• یکشنبه / ۱۴ خرداد ۱۳۹۱ / ۱۱:۰۱
  • دسته‌بندی: سیاست داخلی
  • کد خبر: 91031407953

/سخنراني مقام معظم رهبري در حرم مطهر امام خميني (ره)/1

حضرت آيت‌الله خامنه‌اي: امام (ره) روح عزت را در ملت زنده كرد

حضرت آيت‌الله خامنه‌اي: امام (ره) روح عزت را در ملت زنده كرد

مقام معظم رهبري در جمع با شكوه شركت‌كنندگان در مراسم سالروز ارتحال امام خميني (ره) اظهار كردند: اين روز بهانه‌اي شد تا بار ديگر گرد هم جمع شويم و براي تجديد عهد و بيعت با امام (ره) بزرگوار، سيره و درس‌هاي امام را كه درس‌هاي انقلاب است براي روشن كردن راه آينده و تصحيح مسيرمان بازخواني كنيم.

مقام معظم رهبري در جمع با شكوه شركت‌كنندگان در مراسم سالروز ارتحال امام خميني (ره) اظهار كردند: اين روز بهانه‌اي شد تا بار ديگر گرد هم جمع شويم و براي تجديد عهد و بيعت با امام (ره) بزرگوار، سيره و درس‌هاي امام را كه درس‌هاي انقلاب است براي روشن كردن راه آينده و تصحيح مسيرمان بازخواني كنيم.

به گزارش خبرنگار سياسي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، حضرت آيت‌الله خامنه‌اي با اشاره به 13 رجب سالروز ولادت اميرمومنان علي (ع) افزودند: اميرمومنان (ع) پدر امت بودند و مردم ما روز 13 رجب را روز پدر ناميدند. امام بزرگوار ما در حق اين ملت و كشور پدري كردند. پدر امت يعني مظهر مهرباني و رحمت، اقتدار، صلابت و شخصيت، استحكام شخصيت پدرانه در كنار محبت و مهرباني پدرانه.

ايشان با بيان اينكه امام خميني (ره) علاوه بر اينها پدر جنبش بيداري اسلامي امروز در دنياي اسلام است، تصريح كردند: يكي از خطوط اصلي در سيره و منش امام (ره) كه امروز درباره آن قدري بحث مي‌كنيم، دميدن روح عزت ملي در كالبد كشور است.

مقام معظم رهبري خاطرنشان كردند: بحث درباره اين حركت عظيم امام (ره) كه عزت ملي را در كشور و ملت ما زنده كرد، يك بحث متكي به واقعيات جامعه است. عزت به معناي ساخت مستحكم دروني يك فرد يا جامعه است كه او را در مقابله با دشمن و موانع، داراي اقتدار مي‌كند و در چالش‌ها او را غلبه مي‌بخشد.

حضرت آيت‌الله خامنه‌اي با اشاره به بحث قرآني در ارتباط با عزت اظهار كردند: در منطق دنيا عزت واقعي و كامل متعلق به خداوند و متعلق به هر كسي است كه در جبهه خدايي قرار مي‌گيرد و در مصاف بين حق و باطل و جبهه خدا و شيطان، عزت متعلق به كساني است كه در جبهه خدايي قرار مي‌گيرند؛ اگر چه منافقان و كافردلان آن را درك نمي‌كنند كه مركز عزت واقعي كجاست.

ايشان تاكيد كردند: در منطق قرآن عزت را بايد از خداوند طلب كرد كه مثل حصار محكم عمل مي‌كند و نفوذ، محاصره و نابود كردن آن براي دشمنان دشوار مي‌شود و هرچه اين عزت را در لايه‌هاي عميق‌تر وجود فرد و جامعه مشاهده كنيم، تاثيرات اين نفوذ‌ناپذيري بيشتر مي‌شود و كار به جايي مي‌رسد كه همچنان كه از نفوذ دشمن سياسي، اقتصادي محفوظ مي‌ماند از نفوذ دشمن بزرگ يعني شيطان نيز محفوظ مي‌ماند و كساني كه اين حصار را ندارند در مقابل دشمن و شيطان نفوذ‌پذير و شكست‌پذير هستند.

مقام معظم رهبري افزودند: اگر عزت نفس در درون لايه‌هاي عميق وجود انسان و جامعه نفوذ كرد، آن وقت شياطين، هواهاي نفساني، شهوت و غضب در انسان اثر نمي‌گذارد.

حضرت آيت‌الله خامنه‌اي با بيان اينكه ما امام (ره) را اين گونه شناختيم افزودند: امام (ره) در طول حيات خود چه در حوزه علم و تدريس و چه در دوران مبارزه دشوار و چه در حوزه مديريت و حاكميت در همه اينها مصداق و توكل عزيز الرحيم بودند و به اين خاطر كارهاي بزرگي كه گفته مي‌شد انجام شدني نيست با طلوع امام، شدني شد و همه سدها كه گفته مي شد شكستني نيست با حضور امام شكستني شد.

ايشان تصريح كردند: امام (ره) علاوه بر اينكه خود مظهر عزت نفس و اقتدار معنوي بود، روح عزت را در ملت هم زنده كرد و اين كار بزرگ امام (ره) بود. ملت ما با احساس عزتي كه از درس‌هاي امام و انقلاب آموخت توانست خود را كشف كند و چنين شد كه ما در اين چند دهه بسياري از تحقق وعده‌هاي الهي را با چشم خود ديديم؛ غلبه مستضعفين بر مستكبرين، بي‌بنيادي قصرهاي به ظاهر باشكوه مستكبران و بسياري از اتفاقات ديگر.

رهبر معظم انقلاب با تاكيد بر مساله عزت ملي خاطرنشان كردند: امروز ياد امام از هميشه زنده‌تر و ميراث بزرگ امام جلوي چشم همگان است. ما در تاريخمان دوران هاي متفاوتي را گذرانده‌ايم. هم عزت داشته‌ايم و هم ذلت اما در اين دوران طولاني 200 ساله منتهي به انقلاب يك دوران سخت تاريك ذلت را گذرانديم كه بايد در تاريخ تعمق كرد و درس گرفت.

حضرت آيت‌الله خامنه‌اي به نشانه‌هاي اين ذلت در طول 200 سال گذشته اشاره كردند و يادآور شدند: ما در تمام اين دوران در حوزه سياست يك ملت منزوي بوديم و در فعل و انفعالات منطقه و جهان هيچ تاثيري نداشتيم. در حوزه اقتصاد وضع ما روز به روز به طرف انحطاط بيشتر حركت مي‌كرد و در حوزه علم و فناوري به كلي عقب‌مانده بوديم و هيچ دستاورد علمي‌اي كه قابل عرضه باشد، نداشتيم. در سياست داخلي خود دستخوش سياست‌هاي بيگانگان بوديم، استعمارگران بر حكومت‌هاي ما اثر مي‌گذاشتند و دولت‌ها و حكومت‌هاي ما هيچ عكس‌العمل شايسته انساني و افتخارآميز از خود نشان نمي‌دادند و در حفظ حاكميت ضعف خجالت‌آوري را در اين دوران مشاهده كرديم.

اين گزارش در حال به‌روز رساني است.

ادامه دارد...

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha