• سه‌شنبه / ۹ خرداد ۱۳۹۱ / ۱۹:۱۶
  • دسته‌بندی: بیداری اسلامی
  • کد خبر: 91030906335
  • خبرنگار : 71405

همايش ملي "تحولات خاور ميانه و آينده نظم منطقه‌اي"

يك ديپلمات پيشين ايران: با رفتن بشار اسد مقاومت دچار مشكل خواهد شد

يك ديپلمات ايراني گفت: با رفتن بشار اسد از سوريه مقاومت لبنان و فلسطين نيز دچار مشكل خواهد شد به همين دليل ايران بايد مواضع مناسبي در اين زمينه اتخاذ كند.

يك ديپلمات ايراني گفت: با رفتن بشار اسد از سوريه مقاومت لبنان و فلسطين نيز دچار مشكل خواهد شد به همين دليل ايران بايد مواضع مناسبي در اين زمينه اتخاذ كند.

به گزارش خبرنگار سرويس بيداري اسلامي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، علي جنتي، سفير پيشين ايران در كويت عصر سه‌شنبه در همايش ملي تحولات خاورميانه و نظم نوين منطقه‌اي با بيان اين كه تحولات اخير منطقه عوامل داخلي و خارجي مشتركي داشتند، افزود: از جمله اين عوامل داخلي كه منجر به افزايش جنبش‌هاي اعتراضي مردم مي‌شد مي‌توان به فقر، نبود آزادي سياسي، وابستگي و فساد رژيم‌ها و خدشه‌دار شدن احكام اسلامي و كرامت انساني اشاره كرد.

او افزود: در سوريه هم تمام اين عوامل وجود دارند و اين امر به زماني بازمي‌گردد كه حافظ اسد كه يك افسر در ارتش سوريه بود در سال 1966 با كودتا روي كارآمد. با روي كار آمدن او كه يك ارتشي حزب بعث بود قدرت در دست چپ‌گرايان افتاد و علويان كه سال‌ها در حاشيه بودند مناسك و پست‌هاي حساس را در دست گرفتند.

سفير پيشين ايران در كويت با بيان اين كه پس از اين وقايع ساير گروه‌هاي سياسي سوريه غيرقانوني اعلام شدند، عنوان كرد: از جمله اين گروه‌ها مي‌توان به اخوان‌المسلمين اشاره كرد كه حتي عضويت در آن هم جرم محسوب مي‌شد و حتي امكان داشت افراد را به اعدام نيز محكوم كنند. هر هفت سال يك‌بار انتخابات رياست‌جمهوري در سوريه تجديد مي‌شد و هربار هم حافظ اسد تنها كانديداي اين انتخابات بود و اعلام مي‌شد كه 98 درصد آراء به او تعلق گرفته است. عملا در سوريه رياست‌جمهوري به صورت مادام‌العمر درآمده بود و زماني كه پسر بزرگ او در حادثه رانندگي مرد، با مرگ حافظ پسر كوچك‌تر يعني بشار اسد كه يك چشم‌پزشك تحصيل‌كرده انگليس بود بر منصب نشست.

وي تاكيد كرد: با وجود وجود همه عوامل نارضايتي كه در ساير كشورهاي منطقه بود و در سوريه هم ديده مي‌شد اختلاف طبقاتي در سوريه بيش از ساير كشورهاي منطقه تاثيرگذار بود وهم‌چنين سيستم امنيتي پيچيده و خشني كه در اين كشور وجود داشت بر نارضايتي‌هاي مردمي دامن مي‌زد.

سفير پيشين ايران در كويت خاطرنشان كرد: در سال 1982 كه جمعي از اخوان‌المسلمين به شهر «حما» رفته و در آن‌جا اعلام استقلال كردند ارتش و نيروهاي امنيتي نيز براي آزادسازي به اين منطقه رفتند طبق آمار از 25 تا 27 هزار نفر تنها در اين شهركشته شدند كه اين امر نيز در ذهن مردم باقي مانده و يكي از دلايل ايجاد تنش دراين كشور محسوب مي‌شود.

جنتي با بيان اين كه 45 سال سوريه وضعيت فوق‌العاده حاكم بود، گفت: در وضعيت فوق‌العاده اگر فردي را بازداشت كنند ديگر او را محاكمه نكرده و به مراجع قانوني تحويل نمي‌دهند حتي مي‌توانند او را اعدام كنند.

او در پايان با اشاره به اين كه كشورهايي مانند عربستان سعودي، تركيه و رژيم صهيونيستي با اطلاع از نارضايتي‌هاي مردم سوريه تلاش مي‌كنند تا شرايط اين كشور را ناامن كنند تاكيد كرد: ايران مي‌تواند نقش مهمي در منطقه ايفاكند و نبايد فراموش كرد كه سوريه تنها كشوري است كه در حال حاضر از منافع رژيم صهيونيستي حمايت نمي‌كند و با رفتن بشاراسد مقاومت لبنان و فلسطين دچار مشكل مي‌شود.

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha