سرگئي لاوروف با انتقاد شديد از دعوت نشدن ایران به كنفرانس سوريه چنين اقدامي را كه در پي مخالفتهاي آمريكا رخ داد، يك «اشتباه» خواند.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، خبرگزاری فرانسه گزارش داد: سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه، روز پنجشنبه تاكيد كرد كه منتفي كردن حضور ايران در گفتوگوهاي ژنو يك اشتباه است و آمريكا را به علت مخالفتش با حضور ايران در اين كنفرانس سوريه به اعمال سياست يك بام و دو هوا متهم كرد.
وي گفت: ایران بازیگر بانفوذي در اين وضعيت (بحران سوریه) است و من معتقدم كه حضور نداشتن اين كشور در نشست ژنو یک اشتباه است.
وی در كنفرانس خبري مشترك با همتاي تونسي خود با اشاره به مخالفت آمریکا با حضور ایران در کنفرانس سوريه خاطر نشان كرد كه آمريكا در گذشته درباره عراق و افغانستان با ايران مذاكره كرده است.
وي گفت: وقتي آمريكاييها لازم بود درباره برخي مسايل از جمله امنيت سربازانشان در عراق و افغانستان تصميم گيري كنند، با ايران تماس برقرار كردند.
بنا بر اين گزارش، آمريكاييها با وجود اذعان به نفوذ ايران در سوريه مدعياند كه ايران تاكنون حسن نيتي در اين رابطه از خود نشان نداده است.
لاوروف كه پيشتر اعلام كرده بود حتي در صورت حضور نداشتن ايران هم به كنفرانس ژنو خواهد رفت، تاييد كرد كه روسيه با وجود عصبانيت مسكو در اين كنفرانس شركت خواهد كرد.
وي گفت: ما بر خلاف برخي شركايمان افرادي دمدمي مزاج نيستيم.
وزير امور خارجه روسيه افزود: ما بدون توجه به اينكه فهرست نهايي حاضران چه خواهد بود، به نشست ژنو خواهيم رفت.
قرار است، نشست سوریه با حضور نمایندگان اعضای دايم شورای امنیت، نماینده اتحادیه اروپا، نماینده اتحادیه عرب، ترکیه، عراق، قطر، کوفی عنان، فرستاده ویژه سازمان ملل در امور سوریه و بان كیمون، دبیرکل سازمان ملل، در ژنو برگزار شود.
در عين حال بر اساس گزارش شبكه خبري پرس.تي.وي محمد خزاعی، نماینده ایران در سازمان ملل در پي يك سخنراني در نشست شوراي امنيت سازمان ملل درباره افغانستان به خبرنگاران در اين باره گفت: یک واقعیت مهم که هیچکس نمیتواند آن را انكار کند، نفوذ و نقش موثر ایران در تحولات منطقه است. در اين شرايط اگر برخي دولتها نميخواهند از مزاياي اين نفوذ بهره بگيرند، مشكل خودشان است.
وي دعوت نشدن از ايران در اين كنفرانس را مثال ديگري از ناديده گرفتن واقعيتهاي منطقه خاورميانه توسط دولتهاي غربي دانست.
مارتين نسيركي، سخنگوي سازمان ملل نيز روز چهارشنبه گفت كه عنان پس از نشست ژنو ايران را در جريان نشست قرار خواهد داد و « از تداوم تعامل آنها » در اين باره اطمينان حاصل خواهد كرد.
ولاديمير پوتين، رئيس جمهور روسيه روز سهشنبه با اشاره بر ضرورت دعوت از ايران به کنفرانس بين المللي سوريه در ژنو، بر نقش تهران در حل بحران دمشق تاکيد کرد.
پوتين روز پس از ديدار با عبدالله دوم پادشاه اردن در کنفرانسي مطبوعاتي گفت: "بهتر است ايران براي حل و فصل (بحران سوريه) حضور داشته باشد."
رييس جمهور روسيه گفت در هر صورت اگر ايران در اين روند حضور نداشته باشد، شرايط پيچيده ميشود.
وي در ادامه گفت: "هر چه همسايگان سوريه در روند حل و فصل بحران اين کشور بيشتر حضور داشته باشند، بهتر است. همان طور که ديپلمات ها مي گويند، بي توجهي به اين مسائل، اين روند را غيرسازنده ميکند."
کوفي عنان نماينده سازمان ملل و اتحاديه عرب در امور سوريه نيز گفته است ايران بايد در حل بحران سوريه نقش داشته باشد.
وي روز جمعه ۲۲ ژوئن در کنفرانس مطبوعاتي در دفتر سازمان ملل در ژنو گفت: "معتقدم که ايران بايد بخشي از راه حل (بحران سوريه) باشد."
سوريه از اواسط ماه مارس ۲۰۱۱ صحنه ناآرامي بوده است.
غرب و مخالفان، دولت سوریه را به کشتار معترضان متهم مي کنند، اما دمشق "قانون شکنان، خرابکاران و گروههاي تروريستي مسلح" را مسئول اين ناآراميها ميداند و تاکيد دارد که اين ناآراميها از خارج از کشور هدايت ميشود.
انتهاي پيام
نظرات