«کدو مسمایی»؛ همانطور که از نامش پیداست، کدو مسمایی از خانوادۀ کدوهاست. حالا میخواهیم بیشتر در مورد این مادۀ خوراکی بدانیم.
به گزارش ايسنا به نقل از سايت سيمرغ، آشنايي با كدو را از پرسش درباره هويت آن ميتوان شروع كرد:
- کدو مسمایی، میوه است یا سبزی؟
کدو مسمایی یک میوه است و هنگام کشت، از گل تبدیل به میوه میشود. گل های ماده و نر، هر دو بر روی یک گیاه وجود دارند، اما گلهای نر گاهی اوقات غایب یا ناکافی هستند. در این میان، زنبورها، این مأموران جابهجایی گردهها، نقش بسیار مهمی را ایفا میکنند. به همین خاطر است که همیشه در اطراف مزرعههای کدو، کندوهای زنبور عسل وجود دارد و این کندوها توسط کندوداران حرفهای، نگهداری میشوند. اما شما هیچ "عسل کدو مسمایی" گیر نخواهید آورد. عسل کدو مسمایی مقرون به صرفه نیست؛ زیرا دانۀ بسیار بزرگی دارد. گلهای کدو مسمایی در روز خیلی سریع پژمرده میشوند، به همین علت زنبورها باید صبح زود مشغول جابهجایی گردهها بشوند، وگرنه این جابهجایی درست انجام نمیشود. چند روز بعد، گل میوهای میدهد که خیلی سریع بزرگ میشود. و برداشت روزانه را الزامی میسازد. اگر چیدن کدو فراموش شود، این فراموشی به قیمت از بین رفتن همۀ ذخیرۀ گیاهی تمام خواهد شد.
- انواع مختلفی از کدو مسمایی وجود دارد
عادیترین نوع کدو مسمایی، کدوهای بلند و کشیده هستند که دو تا چهار روز بعد از گلدادن، برداشت میشوند، طول آنها بین 17 تا 30 سانتیمتر است. بین این کدو مسماییهاي بلند، انواع مختلفی نیز وجود دارد؛ نوع سبک آن که به رنگ سبز روشن است، نوع جالیزی که کمی تیرهتر است، نوع دیگری که خیلی تیرهتر است و ملکۀ تاریکی نامیده میشود، نوع طلایی که به خاطر پوست زردش به این نام معروف شده است، و انوع متعدد دیگر. در تابستان تقریباً تمام انواع این کدوها را میتوانید در سبزی فروشیها پیدا کنید.
- خواص تغذیه ای کدو مسمایی چیست؟
هر 100 گرم کدو مسمایی حاوی 15 کالری انرژی است. باید تصریح کرد که در این سبزی، چیز چندان مهمی جز آب وجود ندارد. کدو مسمایی حاوی نمکهای معدنی نیز هست، اما مقدار آنها، آن قدر کم است که انگار وجود ندارند. ترکیب کدو مسمایی مثل مزه اش، ساده و پیش پاافتاده است.
- آیا برای همه خوب است؟
بله! برای همه خوب است، به ويژه برای ایجاد تنوع غذایی برای نوزادان. احتمال اینکه نوزاد از خوردن آن امتناع کند بسیار کم است، زیرا طعم ملایمش، او را شوکه نخواهد کرد.
-چطور کدو مسمایی انتخاب کنیم؟
اگر پوست کدومسمایی حساس و دستنخورده باشد، نشاندهندۀ این است که کدو تازه و با کیفیت است. کدوهای کاملاً سفت و صاف را انتخاب کنید. آنها را میتوانید دو تا سه روز درون یخچال نگهداری کنید ولی نه بیشتر. بعد از این مدت، آبشان را از دست میدهند و به تودۀ فیبر تبديل میشوند. اگر کدو مسمایی به مدت طولانی در سردخانۀ فروشگاهها نگه داشته شود، هم همین بلا به سرش میآید.
- و چطور آن را بپزیم؟
تقریباً همه میگویند کدو مسمایی بیمزه است. کدو مسمایی بخارپز یا لایههای سرخ شدۀ آن با روغن زیتون، چندان هم بد نیست. و اگر بدون روغن آماده شود، به خاطر کالری بسیار پایینش، در رژیم های لاغری بسیار مؤثر است. گاهی اوقات از کدو مسمایی گراتین تهیه و گاهی هم با برنج مخلوطش میكنند.
کدو مسمایی در سوپ بسیار عالی میشود. ضمناً با یک سس بشامل یا ادویه هم خیلی خوشمزه خواهد شد. کدو مسمایی را در سالاد هم استفاده میکنند. زمانی که کدو تروتازه است، میتوان آن را به تکههای کوچکی برش زد و به طور خام مصرف کرد. در ضمن پوستکندن کدو مسمایی بیفایده است، وقتتان را صرف این کار نکنید.
*عكس: دستهگل عروس با سبزيجات و كدو
انتهاي پيام
نظرات