یک جامعهشناس گفت: طلاق عاطفی یک تلخی بیپایان است و افراد در این نوع از طلاق تا زمان نبود رابطه مطلوب از لحاظ روحی و جسمی در وضعیت مناسبی نخواهند بود.
"مهدی قدیمی"، در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه زنجان، افزود: جامعهشناسان از طلاق عاطفی به عنوان طلاق خاموش و پنهان یاد میکنند، چرا که این طلاق در زوجین اتفاق میافتد که به ظاهر در یک خانه و با هم زندگی میکنند، ولی در ارتباطات زناشویی دچار مشکل شدهاند.
وی تصریح کرد: زوجین به دلیل علنی نشدن روابط خود و حفظ فرزندان از آسیبهای به وجود آمده در طول زندگی و نیامدن هزینه سنگینی از قبیل پرداخت مهریه و جبران وضعیت نامناسب مالی از قطعی شدن طلاق ممانعت میکنند و در این راستا خود از فشارهای روحی و جسمی زیادی رنج میبرند.
این جامعهشناس با بیان اینکه اختلال عاطفی موجود در والدین در کودکان نیز تأثیر میگذارد، یادآور شد: کودکان در زندگی آینده خود دچار بدبینی و عدم اعتماد نسبت به افراد جامعه خواهند شد و حتی در زمان ازدواج خود در انتخاب همسر مناسب نیز دچار اختلال میشوند، چرا که از وجود این عاطفه در بین والدین خود بیبهره بودهاند.
قدیمی افزود: زوجین باید در زمان مشاهده رفتارهایی از قبیل کمبود مهر و عاطفه بین خود و رفع نشدن نیازهای عاطفه توسط یکدیگر به مشاور مراجعه کنند، چرا که مشاور تا حد امکان آنها را به زندگی مشترک راهنمایی خواهد کرد و در موارد بسیاری امکان دارد آنها دوباره به زندگی عادی خود بازگردند.
وی با اشاره به اینکه افرادی که به عنوان همسر برای هم انتخاب میشوند باید قدرت رفع نیازهای یکدیگر را داشته باشند، اضافه کرد: چون عموماً زمان آشنایی افراد قبل از ازدواج کم میباشد، آن دو نمیتوانند اطلاعات کافی را در مورد سازگاریها و قابلیتهای یکدیگر کسب کنند.
این جامعهشناس خاطرنشان کرد: افراد تا جایی که امکان دارد با استفاده از مشاوران و کسب آگاهیهای لازم برای زندگی مشترک میتوانند در عدم بروز این مشکلات تأثیر بگذارد و از پدیده طلاق قطعی که از آن به عنوان پایان تلخ و از طلاق عاطفی که از آن به عنوان تلخی بیپایان یاد میشود، جلوگیری کنند.
انتهاي پیام
نظرات