پس از آغاز زمستان قطبي تاريك شبانهروزي در ايستگاه آموندسن اسكات آمريكا در قطب جنوب، دانشمندان و كاركناني كه زمستان را در آنجا ميگذرانند با يك خوشامدگويي جالب از نور بسيار درخشان ماه روبرو شدند.
به گزارش سرويس علمي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، در اوائل ماه مه يك ابرماه درخشان از منظر زمين ديده شد كه در آن ماه كامل با دوره حضیض يا نزديكترين گذرگاه ماهانه اين قمر از كنار زمين مصادف ميشود.
به دليل اين همزماني يك ابر ماه با اندازه بزرگتر و درخشانتر از ماه كامل معمولي به نمايش درآمده بود و كاركنان ايستگاه قطب جنوب از اين نور كامل استفاده كرده و ماموريتهاي نگهداري و تعمير خارجي را تا جاي ممكن به انجام رساندند.
در قطب، خورشيد براي زمستان جنوبي در آوريل غروب كرده و تا ماه اوت ظاهر نميشود كه اين ناحيه را در تاريكي كامل فرو ميبرد.
اگرچه ايستگاه آموندسن اسكات يك ساختمان جديد و مرتفع بوده كه در سال 2008 افتتاح شده و راحتي بيشتري را نسبت به ساختمانهاي پيشين ارائه ميكند، هيچ ساختار انساني به دليل شبهاي بيپايان ماههاي يخزده زمستاني بطور كامل ساخته نشده است.
ساكنان ايستگاه ديويس استراليا كه جنوبيترين ايستگاه قطبي اين كشور در قطب جنوب بوده نيز متوجه اين ابرماه شده و اظهار كردند كه اين نور اضافي باعث آسانتر شدن حركت در اطراف محوطه شده بود.
انتهاي پيام
نظرات