• سه‌شنبه / ۲۷ تیر ۱۳۹۱ / ۰۹:۴۹
  • دسته‌بندی: مجلس
  • کد خبر: 91042716220
  • خبرنگار : 71234

حمله ناو آمريكايي به قايق ماهيگيري در خليج‌فارس؛

نقوي‌حسيني: كشورهاي حوزه خليج‌فارس براي بيرون‌كردن خارجي‌ها از منطقه با يكديگر همكاري كنند

نقوي‌حسيني: كشورهاي حوزه خليج‌فارس براي بيرون‌كردن خارجي‌ها از منطقه با يكديگر همكاري كنند

سخنگوي كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس حمله ناو آمريكايي به قايق ماهيگيري امارات را ددمنشانه خواند.

سخنگوي كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس حمله ناو آمريكايي به قايق ماهيگيري امارات را ددمنشانه خواند.

سيدحسين نقوي حسيني در گفت‌وگو با خبرنگار پارلماني خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، گفت: حضور ناوهاي خارجي به ويژه ناوهاي قدرت‌هاي سلطه‌گر وتجاوزگر به نفع هيچ كس و امنيت خليج فارس نيست، از اين رو كشورهاي حوزه خليج فارس بايد براي محدود كردن و بيرون كردن اين ناوها با يكديگر همكاري داشته باشند.

وي با اشاره به حمله روز گذشته ناو آمريكايي به يك قايق اماراتي گفت:‌جمهوري اسلامي همواره خطر حضور نيروهاي خارجي براي امنيت خليج فارس را گوشزد كرده است ما هميشه اعتقاد داشته و تكرار مي‌كرديم كه حضور و وجود ناوهاي خارجي به ويژه ناوهاي قدرت‌هاي سلطه‌گر و تجاوزگر به نفع هيچ كس و امنيت خليج فارس نيست و آنها مخل امنيت هستند.

وي افزود: حضور اين ناوها امنيت خليج فارس را به هم مي‌زند، يادمان نرفته كه همين آمريكايي‌ها هواپيماي ايرباس ما را با 300 مسافر هدف قرار داده و آنهارا كشتند، اكنون نيز حمله ددمنشانه‌اي به قايق ماهيگيري امارات كردند كشوري كه هيچ گونه درگيري با آمريكا ندارد.

سخنگوي كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي تاكيد كرد: اين حمله ددمنشانه نشان مي‌دهد كه وجود قدرت‌هاي بزرگ در منطقه خليج فارس با ناوهايشان به ناامني منطقه و جنگ‌افروزي كمك مي‌كند.

نقوي حسيني ادامه داد: ما اين اقدامات را بارها از آمريكايي‌ها و اروپايي‌ها ديده‌ايم و ممكن است در آينده براي ساير كشورها نيز اتفاق بيفتد.

وي در پايان گفت: بر اين اساس كشورهاي حوزه خليج فارس يعني كشورهاي عربي به همراه جمهوري اسلامي بايد براي محدود كردن و بيرون كردن خارجي‌ها از خليج فارس با يكديگر همكاري و همفكري داشته باشند.

به گزارش ايسنا رامين مهمانپرست سخنگوي وزارت خارجه نيز روز سه‌شنبه در مورد كشته و زخمي شدن تعدادي از سرنشينان يك قايق در خليج فارس گفت: بحث امنيت خليج فارس جزو اولويت‌هاي نظام ماست و همه توانايي‌ كشور براي برقراري امنيت در منطقه و ثبات در خليج فارس به كار گرفته شده است. اينكه بارها اعلام كرده‌ايم حضور نيروهاي خارجي مي‌تواند تهديدكننده امنيت باشد مي‌توان نشانه‌هايش را از حوادثي كه رخ مي‌دهد پيدا كرد. قطعا كشورهاي منطقه به كمك هم مي‌توانند بهترين شكل امنيت را برقرار كنند. توانايي‌هاي دفاعي‌شان را در كنار هم قرار دهند و هيچ نيازي به حضور نيروهاي خارجي در منطقه نيست .

وي تاكيد كرد:‌ هرجا كه ناامني و تهديد ثبات يك منطقه را مشاهده كرديم كار نيروهاي خارجي در اين بين قابل مشاهده بوده است. توصيه مي‌كنيم اقدامات تحريك‌كننده انجام نشود و فعاليت‌هايي كه مي‌توانند ثبات اين منطقه حساس را به خطر اندازد دنبال نكند. منطقه خليج فارس براي همه كشورهاي منطقه از اهميت بالايي برخوردار است و هرگونه اقدام عملي و سياست‌هايي كه مي‌توانند به شكلي امنيت اين منطقه يا امنيت عرضه انرژي را در اين منطقه به خطر اندازد مي‌تواند منافع كشورهاي منطقه را تهديد كند. اميدواريم اين حوادث تكرار نشود.

حمله ناو آمريكايي به قايق "ماهيگيري" در خليج فارس

يك كشتي آمريكايي، قايقي را در سواحل امارات متحده عربي هدف قرار داد.

به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، به نقل از خبرگزاري آسوشيتدپرس، اين حادثه كه در آب‌هاي خليج فارس رخ داد، دست‌كم يك كشته و سه مجروح بر جاي گذاشت.

شبکه خبری ای.بی.سی به نقل از یک مقام آمریکایی گزارش داد، قايق مورد هدف از نوع ماهیگیری بوده و سرنشینان آن چهار هندی و دو اماراتی بوده‌اند. مقام‌هاي رسمی آمریکایی به این شبکه گفته‌اند که قايق مورد حمله ارتباطی با جمهوري اسلامي ایران ندارد.

بر اساس اين گزارش، هنوز علت اين حمله مشخص نيست و مقام‌هاي آمریکایی گفته‌اند، در حال بررسی و تحقیق درباره جزئیات این حادثه هستند.

خبرگزاري آسوشيتدپرس نيز اين خبر را به نقل از يك مقام كنسولي آمريكا در دوبي گزارش داده و آورده است كه اين مقام كنسولي به جزئيات اين حادثه اشاره‌اي نكرده اما بر اساس اين گزارش به نظر مي‌رسد كه قايق مورد حمله، به اشتباه يك تهديد تلقي شده و هدف شليك ناو آمريكايي قرار گرفته است.

قايق مورد هدف ظاهرا غيرنظامي بوده و طول آن 9 متر گزارش شده است. اين قايق مجهز به سه موتور و از همان نوعي بوده كه معمولا براي ماهيگيري در منطقه مورد استفاده قرار مي‌گيرد.

در همين حال، يك مقام امداد و نجات اماراتي كه خواست نامش فاش نشود، از كشته شدن يك تن و زخمي شدن سه تن ديگر در حمله ناو آمريكايي به اين قايق در خليج فارس خبر داد.

پايگاه اينترنتي ام.اس.ان.بي.سي نيز گزارش داد، مقام‌هاي آمريكايي گفته‌اند كه اين قايق كه احتمالا تفريحي بوده، هشدارها را ناديده گرفته و به گونه‌اي «تهديدآميز» به كشتي آمريكايي نزديك شده است.

بر اساس اين گزارش، اين قايق در حدود 10 مايلي (16 كيلومتري) سواحل امارات و در نزدیکی بندر «جبل‌علی» مورد هدف قرار گرفته است.

شبكه خبري سي.ان.ان نيز به نقل از مقام‌هاي آمريكايي گزارش داد، زماني كه قايق به فاصله 1100 متري از ناو آمريكايي رسيد، به سرنشينان آن ابتدا به طور لفظي و سپس با شليك هشدار داده شد.

گرک رائلسون از پایگاه نیروی دریایی آمریکا مستقر در بحرین اعلام كرد، کشتی آمریکایی چندین بار به شناور کوچک موتوری که ناگهان به سمت آن تغییر مسیر داد، هشدار داده بود.

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha