• شنبه / ۲۴ تیر ۱۳۹۱ / ۱۲:۲۷
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 91042414300
  • خبرنگار : 71251

سال توليد ملي ـ كشاورزي محور توسعه/1

مصائب مرغداران؛ توليد در شرايط سخت

مصائب مرغداران؛ توليد در شرايط سخت

صنعت مرغداري با هشت هزار ميليارد تومان سرمايه در گردش و زيرساخت‌هاي بسيار، يكي از بزرگ‌ترين صنايع از نظر حجم سرمايه‌گذاري صنايع محسوب مي‌شود كه سالانه با توليد بيش از يك ميليون و 700 هزار تن گوشت مرغ كشورمان را در تامين اين محصول پروتئيني به خودكفايي رسانده است.

صنعت مرغداري با هشت هزار ميليارد تومان سرمايه در گردش و زيرساخت‌هاي بسيار، يكي از بزرگ‌ترين صنايع از نظر حجم سرمايه‌گذاري صنايع محسوب مي‌شود كه سالانه با توليد بيش از يك ميليون و 700 هزار تن گوشت مرغ كشورمان را در تامين اين محصول پروتئيني به خودكفايي رسانده است.

اما در سال توليد ملي كه توليدكنندگان انتظار حمايت ويژه مسئولان را دارند، امنيت شغلي‌شان به مخاطره افتاده به گونه‌اي كه توليدكنندگان پس از جوجه‌ريزي با دغدغه تامين خوراك مواجه هستند و دوره‌هاي توليد 45 روزه در پرورش مرغ گوشتي به دليل كمبود خوراك و مناسب نبودن جيره غذايي به 60 روز رسيده است كه اين امر باعث افزايش تلفات و افت كيفيت محصول مي‌شود.

به گزارش خبرنگار كشاورزي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) در گذشته مرغ كالايي فانتزي محسوب مي‌شد اما امروزه اين ماده پروتئيني جايگزيني ندارد و از نظر گردش مالي و حجم سرمايه‌گذاري رقم بالايي در اين صنعت تجميع شده است. از سوي ديگر به لحاظ اهميت محصول استراتژيك و پروتئني امنيت غذايي براي 75 ميليون نفر جمعيت ايجاد كرده است و كشورمان را در توليد گوشت مرغ به خودكفايي رسانده است كه توجه و حمايت جدي به اين بخش از توليد را ضروري مي‌كند.

اما امروزه مرغداران با مشكل كمبود خوراك و افزايش قيمت آن مواجه هستند به طوري كه هر كيلو ذرت 300 توماني به 600 تومان و هر كيلو كنجله سويا 500 توماني به 1800 تومان رسيده است و سخت‌تر اينكه مسئولان دولتي كه تامين نهاده‌هاي توليد را برعهده دارند به وعده‌هاي خود جامه عمل نپوشانده‌اند.

مرغداران هم به دليل مشكل تامين ريالي و نبود توانايي مالي نمي‌توانند نهاده‌هاي مورد نيازشان را وارد كنند كه در اين زمينه وظيفه اصلي بر دوش شركت پشتيباني امور دام گذاشته شده است و اين در حالي است كه مرغداران بهاي 55 هزار تن كنجاله سويا را بيش از يك ماه پيش به حساب شركت پشتيباني واريز كرده‌اند، اما هنوز نهاده‌اي دريافت نكرده‌اند.

در اين ميان مرغداران تاكيد دارند براي ارزان شدن قيمت گوشت مرغ بايد حمايت از اين صنعت صورت گيرد چراكه در حال حاضر توليدكنندگان مجبورند از بازار آزاد نقدينگي و سرمايه‌ در گردش تهيه كنند كه باعث افزايش 300 تا 400 توماني هر كيلو مرغ مي‌شود.

مصرف سرانه مرغ در كشور به 23 كيلوگرم رسيده است كه افزايش قيمت گوشت قرمز در سال‌هاي اخير عامل افزايش مصرف اين ماده‌ پروتئيني و جايگزيني گوشت مرغ به جاي گوشت قرمز در سبد مصرف خانوار‌ها در اين زمينه تاثير‌گذار بوده است، چرا كه هر كيلو گوشت قرمز تقريبا چهار تا پنج برابر گوشت مرغ است.

روزانه سه هزار تا چهار هزار تن كنجاله سويا مورد نياز صنايع مرغداري است و براي توليد پنج هزار تن گوشت مرغ ضرورت دارد، اما در هر استان 40 تا 50 تن كنجاله ارزان توزيع مي‌شود كه قيمت اين محصول را كاهش نداده است.

صنعت مرغداري سالانه هفت ميليون تن ذرت و سويا به عنوان نهاده‌هاي توليد لازم دارد كه پنج ميليون تن آن بايد از محل واردات تامين شود.

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha