پژوهشی تأکید کرد و گفت: در این راستا نیازمند همکاری، مشارکت و رابطه تنگاتنگ صنعت و مراکز پژوهشی هستیم.

وی از اقدام جهت تدوین برنامه‌های آتی مرکز در گستره چهار حوزه فعالیتی آن خبر داد و افزود: ایران از نظر میزان ذخایر و کیفیت سنگ‌های تزئینی در میان 10 کشور مطرح دنیا جای دارد. روند افزایشی تولید سنگ خام طی سال‌های گذشته موجب شده که ایران همواره در ردیف کشورهای تولید کننده دنیا همچون چین، ایتالیا و هند باشد اما به دلایل گوناگون جایگاه مناسبی در بازار جهانی ندارد و سهم حدود دو درصدی از صادرات جهانی سنگ موید این مهم است.

براتی گفت: متأسفانه توان صادراتي ايران حدود چهار درصد از كل ميزان توليد است در حالي كه اين شاخص براي كشور چين 57 درصد، ايتاليا 40 درصد و تركيه 32.5 درصد است. البته در این میان نمی‌توان به سادگی از موضوع مصرف فزاینده سنگ‌هاي تزیینی و نما در بازار داخلی و رشد فعالیت‌هاي ساختمان‌سازي در کشور و جذابیت آن برای تولیدکنندگان داخلی گذشت.

براتی، کمبود نیروی انسانی متخصص، رقابتی نبودن محصول تولید شده، عدم استفاده از فناوري و تجهیزات روز دنیا، بهره‌وری پایین، نبود حمایت‌های دولتی و قانونی و عدم اعطای تسهیلات بانکی با نرخ‌های مناسب برای تأمین نقدینگی و سرمایه در گردش واحدهای تولیدی را از مشکلات موجود در مسیر رشد این صنعت در کشور دانست.

مدیر مرکز تحقیقات و خدمات تخصصی سنگ جهاد دانشگاهی استان مرکزی در پایان، نقش افزایش بهره‌وری در حوزه‌های نیروی انسانی، ماشین‌آلات و مواد اولیه را در رقابتی کردن این محصول بسیار مهم ارزیابی کرد و در این بین تحقیق و پژوهش را ابزاری ارزشمند دانست.

انتهاي پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha