نايف بن عبدالعزيز، وليعهد عربستان سعودي به دليل كسالت درگذشت.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) به نقل از شبكه اسكاي نيوز عربي، دفتر پادشاهي عربستان اعلام كرد، مرگ وليعهد اين كشور به دليل كسالت و در بيمارستاني در ژنو سوئيس اتفاق افتاد.
نايف بن عبدالعزيز وزير كشور عربستان نيز بوده و مرگ وي در 79 سالگي اتفاق افتاده است.
بنا بر اعلام مقامات عربستاني مراسم تشييع نايف بن عبدالعزيز، فردا (يكشنبه) بعد از نماز مغرب در مسجدالحرام در شهر مكه و با حضور هياتهاي ديپلماتيك كشورهاي خارجي صورت ميگيرد.
با اعلام اين خبر مقامات عربستاني سه روز عزاي عمومي اعلام كرده و "هيات بيعت" قرار است بعد از عزاي عمومي براي تعيين جانشين نايف تصميمگيري كند. علاوه بر عربستان، بحرين نيز سه روز عزاي عمومي اعلام كرده است.
امیر نایف، برادر ملک عبدالله پادشاه کنونی عربستان سعودی بود و به مدت 37 سال مقام وزارت کشور را نیز به عهده داشت.
از امير سلمان بن عبدالعزيز، وزير دفاع كنوني عربستان به عنوان جانشين امير نايف ياد ميشود.
سلمان بن عبدالعزيز، برادر ناتني پادشاه عربستان بوده و حدود هشت ماه پيش به عنوان وزير دفاع انتخاب شد.
امير نايف بن عبدالعزيز ماه پیش برای گذراندن تعطیلات و انجام معاینات پزشکی از عربستان خارج شد.
معاون وزیر کشور عربستان روز سوم ژوئن (14 خرداد) گفته بود که ولیعهد این کشور از سلامت خوبی برخوردار است و "به زودی" به عربستان باز میگردد.
امیر نایف به دنبال مرگ شاهزاده سلطان عبدالعزیز در اکتبر سال ۲۰۱۱ به عنوان ولیعهد جدید عربستان معرفی شد.
شاهزاده سلطان یکی از پسران ملک عبدالعزیز، بنیانگذار عربستان سعودی و برادر ناتنی ملک عبدالله، پادشاه این کشور بود.
وضعیت سلامتی پادشاه سعودی و شاهزادههایی که احتمالا پس از او وارث تاج و تخت میشوند نه تنها برای سعودیها بلکه برای خيلي از كشورها حائز اهمیت است.
عربستان سعودی یکی از بزرگترین تولید کنندگان نفت است و کنترل بیش از یک پنجم منابع نفت خام دنیا را در اختیار دارد.
• نايف بن عبدالعزيز
وليعهد عربستان كه متولد 1933 ميلادي بود، به اجراي برنامههاي اقتصادي و مبارزه با مخالفان خاندان آل سعود شهرت بسيار داشت؛ به طوري كه چند بار از سوي مخالفانش مورد سوء قصد قرار گرفت كه آخرين آنها حمله افراد ناشناس به كاخ محل اقامت وي بود كه بعدها اين افراد ناشناس وابستگان القاعده معرفي شدند.
امیر نایف تحصیلات خود را در مدرسه دربار سلطنتی به پایان رساند و به حکم پدرش، فرماندار منطقه ریاض شد و پس از آنکه 18 سال در این سمت باقی ماند، معاون وزیر کشور و چهار سال بعد، وزیر کشور شد و تا پایان عمر در این مقام باقی ماند.
به گزارش بي.بي.سي، وي به عنوان مسئول امنیت عربستان سعودی، از پرنفوذترین مقامات این کشور و منطقه خاورمیانه بود، به ویژه پس از حادثه یازدهم سپتامبر که عربستان سعودی در کنار آمریکا، در خط مقدم "جنگ با تروریسم" قرار گرفت، بر اهمیت امیر نایف، بیش از پیش افزوده شد.
او همچنین به محافظه کاری و مخالفت با اصلاحات سیاسی و اجتماعی در کشورش شهرت داشت، همواره با انتخابات و تشکیل مجلس قانونگذاری انتخابی و همچنین اعطای حقوق سیاسی و اجتماعی به زنان مخالفت میورزید.
امیر نایف سه بار ازدواج کرد که ازدواج اول و سوم او به جدایی انجامید، از او شش دختر و چهار پسر باقی مانده است.
• سلمان بن عبدالعزيز
سلمان بن عبدالعزيز بيست و پنجمين پسر عبدالعزيز، موسس حكومت آل سعود عربستان است كه از اركان اين خاندان نيز محسوب ميشود.
وي پس از ملك عبدالله، پادشاه عربستان و نايف بن عبدالعزيز كه فوت كرد، فرد شماره سه خاندان آل سعود محسوب ميشد و پس از مرگ "سلطان بن عبدالعزيز"، وزارت دفاع عربستان كه همواره در دست وليعهد بود به وي سپرده شد.
امير سلمان در طول زندگي سياسي خود مشاور مخصوص پادشاهان عربستان بوده و نقش ويژهاي در اداره امور داخلي اين كشور داشته است.
انتهاي پيام
نظرات