• چهارشنبه / ۱ شهریور ۱۳۹۱ / ۱۱:۵۵
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 91060100342
  • خبرنگار : 71434

داوود اوغلو: تركيه بدون شك از بحران سوريه تاثير مي‌پذيرد

داوود اوغلو: تركيه بدون شك از بحران سوريه تاثير مي‌پذيرد

وزير امور خارجه تركيه ضمن ابراز نگراني نسبت به افزايش تعداد آوارگان سوري در اين كشور مدعي شد: ما به مسئولان سوريه نسبت به احتمال وقوع بهار عربي ديگر در اين كشور هشدار داده بوديم.

وزير امور خارجه تركيه ضمن ابراز نگراني نسبت به افزايش تعداد آوارگان سوري در اين كشور مدعي شد: ما به مسئولان سوريه نسبت به احتمال وقوع بهار عربي ديگر در اين كشور هشدار داده بوديم.

به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، احمد داوود اوغلو، وزير امور خارجه تركيه در گفت‌وگو با روزنامه مصري الاهرام در اشاره به مساله سوريه عنوان داشت: سوريه تنها يك كشور همسايه تركيه نيست بلكه تركيه با سوريه تاريخ مشتركي دارد. ما و سوريه مرزهاي طولاني‌ را با يكديگر داريم و روابط ملت تركيه و سوريه روابطي بسيار نزديك است لذا نمي‌توانيم در قبال تحولاتي كه در داخل اين كشور رخ مي‌دهد ساكت بنشينيم.

داوود اوغلو افزود: تحولات اخير سوريه و افزايش تعداد كشته‌ها و آواره‌هاي اين كشور چيزي است كه باعث نگراني شديد جامعه جهاني شده چرا كه اين وضعيت ثبات و امنيت جهاني را تهديد مي‌كند.

وزير امور خارجه تركيه در ادامه عنوان داشت: ما پيشتر به مسئولان سوريه به وضوح نسبت به احتمال اينكه سوريه دومين كشور عربي خواهد بود كه بهار عربي در آن رخ مي‌دهد هشدار داده بوديم ما بارها به مسئولان اين كشور پيشنهاد داديم كه تجربه‌هايمان را در زمينه دموكراسي در اختيارشان بگذاريم تا بتوانند اقدامات دشوار اما ضروري را براي پاسخ دادن به خواسته‌هاي مردم و حل بحران اين كشور اتخاذ كنند.

وي تاكيد كرد: از زماني كه به عنوان وزير امور خارجه تركيه انتخاب شدم بيش از 26 بار به سوريه سفر كردم و در اين مدت بارها در خصوص ضروري بودن اتخاذ تدابيري براي انجام اصلاحات به رهبران سوريه هشدار دادم.

وزير امور خارجه تركيه در خصوص نحوه حل بحران سوريه گفت: به نظر من بهترين راه براي حل بحران سوريه اتخاذ موضعي متحد از سوي جامعه جهاني است و زماني كه بشار اسد،‌ رئيس‌جمهور سوريه ببيند كه پافشاري براي ادامه سياست‌هاي كنوني‌اش به ادامه بيشتر بحران سوريه مي‌انجامد دست از اين سياست‌ها خواهد كشيد.

اوغلو همچنين اعلام كرد: روسيه كشوري مهم در حل بحران سوريه است لذا تا حد زيادي پيش‌بيني مي‌شود كه روسيه بتواند راهكاري پيشنهاد دهد كه ضمن حل بحران، ثبات و امنيت سوريه را تضمين كند.

اين مسئول تركيه‌اي با بيان اين ادعا كه اتفاقات سوريه در رديف جنايت‌هاي جنگي به شمار مي‌رود، عنوان داشت: اوضاع انساني سوريه روز به روز بدتر مي‌شود تا جايي كه در حال حاضر بيش از 55 هزار آواره به تركيه وارد شده‌اند. تركيه تنها كشور ميزبان آوارگان سوري نيست و اين مساله نشان مي‌دهد كه اوضاع داخلي سوريه واقعا غيرقابل تحمل است.

وزير امور خارجه تركيه در پاسخ به اين سوال كه اگر درگيري‌ها در سوريه به نزديكي مرزهاي تركيه برسد تركيه چه اقدامي خواهد كرد؟ گفت: در صورتي كه درگيري‌ها تا مرزهاي تركيه كشيده شود و ورود آوارگان سوري بر امنيت ملي تركيه تاثير بگذارد ما اقدامات لازم را اتخاذ خواهيم كرد. تركيه در ماه اخير حساب بدترين احتمال‌ها را كرده است و زماني كه كشوري بدترين احتمال‌ها را حساب كند بايد همه اقدامات براي تضمين امنيت و تماميت ارضي‌اش را اتخاذ كند. تركيه از بحران سوريه بدون شك تاثير خواهد پذيرفت لذا ما بايد خودمان را براي رويارويي با سناريو‌هاي احتمالي آماده كنيم.

وي همچنين در واكنش به سوال خبرنگار روزنامه الاهرام مبني بر اينكه آيا مقامات تركيه از تبديل شدن اين كشور به پناهگاهي براي تروريست‌هاي حزب كارگران كردستان تركيه (پ. ك. ك) و القاعده هراس دارند يا خير؟ عنوان داشت: ما هرگز اجازه نخواهيم داد آنكارا پناهگاهي براي سازمان‌هاي تروريستي چون پ. ك. ك و القاعده تبديل شود. ما پ. ك. ك و القاعده را تهديدي براي امنيت تركيه به شمار مي‌آوريم اما ميان كردهاي سوريه و سازمان‌هاي تروريستي تفاوت قائليم ولي بايد بگويم اجازه نمي‌دهيم كه شمال سوريه و اراضي اين كشور مكاني براي اقدامات تروريستي سازمان‌هاي تروريستي شود.

اين مسئول تركيه‌اي در ادامه در خصوص ايران و نقش اساسي‌اش در بحران سوريه گفت: روابط ما با تهران خوب است اما ديدگاهايمان در خصوص بحران سوريه تفاوت دارد اما اميدواريم ايران ديدگاه خود را نسبت به بحران سوريه تغيير دهد.

داوود اوغلو درباره انتشار اخباري مبني بر احتمال حمله اسرائيل به ايران و اينكه احتمالا حمله نظامي آن‌ها به ايران طرح‌هاي هسته‌اي ايران را تعطيل خواهد كرد، گفت: گزينه نظامي راهكار خوبي براي به چالش كشاندن فعاليت‌هاي هسته‌اي ايران نيست بلكه بر عكس مشكلات را بيشتر خواهد كرد و تاثيرات منفي را بر ثبات و امنيت منطقه و جهان خواهد گذاشت.

وي گفت: تركيه با انتخاب زبان جنگ و اقدام نظامي در اين خصوص مخالف است و خواهان تلاش براي رسيدن به راهكاري مسالمت‌آميز از طريق گفت‌وگو و همكاري بيشتر است.

داوود اوغلو همچنين به روابط اسرائيل و تركيه اشاره كرده و گفت: روابط تركيه با اسرائيل از زمان كنفرانس صلح مادريد در اواسط دهه 80 متحول شد. به ويژه اينكه اقدامات اسرائيل و سياست‌هاي مسئولان آن ثبات و امنيت منطقه را تهديد كرده و پيامدهاي منفي را در روابط دو طرف به جاي گذاشت كه آخرين آن‌ها حمله نيروهاي اسرائيلي به كاروان كمك‌رساني تركيه در ماه مه 2010 بود كه منجر به كشته شدن چند تن از نيروهاي نظامي تركيه شد اما اسرائيل علاوه بر نقض قوانين بين‌المللي حاضر نشد به درخواست آشكار تركيه مبني بر عذرخواهي رسمي و پرداخت غرامت به خانواده‌هاي قربانيان و نيز لغو محاصره غيرقانوني نوار غزه پاسخ دهد.

وزير امور خارجه تركيه در پايان به نشست سران كشورهاي اسلامي در مكه اشاره كرده و گفت: جهان اسلام امروز شاهد تحولات سرنوشت‌سازي در تاريخ خود بوده است مسائلي كه خواهان اتخاذ مواضعي حكيمانه است تا بتوان با آن‌ها تعامل كرد لذا برگزاري كنفرانس سران كشورهاي اسلامي در مكه در زماني مناسب صورت گرفت و هدف آن اتخاذ تصميماتي براي تقويت و تحكيم همبستگي اسلامي بود.

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha