• سه‌شنبه / ۱۰ مرداد ۱۳۹۱ / ۱۹:۴۴
  • دسته‌بندی: سیاست خارجی
  • کد خبر: 91051006578
  • خبرنگار : 90049

ديدار سخنگوي وزارت امور خارجه با دبيركل حزبي اتحاديه سراسري خبرنگاران چين

سخنگوي وزارت امور خارجه ايران ظهر امروز به وقت محلي، با «جاي هوي شون»، دبير كل حزبي اتحاديه سراسري خبرنگاران چين ديدار كرد.

سخنگوي وزارت امور خارجه ايران ظهر امروز به وقت محلي، با «جاي هوي شون»، دبير كل حزبي اتحاديه سراسري خبرنگاران چين ديدار كرد.

به گزارش خبرنگار اعزامي ايسنا به چين، رامين مهمانپرست، دلايل اصلي سفر خود را آشنايي بيشتر خبرنگاران و رسانه‌هاي دو كشور دانست و گفت: جمهوري اسلامي ايران و جمهوري خلق چين، دو كشور بزرگ و قدرتمند با سابقه‌اي قابل توجه هستند كه از نظر فرهنگي و تمدني در دنياي امروز حرفي براي گفتن دارند.

وي خاطرنشان كرد: اين دو كشور، كشورهايي با تاريخ و تمدن چند هزار ساله‌ و داراي فرهنگ غني‌ هستند و مي‌خواهند از ارزش‌ها و فرهنگ خود دفاع كنند.

وي با اشاره به تهاجم رسانه‌هاي غربي به اكثر كشورهاي مستقل جهان گفت: فكر مي‌كنيم ارتباط و تعامل با همه كشورها و فرهنگ‌ها پسنديده است اما اگر قرار باشد فرهنگي از غرب خود را با استفاده از ابزار رسانه به كشورهاي مستقل تحميل كند، بايد در مقابل آن ايستادگي كرد.

ميهمانپرست همچنين گفت: در شرايطي كه كشورهاي غربي با بحران‌هاي بزرگ سياسي و اقتصادي مواجه هستند، خوشبختانه ايران و چين در حال رشد اقتصادي هستند و دليل اين امر اين است كه سيستم‌هاي اقتصادي ايران و چين از سيستم اقتصادي آن‌ها متفاوت است.

سخنگوي وزارت امور خارجه با بيان اينكه اقتصاد ايران و چين رقيب يكديگر نيستند بلكه مكمل يكديگرند، گفت: آمريكايي‌ها از اينكه چين و برخي كشورهاي ديگر آسيايي در حال رشد هستند، نگران‌اند. آنها مي‌دانند اگر اين رويه ادامه يابد، به زودي جايگاه برتر اقتصاد دنيا از آن چين، هند و ديگر كشورهاي آسيايي خواهد بود.

وي افزود: به همين دليل آنها تصميم گرفتند در سيستم رشد اقتصادي كشورهاي بزرگ آسيا خلل ايجاد كنند. يكي از راه‌هاي ايجاد خلل در اين سيستم اين است كه در بلندمدت امنيت كامل آنها را دچار مشكل كنيم.

ميهمان پرست اضافه كرد: آنها ايران را به بهانه فعاليت هسته‌اي در زمينه نفت تحريم كردند ولي بيش از آنكه ايران صدمه ببيند، هدف اصلي آنها قدرت‌هاي بزرگ نوظهور دنياست.

وي ادامه داد: آنها مي‌خواهند اين كشورها را مجبور كنند به جاي ايران منابع مورد نياز خود را از كشورهاي ديگري به طور متفرقه و در فاصله‌هاي زماني كوتاه‌مدت تهيه كنند.

سخنگوي وزارت امور خارجه همچنين گفت: اگر قرار باشد كشوري انرژي مورد نياز خود را در فاصله‌هاي كوتاه از نقاط مختلف تهيه كند، قطعا نمي‌تواند رشد اقتصادي خود را داشته باشد.

وي خاطرنشان كرد: در ايران اگر هيچ منبع جديدي در زمينه نفت كشف نشود، همين مقدار براي 85 سال صادرات كافي است و اگر هيچ منبع جديد گازي در ايران كشف نشود، با همين توانايي موجود، مي‌توانيم براي مدت 150 سال صادرات گاز داشته باشيم. اين نشان مي‌دهد ما كشوري هستيم كه براي تامين نيازهاي انرژي كشورهاي نوظهور در درازمدت يك كشور قابل اطمينان هستيم.

به گزارش ايسنا، همچنين دبيركل حزبي اتحاديه سراسري خبرنگاران چين نيز در اين ديدار گفت: در حال حاضر جهان امروز بسيار تغيير كرده است. ما از همكاري و درهاي باز استقبال مي‌كنيم به شرط اينكه زير سلطه قرار نگيريم و بر مواضع خود تاكيد كنيم.

وي افزود: فناوري، تاثير زيادي بر جهان امروز و نسل آينده گذاشته است. ما بر توسعه پايدار تاكيد داريم و اين امر به منابع و تحولات اجتماعي نياز دارد.

وي همچنين گفت: بيش‌تر تاكيد ما بر سرعت توسعه اقتصادي بود، اما اكنون بر كيفيت تاكيد داريم. به همين دليل همكاري ايران و چين بسيار عميق و راهبردي است و ما در دفاع از حق خود، شباهت زيادي داريم.

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha