صيادان استان سيستانوبلوچستان در اصطلاح بومي و محلي خود به ماهي گاليت كه در تن ماهي مصرف ميشود، دلفين ماهي ميگويند لذا استفاده از ماهي گاليت كه عنوان آن از سوي صيادان دلفين خوانده ميشود، در صنايع كنسروسازي باعث ايجاد برداشت نادرست شده است.
عيسي گلشاهي ـ مديركل دفتر بهبود كيفيت، فرآوري و توسعه بازار آبزيان ـ در گفتوگو با خبرنگار كشاورزي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) درباره شايعه مصرف دلفينهاي مرده در كنسروهاي ماهي اظهار كرد: صيد دلفينها ممنوع بوده و از سوي ديگر با توجه به اينكه تعداد اين موجود كم است، حتي اگر صيادي تخلف كرده باشد نهايتا سالانه يك تا دو قطعه دلفين از تور صياد استحصال ميشود، لذا اين ميزان براي كارخانه كنسروسازي مقرون به صرفه نيست كه خط توليد و زمان استريل محصول را تغيير دهد تا گوشت دلفين را به كنسرو تبديل كند.
وي تصريح كرد: ماهي گاليت كه عمده صيد آن در منطقه چابهار صورت ميگيرد و در صنايع كنسروسازي و توليد تن ماهي مصرف دارد، در اصطلاح انگليسي "دلفينفيش" خوانده ميشود و صيادان استان سيستانوبلوچستان به اين ماهي در اصطلاح بومي و محلي خود ماهيدلفين ميگويند.
مديركل دفتر بهبود كيفيت، فرآوري و توسعه بازار آبزيان تاكيد كرد: اما اين نام فقط اصطلاح صيادان بومي است، در صورتي كه در دام صيادي آنها دلفيني وجود ندارد اما استفاده از اينگونه ماهي گاليت كه عنوان آن از سوي صيادان دلفين خوانده ميشود، در صنايع كنسروسازي باعث ايجاد برداشت نادرست شده است.
گلشاهي خاطر نشان كرد: بر مبناي قانون حفاظت و بهرهبرداري از آبزيان، سازمان شيلات ايران در تمام صنايعي كه در تبديل ماده خام و فرآوري فعاليت ميكنند، نظارت فني دارد اما در صنايعي كه مواد خام را تبديل و بستهبندي ميكنند، سازمان دامپزشكي بايد نظارت داشته باشد و در صنايعي كه فرآوريهاي پخت و نيمهپخت انجام ميشود از جمله كنسروسازي و تنماهي، وزارت بهداشت بايد نظارت داشته باشد.
انتهاي پيام
نظرات