• چهارشنبه / ۱۷ خرداد ۱۳۹۱ / ۱۳:۵۹
  • دسته‌بندی: پژوهش
  • کد خبر: 91031709770
  • منبع : دانشگاه آزاد اسلامی

ساخت پوشش ضد باكتري در قوطي نوشابه‌ توسط محققان دانشگاه آزاد

ساخت پوشش ضد باكتري در قوطي نوشابه‌ توسط محققان دانشگاه آزاد

محققان واحد علوم و تحقيقات دانشگاه آزاد اسلامي موفق به ساخت در پوشش نانويي قوطي نوشابه، براي رفع خطر ميكروبي در نوشابه‌هاي گازدار و بدون گاز شدند.

محققان واحد علوم و تحقيقات دانشگاه آزاد اسلامي موفق به ساخت در پوشش نانويي قوطي نوشابه، براي رفع خطر ميكروبي در نوشابه‌هاي گازدار و بدون گاز شدند.

به گزارش سرويس پژوهشي ايسنا محققان دانشگاه آزاد اسلامي، اين دستاورد علمي را ضمن اجراي يك طرح پژوهشي در خصوص خطر ميكروبي در نوشابه‌هاي گازدار و بدون گاز از لحاظ بار ميكروبي عرضه كردند.

دكتر حامد اهري، عضو باشگاه پژوهشگران جوان واحد علوم و تحقيقات دانشگاه آزاد به عنوان محقق اين طرح گفت: در اين تحقيق تعداد 150 عدد قوطي حاوي نوشابه گازدار و آب ميوه‌هاي بسته‌بندي شده فلزي از سطح شهر تهران جمع‌آوري شد و مورد آزمايش و آزمون ميكروبي و توتال كانت قرار گرفت.

وي افزود: جدا از عوارض مصرف نوشابه‌هاي گازدار، موضوع كنترل كيفي محصول بعد از خروج از سالن توليد و بسته‌بندي كارخانه نيز مهم است.

به گفته اين محقق، محصول، تحت شرايط محيطي و اپراتور حمل‌كننده دچار انواع مخاطرات ميكروبي و فيزيكي و حتي شيميايي مي‌شود و در زمان مصرف اين فرآوده احتمال دارد تمام اين آلودگي‌ها بويژه آلودگي ميكروبي به همراه نوشابه وارد بدن و سيستم گوارش مصرف كننده شود.

دكتر اميرعلي انوار، عضو هيات علمي و عضو باشگاه پژوهشگران جوان واحد علوم و تحقيقات، از ديگر محققان اين طرح نيز گفت: قوطي‌هاي نوشابه‌ از زمان توليد در كارخانه تا زماني كه به دست مصرف كننده مي‌رسد، به دليل جابجايي‌هاي مكرر و تماس‌هاي آلوده، بار ميكروبي به همراه دارند.

وي ادامه داد: با باز شدن در قوطي نوشابه، به دليل فوران گاز و تماس قوطي با دهان، آلودگي‌ به دهان مصرف كننده منتقل مي‌شود و خود مي‌تواند منبعي از بيماري‌هاي مزمن گوارشي در افراد باشد.

انوار با بيان اين مطلب كه طبق عادت غلط افراد، نوشابه‌هاي قوطي بدون شست‌وشو مورد استفاده قرار مي‌گيرند؛ از تهيه پوشش‌ در قوطي نوشابه، ساخته شده از جنس نانوي نقره توسط تيم تحقيقاتي واحد علوم و تحقيقات دانشگاه آزاد اسلامي خبر داد و آن را راه حل مناسبي براي كاهش بار ميكروبي در فعلي نوشابه‌ها دانست.

وي گفت: اين پوشش محافظ از ورود هرگونه آلودگي جلوگيري مي‌كند و از طرف ديگر اثر ضد ميكروبي داشته و محيط آن را كاملا استريل نگه مي‌دارد.

انوار، اين اختراع را گامي بسيار مهم در ايمن نگهداشتن محصول نهايي نوشابه براي مصرف كننده دانست.

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha