گسترش آتشسوزي آذر ماه سال گذشته و نيمه دوم تير ماه امسال در شهرك صنعتي ايوانكي به دليل نبود يك ايستگاه آتش نشاني تماموقت در اين شهرك صنعتي رخ داد.
به گزارش خبرنگار ايسنا، مقدمه شروع فعاليتهاي صنعتي، ايجاد امكانات اوليه رفاهي و ايمنسازي است. در واحدهاي كوچك صنعتي وجود كپسولهاي آتشنشاني از مصاديق ايمن سازي تلقي مي شود، اما در محيطهاي بزرگ از جمله شهركهاي صنعتي وجود يك آتشنشاني فعال بسيار حائز اهميت است.
صبح يكي از روزهاي مياني تير ماه در حالي كه شيفت ايستگاه آتشنشاني شهرك صنعتي ايوانكي از ساعت 18 تا 6 بود، يكي از واحدهاي فعال در شهرك صنعتي ايوانكي دچار آتش سوزي شد. نبود آتشنشاني فعال در اين شهرك، مديريت شهرك را مجبور به تماس با آتشنشاني شهر ايوانكي كرد كه در نهايت يك ماشين آتشنشاني با تانكري كوچك از فاصله 15 كيلومتري به شهرك صنعتي ايوانكي اعزام شد.
در اين باره عليرضا احساني - نماينده هيات امناي شهرك صنعتي ايوانكي، درباره ايستگاه آتشنشاني مستقر در اين شهرك گفت: در يازدهمين سال فعاليت شهرك، خرداد ماه سال گذشته با حضور مدير عامل سازمان صنايع كوچك و شهركهاي صنعتي ايران، يك ايستگاه آتشنشاني افتتاح شد كه فعاليت آن 12 ساعته و از ساعت 18 تا 6 است و 12 ساعت ديگر يعني 6 تا 18 از طريق ايستگاه آتشنشاني جنتآباد پوشش داده ميشود.
محمدرضا اسماعيليان - مدير روابط عمومي شركت شهركهاي صنعتي سمنان، نيز در اين باره گفت: در برنامهريزي براي ساخت شهركهاي صنعتي، ساخت ايستگاه آتشنشاني لحاظ و از لحظه افتتاح شهرك، آتش نشاني در شهرك مستقر ميشود. جالب اينجاست شهركها حاضر به تحويل ايستگاه آتش نشاني با تمام امكانات به شهرداري و سازمان آتشنشاني سمنان بوده، اما آتشنشاني استان با بيان اين كه واحدهاي فعال در شهرك به حد نصاب نرسيده است، حاضر به تحويل گرفتن ايستگاه آتش نشاني و شروع به فعاليت نيست.
با توجه به موارد فوق شايد بتوان گفت كه برنامه مدوني براي ساخت و بهرهبرداري از شهركهاي صنعتي وجود ندارد يا اگر هم وجود دارد، در هنگام ساخت و بهرهبرداري، اين برنامه رعايت نميشود. موضوع ديگر بيتوجهي سازمانهاي ايمني نسبت به ساختار مسائل ايمني بعد از ساخت و بهرهبرداري از شهركهاست؛ به طوري كه بيشتر هزينههاي ايستگاههاي آتشنشاني شهركها از سوي توليدكنندگان تامين ميشود.
انتهاي پيام
نظرات