• شنبه / ۱۳ خرداد ۱۳۹۱ / ۱۰:۱۷
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 91031307712
  • خبرنگار : 71145

شوراي حقوق بشر سازمان ملل: عاملان جنايت "الحوله" شناسايي شوند

شوراي حقوق بشر سازمان ملل: عاملان جنايت "الحوله" شناسايي شوند

شوراي حقوق بشر سازمان ملل كشتار منطقه حوله سوريه را محكوم كرده و تحقيقات سازمان ملل را در زمينه شناسايي عاملان اين جنايت و جمع آوري مدارك به منظور محاكمه عاملان آن خواستار شد.

شوراي حقوق بشر سازمان ملل كشتار منطقه حوله سوريه را محكوم كرده و تحقيقات سازمان ملل را در زمينه شناسايي عاملان اين جنايت و جمع آوري مدارك به منظور محاكمه عاملان آن خواستار شد.

به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، به نقل از سايت شبكه الجزيره، شوراي حقوق بشر سازمان ملل طي قطعنامه‌‌اي كه در جلسه فوق‌العاده‌ اين شورا در ژنو با حضور 47 عضو تصويب شد، جنايت الحوله و دولت سوريه را محكوم كرد.

در جلسه فوق‌العاده شوراي حقوق بشر سازمان ملل 41 كشور در مقابل سه راي مخالف چين، روسيه و كوبا و راي ممتنع دو عضو و غايب بودن يك عضو ديگر اين كشتار را محكوم كردند. پيش نويس ارائه شده اين شورا را قطر، تركيه و آمريكا ارائه كرده بودند.

در بيانيه شوراي حقوق بشر سازمان ملل آمده است كه كشتار وحشيانه 49 كودك نيازمند تشكيل كميته تحقيقاتي بين‌المللي است و تحقيقات بايد به طور ويژه، فراگير، مستقل و مطابق با معيارهاي بين‌المللي باشد.

ناوي پيلاي، كميسيونر عالي حقوق بشر سازمان ملل در سخناني در اين جلسه مدعي شد كه نيروهاي سوريه در اين كشتار متهم هستند و ممكن است كه با محاكمه در زمينه جنايت‌هاي ضد بشري رو به رو شوند.

پيلاي بار ديگر از شوراي امنيت خواست پرونده سوريه را به دادگاه كيفري بين‌المللي ارجاع دهد. وي گفت "آنها که دست به این حملات زده‌اند "منفردا مسئول جرم خود هستند" و از شورای امنیت سازمان ملل متحد خواست سوریه را به دادگاه كيفري بین‌المللی ارجاع بدهد. این اقدام با مخالفت سوریه و چین روبرو شد.

چين و روسيه متن قطعنامه اين شورا را غير متعادل خواندند و افزودند: ناظران سازمان ملل عملا درخصوص اين كشتار تحقيق مي‌كنند و نيازي به تحقيق ديگر نيست.

الكسي بوروداوكين، سفير روسيه طي اين نشست گفت كه كشورش شديدا نگران تلاش‌هاي برخي كشورها قبل از شنيدن نتايج تحقيقات ناظران سازمان ملل درخصوص كشتار الحوله است.

در اين راستا لوران فابيوس، وزير خارجه فرانسه تصريح كرد: راي گيري در شوراي حقوق بشر سازمان ملل كه روز جمعه صورت گرفت نيازمند تحقيق بين‌المللي درباره كشتار مذكور است كه انزواي نظام دمشق را نشان مي‌دهد.

فابيوس در بيانيه‌اي تاكيد كرد: بايد به حرف‌‌هاي ملت سوريه گوش داد و شوراي حقوق بشر همان جايي است كه بايد درباره وجدان اخلاقي بشريت صحبت شود.

وي ادامه داد: قطعنامه شوراي حقوق بشر بر موضع جامعه جهاني در برابر شرايط سوريه تاكيد دارد.

فابيوس عنوان داشت: جامعه جهاني با اين قطعنامه كه 41 عضو اين شورا به آن راي دادند موضعي جدي و قوي عليه اين كشتار اتخاذ كرد.

اين در حالي است كه سوزان رايس، نماينده آمريكا در سازمان ملل انتقال سلاح‌هاي روسي به نظام سوريه را محكوم كرد و اعمال فشارهاي بين‌المللي بيشتر عليه بشار اسد، رئيس جمهوري سوريه را خواستار شد.

نماينده آمريكا ادعا كرد: اين مساله بسيار نگران كننده است چرا كه دولت سوريه به خشونت‌ها ادامه مي‌دهد.

رايس ادامه داد: ادامه انتقال سلاح به نظام سوريه امري محكوم شده است.

از سوي ديگر ويتالي چوركين، سفير روسيه در سازمان ملل انتقادهاي سوزان رايس را رد كرد و عنوان داشت: قراردادهاي تسليحاتي روسيه و سوريه كاملا قانوني است و هيچ تاثيري بر درگيري‌ها در اين كشور ندارد.

چوركين به خبرنگاران گفت: سلاح‌هايي كه ما به سوريه مي‌فرستيم براساس قراردادهايي است كه از مدت‌ها قبل امضا شده و كاملا مطابق با قانون بين‌المللي است.

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha