• جمعه / ۶ مرداد ۱۳۹۱ / ۰۹:۰۸
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 91050603264

آغاز توقف خودسرانه ارز مسافرتي؛

حذف ارز مسافرتي ابلاغ نشده اجرا شد

حذف ارز مسافرتي به جز براي زائران عتبات و حجاج هنوز ابلاغ نشده، در برخي بانك‌ها اجرا شد.

حذف ارز مسافرتي به جز براي زائران عتبات و حجاج هنوز ابلاغ نشده، در برخي بانك‌ها اجرا شد.

به گزارش خبرنگار بانك و بيمه خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، هرچند روز چهارشنبه گذشته رييس كل بانك مركزي در جلسه غيرعلني مجلس با پيشنهاد نمايندگان مجلس مبني بر حذف ارز مسافرتي موافقت خود را اعلام كرده بود اما اظهار هم كرده بود كه اين موضوع در مرجع تصميم‌گرنده تصويب خواهد شد.

در اين مورد عبدالكريم رجبي، عضو كميسيون اقتصادي مجلس گفته بود: پيشنهاد نمايندگان به رييس كل بانك مركزي در جلسه غيرعلني امروز اين بود كه از اين پس فقط زائران عتبات و حجاج بتوانند از ارز مسافرتي استفاده كنند و ساير مسافران از بازار آزاد ارز تهيه كنند كه اين پيشنهاد با نظر مساعد بهمني مواجه شد و وي قول داد كه اين موضوع به تصويب برسد.

تصويب نهايي نشدن اين موضوع را در سخنان رييس كميسيون صنايع و معادن مجلس نيز مي‌توان برداشت كرد كه رضا رحماني عنوان كرده بود: موضوع حذف ارز مسافرتي، ارز تك‌نرخي و ارز چندنرخي مطرح و مورد بررسي قرار گرفت ولي تا اين لحظه هنوز تصميم نهايي گرفته نشده است.

پيگيري‌هاي خبرنگار ايسنا در روز چهارشنبه نيز حاكي از اين بود كه در آن روز ارز مسافرتي از طريق بانك‌ها به متقاضيان داده مي‌شد. در واقع اين موضوع به نظر مي‌رسد اولين بار روز چهارشنبه در مجلس مطرح شده بود و قبل از آن بانك مركزي اين موضوع را اجرا نكرده بود.

اما يك روز بعد از اعلام اين موضوع، مراجعه به برخي بانك‌ها نشان داد كه برخي شعب بانكي اين موضوع را اجرا كرده‌اند و حتي در واكنش به سوالات مراجعه‌كنندگان اظهار كرده‌اند كه هرچند هنوز اين بخشنامه ابلاغ نشده اما چون طي روزهاي آينده ابلاغ خواهد شد آنها ديگر اين كار را انجام نخواهند داد.

يك مقام بانكي نيز در اين مورد به ايسنا گفت: اعلام رييس كل به نوعي مفهوم ابلاغ دارد. در واقع يك نوع دستور و ضابطه‌اي است كه قابليت اجرا دارد، حتي ابلاغيه‌هاي دولت هم اين گونه است كه گاهي برخي از آنها نياز به طي كردن پروسه‌هاي اداري دارند و برخي اين گونه نيست و اين موضوع تاثيرش را هم در بازار آزاد بر روي قيمت دلار گذاشت.

وي با تاييد اينكه اعلام رييس كل بانك مركزي حكم ابلاغ دارد، افزود: حتي گاهي در مورد رييس جمهوري نيز وضعيت اين گونه است و اعلام او از پشت تريبون هم حكم ابلاغ دارد. البته چون روز پنجشنبه هست نمي‌توان گفت كه تمام بانك‌ها اجرا كرده‌اند بلكه بايد روز شنبه عمل بانك‌ها را ديد.

اين مقام بانكي در توجيه اين اقدام بانك‌ها متذكر شد: اگر مثلا اين موضوع را شب گذشته اعلام كرده‌ باشند و قرار باشد كه تا ابلاغ چند روزي طول بكشد حجم تقاضاها در اين مراكز افزايش پيدا خواهد كرد.

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha