• دوشنبه / ۹ مرداد ۱۳۹۱ / ۰۱:۲۱
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 91050905117

در گفت‌وگو با ايسنا مطرح شد:

توقف واردات در مقابل صادرات تصميم خطرناكي است

توقف واردات در مقابل صادرات تصميم خطرناكي است

دبير اتحادیه تولید و صادرات نساجی، پوشاک و چرم ایران با اشاره به خطرناك بودن تصميم توقف واردات در مقابل صادرات گفت: با اين تصميم تنها مزيت حوزه صادرات كشور از بين مي‌رود.

دبير اتحادیه تولید و صادرات نساجی، پوشاک و چرم ایران با اشاره به خطرناك بودن تصميم توقف واردات در مقابل صادرات گفت: با اين تصميم تنها مزيت حوزه صادرات كشور از بين مي‌رود.

مهدي يكتا در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با بيان اين‌ كه در كشورهاي ديگر امتيازها و مشوق‌هاي زيادي به صادركنندگان داده مي‌شود، افزود: صادركنندگان چين و تركيه به دليل دريافت همين امتيازها و مشوقها توانسته‌اند بازار جهاني منسوجات و پوشاك را در اختيار خود گيرند.

او با اشاره به اين‌ كه در كشور هر روز شاهد محدود شدن حوزه صادرات هستيم، افزود: اين تفكر كه چرا بايد كالايي كه در داخل مصرف مي‌شود، صادر شود، واقعا خطرناك است. اگر تقاضايي در خارج از كشور وجود دارد، چرا نبايد اقدام به صادرات كرد؟

دبير اتحادیه تولید و صادرات نساجی، پوشاک و چرم ایران با اشاره به اين‌كه با توجه به شرايط پيش آمده براي پرداخت جوايز صادراتي اظهار كرد: در صورتي كه تصميم توقف واردات در مقابل صادرات واقعا اجرايي شود، آمار صادرات كشور به شدت افت خواهد كرد.

يكتا افزود:‌ اين‌كه صادركننده‌اي ارز خود را در سيستم بانكي بفروشد و براي خريد دوباره ارز در صف بايستد، وضعيت بسيار خطرناكي را به وجود خواهد آورد كه دود آن هم به چشم دولت و هم به چشم صادركننده مي‌رود.

وي درعين حال گفت: البته تصميم گرفته شده درباره توقف واردات در مقابل صادرات هنوز به صورت رسمي تاييد نشده و مشخص نيست كه اين كار واقعا عملي خواهد شد يا خير.

به گزارش ايسنا، براساس قانون، صادر‌كنندگان كالاهاي غيرنفتي مجازند در مقابل صادرات كالاهاي خود، كالاهاي قابل ورودي كه از طرف وزارت بازرگاني يا ستاد پشتيباني برنامه‌ي تنظيم بازار اعلام مي‌شود را وارد كنند. همچنين اين افراد مي‌توانند از محل صادرات ديگران با استفاده از واريز‌نامه صادراتي به واردات اين كالاها اقدام كند. با اين وجود به تازگي استفاده از گزينه‌ واردات در مقابل صادرات در سيستم ثبت سفارش سازمان توسعه‌ي تجارت ممنوع شده است و متقاضيان فقط مي‌توانند از گزينه‌ ارز صادراتي (ارز حاصل از صادرات موجود در حساب بانكي متقاضي يا حواله هاي وارده از خارج از كشور) به جاي آن براي تامين ارز مورد نياز واردات اقدام كنند.

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha