• دوشنبه / ۸ خرداد ۱۳۹۱ / ۰۹:۰۸
  • دسته‌بندی: مجلس
  • کد خبر: 91030804843
  • خبرنگار : 71132

گزارش ايسنا از متن و حاشيه دومين جلسه مجلس نهم؛

تكميل تركيب هيات رييسه موقت مجلس به رياست لاريجاني/ معرفي هيات رييسه شعب 15 گانه

تكميل تركيب هيات رييسه موقت مجلس به رياست لاريجاني/ معرفي هيات رييسه شعب 15 گانه

صبح امروز منتخبان مجلس، دومين نشست علني مجلس نهم را در حالي آغاز كردندكه غلامعلي حداد عادل و علي لاريجاني براي رياست مجلس اعلام كانديداتوري كردند.

صبح امروز منتخبان مجلس، دومين نشست علني مجلس نهم را در حالي آغاز كردندكه غلامعلي حداد عادل و علي لاريجاني براي رياست مجلس اعلام كانديداتوري كردند.

به گزارش خبرنگار پارلماني خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، نهايتا با راي‌گيري‌اي كه انجام شد، علي لاريجاني توانست با 173 راي از حداد عادل كه 100 راي كسب كرده بود، جلو افتاده و رييس موقت مجلس نهم شود.

منتخبان مجلس با انجام تحليف، حق راي در موارد خاص پيدا مي‌كنند و راي به هيات رييسه دائم از اين امر مستثني است يعني منتخبان صرف اداي سوگند نمايندگي نمي‌توانند هيات رييسه دائم را انتخاب كنند بلكه امكان راي به هيات رييسه موقت و تصويب اعتبارنامه‌ها را دارند.

مدت زمان فعاليت هيات رييسه موقت، در آيين‌نامه زمان خاصي نيست و كار اين هيات، تصويب اعتبارنامه‌ها است تا جاييكه تعداد نمايندگاني كه اعتبارنامه آنها تصويب شده به اكثريت قريب به اتفاق برسد و بتوانند هيات رييسه دائم را برگزينند.

به طور عرفي اين مدت زمان بيش از يك هفته به طول نمي‌انجامد اما ممكن است در اين دوره با توجه به تعطيلي يك‌شنبه آتي و زمان بررسي اعتبارنامه‌ها توسط شعب(كه در اين دوره امكان بررسي اعتبارنامه‌ها از سوي شعب با اتمام مهلت اعتراض به اعتبارنامه‌ها در روز چهارشنبه فراهم مي‌شود)، قدري طولاني‌تر شود.

گفتني است احتمال تغيير كانديداها در هيات رييسه دائم نسبت به موقت وجود دارد.

به گزارش ايسنا مشروح مذاكرات امروز مجلس بدين شرح است كه به تدريج و از زمان ارسال تكميل مي‌شود.

جهت انتخاب رييس و هيات رييسه موقت؛ دومين جلسه علني مجلس نهم آغاز شد

نشست علني مجلس جهت انتخاب رييس و هيات رييسه موقت مجلس نهم آغاز شد.

به گزارش خبرنگار پارلماني خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، دومين جلسه علني مجلس نهم به رياست مرندي، رييس هيات رييسه سني، آغاز شد.

يكي از دستور كارهاي اين جلسه انتخاب رييس و هيات رييسه موقت مجلس نهم خواهد بود.

به گفته جراره،عضو هيات رييسه سني، انجام مراسم تحليف هيات رييسه، گزارش شعب 15 گانه در مورد انتخاب اعضاي هيات رييسه شعب و اعضاي معرفي شده از سوي اين شعب براي عضويت در كميسيون‌هاي آيين‌نامه و تحقيق از ديگر دستوركارهاي اين جلسه خواهد بود.

با كانديداتوري حداد و لاريجاني؛ انتخابات براي تعيين رييس مجلس نهم آغاز شد

منتخبان نهمين دوره مجلس شوراي اسلامي از دقايقي پيش، انتخاب رييس مجلس نهم را در دستور كار خود قرار دادند و بر اين اساس انتخابات تعيين رياست مجلس نهم كليد خورد.

به گزارش خبرنگار پارلماني خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، بنا به اعلام عليرضا مرندي، علي لاريجاني و غلامعلي حدادعادل كانديداهاي رسمي براي تصدي پست رياست مجلس هستند.

گفتني است كارتهايي براي انتخاب رييس بين نمايندگان توزيع شده است.

به گزارش ايسنا، انتخابات رييس مجلس در حالي در مجلس آغاز شده كه برخي منتخبان مشغول توزيع برگه‌هايي بين همكاران خود هستند.

به دليل غيبت در مراسم افتتاحيه؛منتخب مردم كنگاور مراسم تحليف را جداگانه به جا آورد

حجت الاسلام و المسلمين وحيد احمدي، منتخب مردم كنگاور مراسم تحليف را جداگانه به جا آورد.

به گزارش خبرنگار پارلماني ايسنا، منتخب مردم كنگاور و صحنه در مجلس شوراي اسلامي، كه روز گذشته و در زمان تحليف منتخبان مجلس نهم در جلسه علني مجلس حضور نداشت، در ساعات آغازين صبح امروز به صورت جداگانه مراسم تحليف را اجرا كرد.

به گفته عليرضا مرندي رييس سني مجلس نهم، منتخبان تا زماني كه مراسم تحليف را به جا نياورند امكان اخذ راي نيز ندارند.

اين تحليف در مكان هيات رييسه و پيش از شروع راي گيري براي رييس، انجام شد تا اين منتخب نيز بتواند در راي‌گيري شركت كند.

اولين تذكر آيين‌نامه‌اي در مجلس نهم؛ نادران:نمايندگان با استقرار بر كرسي‌هاي خود، شائبه رايزني براي جمع‌آوري راي را ايجاد نكنند

الياس نادران، منتخب مردم تهران در مجلس نهم در اولين تذكر آيين‌نامه‌اي مجلس نهم از همكاران خود خواست تا با استقرار بر صندلي‌هايشان شائبه رايزني براي جمع‌آوري راي در صحن علني را ايجاد نكنند.

به گزارش خبرنگار پارلماني خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، نادران در تذكري مستند به ماده 6 آيين‌نامه داخلي مجلس، به لزوم رعايت نظم جلسه اشاره كرد و افزود: با توجه به حساسيت دستور كار امروز مجلس ايجاب مي‌‌كند كه انتظام و امنيت جلسه كه به عهده رييس است، بيش از پيش رعايت شود چرا كه شرايط ايجاد مي‌كند كه مجلس امروز آرام‌تر از هر روزي ديگري باشد.

وي با اشاره به اينكه تعدادي زيادي از منتخبان براي ناظري، دبيري و پست‌هاي هيات رييسه كانديدا خواهند شد، اظهار داشت: اگر همكاران بر صندلي‌هايشان مستقر شوند، مجلس با آرامش و طيب خاطر به كانديداها راي خواهد داد.

عليرضا مرندي رييس سني مجلس نهم، نيز با تاييد گفته‌هاي نادران، مجددا از نمايندگان تقاضا كرد تا بر صندلي‌هايشان مستقر شوند.

وي همچنين خطاب به منتخبان مجلس گفت: هر چه صحبت بوده تاكنون انجام شده و اكنون موقع نوشتن اسامي كانديداهاست.

به گزارش ايسنا، از دقايقي پيش و با آغاز دستور كار انتخاب رييس مجلس، برخي منتخبان مشغول توزيع برگه‌ها و نوشته‌هايي بين همكاران خود شدند.

لاريجاني رييس موقت مجلس نهم شد

علي لاريجاني دقايقي پيش با 173 راي ازسوي منتخبان به عنوان رياست مجلس نهم انتخاب شد.

به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، در انتخابات هيات رييسه مجلس كه از ساعات آغازين صبح امروز در جلسه علني مجلس برگزار شد ، علي لاريجاني و غلامعلي‌ حدادعادل كانديداهاي رياست بودند كه لاريجاني با راي قاطع نمايندگان به عنوان رييس موقت مجلس انتخاب شد.

گفتني است غلامعلي حدادعادل توانست راي 100 نماينده را به خود جلب كند.

در اين انتخابات 173 نماينده به علي لاريجاني و 100 نفر به حدادعادل و دو نفر از مجموع 275 نماينده حاضر راي سفيد دادند.

توكلي در تذكري:نمايندگان تا سه روز فرصت اعتراض به اعتبارنامه‌ها را دارند

منتخب مردم تهران در مجلس نهم در تذكري مستند به ماده 66 آيين‌نامه داخلي مجلس گفت كه نمايندگان بر اساس آيين‌نامه تا سه روز فرصت اعتراض به اعتبارنامه را دارند.

به گزارش خبرنگار پارلماني خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، احمد توكلي در اين تذكر همچنين اظهار داشت: بر اساس ماده 66 آيين‌نامه، فهرست اعتبارنامه ارجاعي به شعب بايد تكثير و در اختيار نمايندگان قرار داده شود.

وي افزود:‌ روز گذشته و با تشكيل جلسه شعب فهرست اعتبارنامه در اختيار نمايندگان قرار نگرفت و تنها بر سر در شعب نصب شد كه آيين‌نامه بر اين موضوع صدق نمي‌كند.

وي همچنين يادآور شد: بر اساس آيين‌نامه از ساعت تشكيل شعبه كه ساعت 4:30 بعدازظهر روز گذشته بود، نمايندگان سه روز عرفي وقت اعتراض به اعتبارنامه‌ها را دارند بنابراين شعب وقتي مي‌تواند تصميم قطعي بگيرد كه آخرين مهلت اعتراض تمام شده باشد و اين يعني چهارشنبه بعدازظهر.

عليرضا مرندي رييس سني مجلس نيز در اين باره گفت:‌در دوره گذشته هم به همين منوال بود كه ليست‌ها بر در شعب نصب مي‌شدند و هيچ‌گاه ليست‌ها تكثير نمي‌شد تا در اختيار آحاد نمايندگان قرار گيرد.

وي همچنين سخنان احمد توكلي مبني بر فرصت سه روزه اعتراض به اعتبارنامه‌ها را تاييد كرد.

مرندي اعلام كرد: باهنر، سالك،‌ابوترابي‌فرد و مصباحي‌مقدم كانديداهاي نواب رييس

رييس هيات رييسه سني مجلس پس از اعلام نتيجه انتخاب رييس موقت مجلس، باهنر،‌ سالك،‌ابوترابي‌فرد و مصباحي‌مقدم را به عنوان كانديداهاي نواب رييس اعلام كرد.

به گزارش خبرنگار پارلماني خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، عليرضا مرندي در دومين جلسه علني مجلس نهم و در جريان برگزاري انتخابات هيات رييسه مجلس از منتخبان درخواست كرد كه كانديداهاي نواب رييس را انتخاب كنند.

بر اين اساس محمدرضا باهنر، حجت‌الاسلام احمد سالك، حجت‌الاسلام محمدحسن ابوترابي‌فرد و حجت‌الاسلام غلامرضا مصباحي‌مقدم از منتخبان تهران به عنوان چهار كانديداي نواب رييس معرفي شدند.

اكنون منتخبان در حال نوشتن كانديداي مورد نظر خود بر روي برگه براي شمارش آراء هستند.

تابش در تذكري:ناظرين بر انتخابات رييس مجلس،در اجرا و مديريت دخالت نكنند

محمدرضا تابش، منتخب مردم اردكان در مجلس، در تذكري مستند به مواد 22 و 23 آيين‌نامه داخلي مجلس، وظايف دبيران و اختيارات هيات رييسه را يادآور شد و تاكيدكرد كه ناظرين بر انتخابات رييس مجلس نمي‌توانند دخالتي در اجرا و مديريت داشته باشند.

به گزارش خبرنگار پارلماني خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، تابش در اين تذكر اظهار داشت: افرادي كه براي نظارت در انتخابات دعوت شده‌اند نمي‌توانند دخالتي در امور اجرايي داشته باشند و وظيفه شماست كه با بهره‌گيري از مسئولين اداري مجلس اين كار را انجام دهيد.

وي اضافه كرد كه عوامل نظارت بايد كار نظارتي خود را انجام دهند.

عليرضا مرندي، رييس سني مجلس، در پاسخ به اين تذكر گفت: ناظران در اجرا نبايد دخالت كنند و اين كار را نمي‌كنند البته آنها مي‌خواهند از اختلاف عدد حضار و كارت‌هاي توزيع شده اطمينان حاصل كنند.

مرندي همچنين در واكنش به تذكرات متعدد نمايندگان گفت: هيات رييسه سني با گروه حرفه‌اي هيات رييسه تفاوت دارد لذا اينقدر ما را اذيت نكنيد.

تذكر برخي نمايندگان به اختلاف عدد نمايندگان حاضر و كارت‌هاي توزيع شده براي انتخاب رييس

تعدادي از نمايندگان مجلس شوراي اسلامي نسبت به اختلاف تعداد نمايندگان حاضر در جلسه علني امروز و همچنين تعداد كارت‌هاي توزيع شده بين نمايندگان براي انتخاب رييس جلسه تذكر دادند.

به گزارش خبرنگار حقوقي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، حجت‌الاسلام سالك در تذكري مستند به ماده 23 آيين‌نامه داخلي مجلس، وظايف و اختيارات هيات رييسه را يادآور شد و افزود: تاكنون سه عدد براي حضار اعلام شده كه در شمارش ايجاد اغتشاش خواهد كرد، ابتدا تعداد حاضرين 241 بعدتر 260 و اكنون 262 نفر اعلام شده كه خواهش مي‌كنيم اين را كنترل كنيد تا اشكالي پيش نيايد.

مرندي رييس سني مجلس در اين باره گفت كه با ورود و خروج نمايندگان، تعداد تغيير مي‌كند.

وي همچنين اضافه كرد: من از نمايندگان تقاضا كردم جلسه را ترك نكنند و راه ديگري ندارم اما به هر حال تعداد كارت‌هاي توزيع شده و به گلدان انداخته شده مشخص است، 276 نفر تاكنون كارت گرفته‌اند اما 263 نفر ورود به جلسه را امضا كردند.

وي همچنين تاكيد كرد كه ملاك، تعداد كارت‌هاي توزيع شده بين نمايندگان است اما از نمايندگان خواست تا اگر تاكنون ورود خود را مضا نكردند ورود خود را امضا كنند.

قاضي‌پور نماينده اروميه نيز در تذكري گفت: اينجا پادگان نيست و خانه ملت است، نمايندگان هم آزادند ورود و خروج داشته باشند.

وي از رييس جلسه خواست تا تذكرات غيرمربوط را جواب ندهد تا جلسه با آرامش برگزار شود.

قاضي‌پور خطاب به رييس جلسه همچنين گفت: دو نفر را از طرف خود به عنوان ناظر انتخاب كنيد تا حرف‌ها و حديث‌ها جمع شود.

فولادگر منتخب مردم اصفهان نيز در تذكري مستند به ماده 115 گفت: اين ماده از آيين‌نامه صراحت دارد كه ملاك اكثريت مطلق نمايندگان حاضر است و تشخيص اين موضوع با رييس جلسه است.

مرندي در اين باره گفت كه مشكلي حل شده و عده‌اي كه ورودشان را امضا نكرده بودند آن را امضا كردند.

عليرضا محجوب منتخب مردم تهران نيز در تذكري گفت كه طبق آيين‌نامه عدد حاضرين بايد در تابلو معلوم شود.

يونس اسدي منتخب مردم مشكين‌شهر بند 11 ماده 23 را مورد تذكر قرار داد و افزود: زماني كه كارت توزيع شده از يكايك نمايندگان براي تحويل كارت امضا گرفته شده بنابراين مبناي تعداد حضار همان نمايندگان است.

مرندي مجددا تاكيد كرد كه ملاك كارت‌هاي دريافتي براي انتخاب رييس مجلس است.

عليرضا سليمي منتخب مردم محلات در مجلس شوراي اسلامي در تذكري مستند به مواد 6 و 119 آيين‌نامه تاكيد كرد كه حفظ انتظام و امنيت مجلس به عهده رييس جلسه است.

وي همچنين گفت: كليه انتخابات‌ها بايد با اكثريت مطلق عده حاضر صورت گيرد.

وي همچنين افزود: با توجه به سيال بودن عدد حاضرين، به نظر مي‌رسد عدد اوليه اعلام شده در زمان اعلام اسامي كانديداها اعتبار دارد و كساني كه بعد از آن وارد جلسه شوند نمي‌توانند در انتخابات شركت كنند.

سنايي در تذكري مطرح كرد: هياتي براي بررسي پيامك‌هاي كذب به نمايندگان تشكيل شود

منتخب مردم نهاوند در مجلس نهم در تذكري آيين‌نامه‌اي خواستار تشكيل هياتي براي بررسي پيامك‌هاي ارسال شده به نمايندگان در مورد انتخابات هيات رييسه شد تا مشخص شود كه منشاء اين پيامك‌ها از داخل و يا خارج از مجلس بوده است.

به گزارش خبرنگار پارلماني خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، مهدي سنايي در دومين جلسه مجلس نهم با استناد به بند 11 ماده 23 آيين‌نامه داخلي مجلس در مورد حفظ شان و اقتدار مجلس، ضمن عادي خواندن پروسه انتخاب رييس و تبليغات براي آن گفت: با اين وجود نزديك به يك ماه است كه تلفن‌هاي همراه نمايندگان از پيامك‌هاي سخيف و كودكانه پر شده است كه بسياري از آنها مصداق تشويش اذهان عمومي، جعل، كذب و وارونه كردن مصاحبه‌ها است. از اين رو ضروري است كه هياتي را مجلس مامور كند كه تا مشخص شود منشا صدور اين پيامك‌ها از داخل مجلس بوده يا خارج از مجلس.

وي افزود: در صورت روشن نشدن اين موضوع بسياري از بزرگان به دليل وجود چنين پيام‌هايي متهم مي‌شوند، اگر اين پيامك‌ها از بيرون از مجلس باشد بايد منشا صدور آن تعيين و اعلام شود چرا كه اينگونه فشارها به نمايندگان درست نيست.

منتخب مردم نهاوند در ادامه به ارائه مثالي پرداخت و توضيح داد: نماينده‌اي با رسانه‌اي گفت‌وگويي انجام داده اما سيستم ارسال پيامك آن رسانه، آن گفت‌وگو را جعل و به نمايندگان ديگر ارسال كرده است، اين رويكرد به مجلس ضربه وارد مي‌كند، تقاضاي ما اين است كه براي بسته شدن راه متهم كردن انتخابات‌هاي درون مجلس، جلوي اين اتفاقات گرفته شود.

سنايي در ادامه با تاكيد بر اينكه انتظار مردم از مجلس، انجام كارهاي قانوني و در چارچوب قانون است افزود: اگر مجلس با اين رويه‌هاي ناروا برخورد نكند، نمي‌تواند در انتخابات پيش‌روي در خارج از مجلس نظارت كافي داشته باشد، ضروري جلوي اين رويه‌هاي انحرافي گرفته شود.

به گزارش ايسنا، عليرضا مرندي رييس هيات رييسه سني مجلس ضمن وارد دانستن اين تذكر گفت: البته اكنون با مشخص شدن رياست آقاي لاريجاني بنده مدير موقت يكبار مصرفي بيش نيستم، اما فرمايش شما درست است.

وي افزود: حيثيت خود افراد و مجلس امري مهم است كه نبايد اين پيامك‌هاي نامناسب آن را مخدوش نمايد.

مرندي اضافه كرد: از همين جا از آقاي لاريجاني درخواست دارم هنگامي كه در صندلي رياست حضور پيدا كردند در مورد اينگونه تدابيري اتخاذ كنند.

با راي نمايندگان؛ باهنر و ابوترابي‌فرد به عنوان نواب رييس موقت انتخاب شدند

رييس هيات رييسه سني، محمدرضا باهنر و حجت‌الاسلام محمدحسن ابوترابي فرد را به عنوان نواب رييس هيات رييسه مجلس نهم اعلام كرد.

به گزارش خبرنگار پارلماني خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، پس از شمارش آراي كانديداهاي نواب رييس هيات رييسه موقت مجلس نهم يعني باهنر، سالك، ابوترابي‌فرد و مصباحي‌مقدم، نمايندگان با 177 راي باهنر را به عنوان نايب رييس اول و با 167 راي ابوترابي‌فرد را به عنوان نايب رييس دوم انتخاب كردند.

اين راي‌ها از مجموع 278 راي ماخوذه از منتخبان مجلس نهم مي‌باشد.

همچنين غلامرضا مصباحي‌مقدم 106 راي و احمد سالك 83 را از منتخبان مجلس نهم كسب كردند كه با توجه به آراي بالاي باهنر و ابوترابي، آنها از گردونه انتخاب نواب رييسي خارج شده و باهنر و ابوترابي‌فرد به عنوان نايب اول و دوم از سوي منتخبان برگزيده شدند.

نديمي در تذكري تاكيد كرد:مجموعه رفتارهاي نمايندگان بايد به حفظ اقتدار و شان مجلس منجر شود

منتخب مردم لاهيجان در مجلس در تذكري آيين‌نامه‌اي ضمن تاكيد بر اينكه رفتارها و عملكرد مجلس بايد نشان دهنده حفظ اقتدار و شان مجلس در اذهان عمومي باشد، خطاب به رييس هيات رييسه سني گفت: آقاي مرندي شما رييس يكبار مصرف نيستيد، بلكه شما براي يك بار رييس شده‌ايد و نبايد با استفاده از اين الفاظ بيش از حد تواضع از خود نشان دهيد.

به گزارش خبرنگار پارلماني خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، ايرج نديمي در صحن علني امروز (دوشنبه) با استناد به بند 11 ماده 23 آيين‌نامه داخلي در مورد ضرورت حفظ شان نمايندگان با اشاره به اظهارنظر در پاسخ به تذكر يكي از نمايندگان مبني بر اينكه مديري يكبار مصرف بيشتر نيستم، گفت: حفظ شان نمايندگان و اقتدار مجلس موضوع بسيار مهم است بر اين اساس آقاي مرندي شما يكبار مصرف نيستيد بلكه براي يك بار و در هيات رييسه سني رييس شده‌‌ايد، از اين رو با وجودي كه استفاده از لفظ يكبار مصرف نشان دهنده تواضع بيش از حد شماست، اما بايد در مورد حفظ شان مجلس نيز توجه لازم را به كار بريد.

وي همچنين به برخي از تذكرات مرندي در حين شمارش آراء به كارمندان مجلس اشاره و اظهار كرد: شما مدام در تذكرات خود به كارمندان مجلس عنوان مي‌كرديد كه جز آنهايي كه مسئول پخش كردن كارت بين نمايندگان براي نوشتن راي‌شان هستند بقيه به خارج از مجلس بروند، اين اظهارات اين معنا را در ذهن به وجود مي‌آورد كه گويا نمايندگان از عقل و بلوغ كافي برخوردار نيستند و به نوعي كارمندان مي‌توانند بر نمايندگان تاثير بگذارند.

منتخب مردم لاهيجان همچنين به موضوع مشكلات الكترونيكي در مجلس اشاره و اظهار كرد: مشكلات الكترونيكي در اولين جلسه مجلس يعني روز گذشته نيز محسوس بود، بهتر بود كه امروز در اين رابطه اقدامي انجام مي‌داديد تا خارج شدن سيستم الكترونيكي موضوعاتي ديگر را در ذهن نمايندگان ايجاد نكند.

وي همچنين تاكيد كرد كه مجموع اين تذكرات را در راستاي حفظ شان و اقتدار مجلس داده‌ام تا تمامي رفتارهاي نمايندگان در مجلس به حفظ جايگاه قانوني، اقتدار و شان مجلس منجر شود.

به گزارش ايسنا، عليرضا مرندي رييس هيات رييسه سني مجلس در پاسخ به اين تذكر تاكيد كرد كه اگر بخشي از صحبت‌هايش باعث كوچك شدن مجلس شده است از همه عذرخواهي مي‌كند.

در پاسخ به تذكر عبداللهي؛ مرندي : تعداد نمايندگان حاضر در جلسه با تعداد آراي آنها در انتخاب رييس مطابقت دارد

رييس هيات رييسه سني مجلس در واكنش به تذكر آيين‌نامه‌اي عبداللهي در مورد لزوم اعلام تعداد دقيق نمايندگان حاضر در جلسه گفت: سوء تفاهمي براي خبرگزاري‌ها در مورد تعداد شركت‌كنندگان در انتخاب رييس هيات رييسه وجود داشت كه بر اين اساس اين موضوع بايد به روشني بيان شود، كه تعداد نمايندگان حاضر در جلسه با تعداد راي دهندگان مطابقت دارد.

به گزارش خبرنگار پارلماني خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، عليرضا مرندي در دومين جلسه علني مجلس نهم، گفت: تعداد نمايندگاني كه برگه‌هاي نوشتن راي به كانديداي مورد نظر خودرا پر كرده‌اند با تعداد نمايندگان حاضر در جلسه در جريان انتخابات رييس مطابقت دارد و هيچ مشكلي در اين رابطه وجود ندارد.

وي در عين حال تاكيد كرد كه اگر نمايندگان در جريان انتخابات‌ها در سطح دبيران و كارپردازان هيات رييسه از ورود و خروج پرهيز كنند اينگونه اختلافات به وجود نمي‌آيد.

رضا عبداللهي منتخب مردم ماهنشان در تذكري آيين‌نامه‌اي به استناد به مواد 182، 10 و 120 آيين‌نامه داخلي از هيات رييسه خواستار شده بود كه در مورد اعلام تعداد حضار در جلسه دقت لازم را به كار ببرند تا هيچ شبهه‌اي به وجود نيايد.

غضنفري‌آبادي: اختلافات سليقه‌اي در انتخاب رييس نبايد فكر بد نسبت به مجلس ايجاد كند

منتخب مردم بم در مجلس در تذكري آيين‌نامه‌اي با تاكيد بر اينكه اكثريت مجلس نهم اصولگرا هستند، گفت: اختلافات سليقه‌اي درون گروهي در مورد انتخاب رييس مجلس نبايد باعث شود كه هيچ فردي به خود اجازه دهد كه فكر بدي نسبت به مجلس داشته باشد.

به گزارش خبرنگار پارلماني خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، حجت‌الاسلام موسي غضنفرآبادي در صحن علني امروز با استناد به بند 11 ماده 23 آيين‌نامه داخلي مجلس، در مورد حفظ شان و منزلت و اقتدار مجلس و دفاع از حقوق و جايگاه قانوني نمايندگان گفت: در پروسه انتخاب رييس اختلاف سليقه وجود داشت اما نبايد از اين نكته غافل شد كه اكثريت قريب به اتفاق مجلس نهم اصولگراياني با معيارهاي اصولگرايي، اسلام‌خواهي و حمايت از خون شهدا و آرمان‌ها است.

وي با بيان اينكه مجلس نهم، مجلسي قدرتمند و توانمند و اصولگراي تمام‌عيار است، افزود: بر اين اساس اختلاف سليقه‌هاي درون گروهي نبايد باعث شود كه هيچ فردي نسبت به مجلس فكر بدي داشته باشد.

غضنفرآبادي در عين حال ابراز اميدواري كرد كه خداوند به همه نمايندگان توفيق دهد كه بار سنگين مسئوليت را به سرمنزل مقصود برسانند.

رسايي: تذكرات مربوط به نام فراكسيون‌ها، ربطي به اداره مجلس ندارد

منتخب مردم تهران در مجلس نهم در واكنش به تذكر منتخب مردم كرج گفت: طرح تذكراتي مبني بر اينكه چرا عده‌اي اسم فراكسيون‌شان را اصولگرا گذاشته‌اند، ربطي به اداره صحن علني مجلس ندارد.

به گزارش خبرنگار پارلماني ايسنا، حجت‌الاسلام حميد رسايي گفت: شما (رييس هيات رييسه سني) همه تذكراتي كه از سوي نمايندگان در خصوص مباحث مربوط به ليست منتشر شده از سوي اصولگرايان و ساير تذكرها را وارد مي‌دانيد در حالي كه شما نبايد تذكراتي كه مربوط به اداره صحن علني مجلس نيست را وارد بدانيد.

مرندي در پاسخ به تذكر رسايي گفت: نيمي از تذكر شما درست نبود به ويژه كه شائبه ايجاد شده بود كه ليست مربوط به هيات رييسه اصولگرايان از طريق هيات رييسه سني منتشر شده است بنابراين اين بخش از تذكر شما را وارد نمي‌دانم.

حجت‌الاسلام بزرگواري نيز در پي تذكر رسايي گفت: بسياري از تذكرات خارج از موضوع است و مانع از وحدت اصولگرايان و بلكه موجب اختلاف در آنان مي‌شود، لذا از طرح اين نوع تذكرات بايد جلوگيري شود.

مرندي در پاسخ به تذكر بزرگواري به بيان كلمه «چشم» بسنده كرد.

قادري تذكر داد: كاركنان مجلس براي جلوگيري از هرگونه شبهه در راي‌گيري ها لباس فرم بپوشند

منتخب مردم شيراز در مجلس نهم، نسبت به بر تن نكردن لباس فرم از سوي كاركنان مجلس كه در صحن علني حضور دارند بدليل جلوگيري از هرگونه شبهه در راي‌گيري‌ها تذكر داد.

به گزارش خبرنگار پارلماني ايسنا جعفر قادري در تذكري شفاهي گفت: راي‌گيري درصحن مجلس به نظم خاصي نيازمند است اين انتخابات كه گذشت ولي براي انتخابات دائمي هيات رييسه مجلس كاركنان مجلس لباس فرم بر تن كنند تا مشخص باشد كه چه كسي كارمند است و چه كسي نماينده.

وي خاطرنشان كرد: به نمايندگاني كه در راهروهاي مجلس تردد مي‌كنند نيز تذكر دهيد و يا نام آنان را از پشت تريبون اعلام كنيد چرا كه اين اقدام مانع از نظم جلسه شده است.

رييس سني مجلس در پاسخ به تذكر منتخب مردم شيراز گفت: كاركنان مجلس نام خود را بر روي لباسشان قرار دهند تا مشخص باشد.

وي از نمايندگان نيز درخواست كرد: براي منظم شدن جلسه بر روي صندلي‌هايشان بنشينند.

منتخب مردم كرج: مشخص نيست چه كسي دو ليست اصولگرا براي هيات رييسه موقت،را منتشر كرده است

منتخب مردم كرج در مجلس شوراي اسلامي در جريان راي‌گيري براي دبيران موقت مجلس نهم متذكر شد: انتشار دو ليست منتخب دو فراكسيون رهروان ولايت و اصولگرايان، قابل قبول نيست.

به گزارش خبرنگار پارلماني ايسنا عزيز اكبريان درتذكري گفت: دو ليست به نمايندگان داده شده كه يكي مربوط به رهروان ولايت و ديگري تحت عنوان منتخبان هيات رييسه موقت اصولگرايان است.

وي تاكيد كرد: چه كسي اين ليست را انتخاب و منتشر كرده است، اين اقدام قابل قبول نيست. مشكل ما با آقايان نيز به خاطر همين زياده‌خواهي‌هايشان بود.

منتخب مردم كرج در مجلس نهم خاطرنشان كرد: يك ليست متعلق به رهپويان انقلاب و ديگري مربوط به رهروان ولايت است.

رييس سني مجلس نهم در پاسخ به تذكر اكبريان گفت: ليستي كه تحت عنوان اصولگرايان بر روي ميز نمايندگان قرار دارد از طريق هيات رييسه سني منتشر نشده است و ما در جريان ليست نيستيم.

دبيران موقت مجلس نهم انتخاب شدند

سبحاني‌نيا، منادي، محمدصادقي، فرهنگي، جهانگيرزاده و دهقان به عنوان دبيران موقت مجلس نهم انتخاب شدند.

به گزارش خبرنگار پارلماني خبرگزاري دانشجوان ايران (ايسنا)، از 15 داوطلب دبيري موقت مجلس نهم، حجت‌الاسلام حسين سبحاني‌نيا 147 راي ، عليرضا منادي 147 راي ، شاهين محمدصادقي 144 راي، محمدحسين فرهنگي 135 راي، جواد جهانگيرزاده 127 راي و محمد دهقان 123 راي كسب كردند.

داوطلبان دبيري موقت مجلس نهم عبارت بودند از حجت‌الاسلام سبحاني‌نيا، جواد جهانگيرزاده، عليرضا منادي، محمدحسين فرهنگي، شجاعي كياسري، حسن كامران، سيد مرتضي حسيني، محمد دهقان، شاهين محمدصادقي، زرقام صادقي، سيد ناصر موسوي لارگاني، مهدي كوچك‌زاده، كاتب، قاضي‌زاده و سليمي.

شجاعي با 105 راي، قاضي‌زاده با 94 راي، كاتب با 87 راي، صادقي با 85 راي، حسيني با 64 راي، موسوي با 53 راي، كامران با 49 راي و كوچك‌زاده با 20 راي پس از سبحاني‌نيا، منادي، محمدصادقي، فرهنگي، جهانگيرزاده و دهقان قرار گرفتند.

تركيب هيات رييسه موقت مجلس نهم تكميل شد؛ مصري، شريف‌حسيني و آشوري؛ ناظر هيات رييسه شدند

عبدالرضا مصري، سيدشريف حسيني و محمد آشوري به عنوان سه عضو ناظر هيات رييسه موقت مجلس نهم انتخاب شدند.

به گزارش خبرنگار پارلماني خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، منتخبان مجلس نهم در جلسه علني صبح امروز (دوشنبه) كه با دستور كار انتخاب رييس و هيات رييسه مجلس تشكيل شده بود، با 164 راي به عبدالرضا مصري، 150 راي به سيدشريف حسيني و 132 راي به محمد آشوري، آنها را به عنوان سه عضور ناظر هيات رييسه انتخاب كردند.

به گفته عليرضا مرندي، براي انتخاب ناظرين هيات رييسه 268 نفر از منتخبان مجلس نهم راي دادند.

گفتني است بيژن نوباوه، بذرپاش و جوكار نيز كه به همين منظور كانديدا شده بودند به ترتيب 109، 77 و 70 راي كسب كردند كه در نهايت موفق به حضور در هيات رييسه مجلس نشدند.

گفتني است با انتخاب ناظرين هيات رييسه، تركيب هيات رييسه موقت مجلس نهم تكيل شد و اعضاي هيات رييسه در حال حاضر مراسم تحليف را به جا خواهند آورد.

رييس و اعضاي هيات رييسه موقت سوگند اجراي آيين‌نامه خوردند

مراسم تحليف و سوگند اعضاي هيات رييسه موقت مجلس نهم، دقايقي پيش اجرا شد.

به گزارش خبرنگار پارلماني خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، پس از مشخص شدن تركيب 12 نفره هيات رييسه موقت مجلس،‌ عليرضا مرندي رييس هيات رييسه سني مجلس از اين اعضا درخواست كرد تا با حضور در پشت تريبون مجلس، سوگندنامه را قرائت كنند.

بر اين اساس، علي لاريجاني رييس موقت مجلس، محمدرضا باهنر و محمدحسن ابوترابي‌فرد نواب موقت رييس، حسين فرهنگي، محمد دهقان، حسين سبحاني‌نيا، شاهين محمدصادقي، جواد جهانگيزاده و عليرضا منادي به عنوان دبيران موقت و عبدالرضا مصري، محمد آشوري و سيدشريف حسيني به عنوان كارپردازان موقت با حضور در پشت تريبون سوگند هيات رييسه را قرائت كردند.

لاريجاني متن سوگندنامه را قرائت مي‌كرد و ديگر اعضاي هيات رييسه آن را تكرار مي‌كردند.

طبق ماده 17 آيين‌نامه، اعضاي هيات رييسه دائم و موقت پس از انتخاب در حضور نمايندگان به ترتيب زير سوگند ياد مي‌كنند و موظف به رعايت دقيق مفاد آيين‌نامه مي‌باشند.

متن سوگندنام به شرح زير است:

بسم الله الرحمن الرحيم

من به عنوان عضو هيات رييسه مجلس شوراي اسلامي در برابر قرآن مجيد به خداوند قادر و متعال سوگند ياد مي‌كنم كه حداكثر توان خود را براي اجراي آيين‌نامه داخلي مجلس شوراي اسلامي با مراعات بي‌طرفي كامل در انجام وظايف بكار گيرم و از هرگونه اقدام مخالف آيين‌نامه اجتناب نمايم.

بعد از قرائت اين سوگند، مرندي رييس هيات رييسه سني مجلس نهم از رييس و اعضاي هيات رييسه موقت مجلس درخواست كرد كه در جايگاه هيات رييسه حضور پيدا كنند.

پس از اين علي لاريجاني، رييس موقت مجلس نهم، ضمن قدرداني از هيات رييسه سني، به ايراد نطق پرداخت.

مرندي: اجازه ندهيم به اصولگرايي خدشه وارد شود

رئيس هيات رئيسه سني مجلس در آخرين صحبت‌هاي خود در اين سمت ضمن تاكيد بر اين كه اعضاي هيات رئيسه و همه‌ي نمايندگان به قسم خود وفادار باشند گفت: نگذاريم كه به اصولگرايي خدشه‌اي وارد شود و آبروي خود و ديگر نمايندگان را حفظ كنيم و در همين راستا اتفاقاتي كه در اين روزها افتاده است، بهتر است كه به كلي فراموش كنيم. به گزارش خبرنگار پارلماني عليرضا مرندي در دومين جلسه علني امروز مجلس نهم ( دوشنبه) پس از قرائت سوگند هيات رئيسه ضمن تبريك به اين اعضاء گفت: انشاء الله همه‌ي ما نمايندگان بخصوص اعضاي هيات رئيسه به قسمي كه خورديم پايبند باشيم و در جهت اجراي انتظارات مردم و بالاتر از آن مقام معظم رهبري كوشا باشيم.

وي در توصيه‌اي به همه‌ي نمايندگان خواستار شد كه اتفاقات رخ داده در اين روزها را فراموش كنند.

منتخب مردم تهران با بيان اين كه آقاي حداد عادل در دو دوره برگزاري انتخابات رئيس مجلس برخورد بزرگوارانه‌اي را انجام دادند افزود: بنده سعي مي‌كنم كه از ايشان و از اين برخوردشان چيزهاي بسياري ياد بگيريم.

مرندي در ادامه تاكيد كرد: كه نبايد بگذاريم كه به اصولگرايي خدشه وارد شود و بايد همه در جهت آبروي نمايندگان تلاش كنيم.

رئيس هيات رئيسه سني مجلس همچنين از همه‌ي منتخباني كه در جمع آوري و شمارش آراء تلاش كردند قدرداني نمود و خطاب به منتخبان مجلس گفت: از برخورد ناشيانه خودم در اداره جلسه شرمنده‌ام و از همه شما نمايندگان عذرخواهي مي‌كنم . همچنين آراء هيات رئيسه و تمامي نمايندگان آرزوي توفيق دارم.

به گزارش ايسنا،‌ در اين هنگام مرندي از لاريجاني و ديگر اعضاي هيات رئيسه درخواست كرد كه در جايگاه هيات رئيسه قرار گيرند.

پس از حضور لاريجاني و ديگر اعضاي هيات رئيسه مجلس نهم، آنها از جراره، حسن‌نژاد و مرندي از اعضاي هيات رئيسه سني مجلس قدرداني كردند.

تذكر برخي نمايندگان به نحوه انتخاب اعضاي هيات رييسه

اسماعيل كوثري منتخب مردم تهران در مجلس نهم در تذكري گفت: تا زماني كه راي مجلس به دبيران هيات رييسه مشخص نشده از نظر قانوني اشتباه است كه انتخابات براي مسئوليت ديگري در هيات رييسه انجام شود.

به گزارش خبرنگار پارلماني خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، عليرضا مرندي رييس سني مجلس نهم در پاسخ به اين تذكر گفت كه پيش از اين نيز انتخابات هيات رييسه به همين روال انجام شده، ضمن اينكه از تك تك كانديداهاي دبيري سوال شده و آنها گفته‌اند كه براي سمت ديگري در هيات رييسه كانديدا نيستند.

عليرضا سليمي منتخب مردم محلات در مجلس نيز در تذكري در همين رابطه اظهار داشت: آنچه در آيين نامه آمده به اين معنا نيست كه ابتدا نتيجه انتخابات در مورد سمتي در هيات رييسه اعلام شود و بعد انتخابات براي سمت بعدي هيات رييسه صورت گيرد بلكه مقصود اين است كه براي هر كدام به صورت جداگانه راي‌گيري شود.

برخي منتخبان مجلس نهم نيز در تذكراتي جداگانه معتقد بودن كه كانديداهاي هيات رييسه بايد بيوگرافي و رزومه‌اي از خود در اختيار سايرين قرار مي‌دادند.

هاشمي نماينده ميناب نيز در تذكري از نمايندگان خواست تا مسائل تبليغاتي پيش از انتخاب هيات رييسه با تعيين هيات رييسه موقت تمام شود.

وي با بيان اينكه مجلس انقلابي،‌ ولايي و اصولگراست، گفت: منتخبان مردم با انسجام و همدلي كار كنند و انتظار مردم از ما اين است كه در راستاي تحقق اهداف امام راحل و شهدا قدم برداريم و از فردا برادروار در خدمت نظام جمهوري اسلامي كار كنيم.

لاريجاني اسامي اعضاي كميسيون تحقيق را اعلام كرد

لاريجاني اسامي اعضاي كميسيون تحقيق را اعلام كرد.

به گزارش خبرنگار پارلماني خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، طبق اعلام رييس موقت مجلس، اعضاي اصلي كميسيون تحقيق مشخص عبارتند از آقايان فتحي‌پور، اسفلاني،‌ فلاحي باباجان، قاضي‌پور، جليلي سرقلعه، الله‌يار ملك‌شاهي، حيدرپور شهرضايي، سعدون‌زاده، قاسم عزيزي، كريم قدوسي، جباري، محمدعلي مقيمي، كوچك‌زاده، عبدالرضا عزيزي و آذري‌مهر.

وي ادامه داد: اعضاي علي‌البدل كميسيون اعلام شدند و امروز ساعت 17 دوستان در كميسيون قضايي حضور پيدا كنند تا هيات رييسه مشخص شود.

همچنين جعفري در تذكري شفاهي در جلسه امروز مجلس، نسبت به نحوه پخش تلويزيوني مراسم افتتاحيه مجلس اعتراض كرد.

جعفري با بيان اينكه روز گذشته (يكشنبه) در پخش تلويزيوني جلسه علني مجلس در حالي كه بيش از 60 درصد نمايندگان مجلس جديد هستند بيشتر تمركز بر رياست‌جمهوري و هيات همراه بود،‌ گفت: شهرستان‌ها انتظار داشتند كه نمايندگان خود را در تلويزيون ببينند، اميدواريم كه اين روند در آينده تكرار نشود.

حاشيه‌نگاري ايسنا از مديرموقتي مرندي تا رييس موقتي لاريجاني

دومين جلسه‌ي علني نهمين دوره‌ي مجلس شوراي اسلامي، صبح امروز با دستور كار انتخاب رييس و هيات رييسه‌ي موقت مجلس آغاز شد تا منتخبان مجلس نهم تصميم بگيرند كه چه كساني بر صندلي‌هاي هيات رييسه‌ي مجلس تكيه بزنند.

به گزارش خبرنگار پارلماني خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) با آغاز جلسه‌ي علني امروز دوشنبه در ساعت 8:30 و اعلام انتخاب رييس مجلس به عنوان اولين دستور كار امروز، برخي نمايندگان مشغول توزيع نوشته‌هايي بين همكاران خود شدند كه اين موضوع از سوي برخي نمايندگان مورد تذكر قرار گرفت و گفته شد كه نبايد شائبه‌ي رايزني براي جمع‌آوري راي در صحن علني ايجاد شود.

پس از اعلام عليرضا مرندي رييس سني جلسه، مبني بر حضور 266 منتخب مجلس نهم در جلسه‌ي علني، اختلاف تعداد حاضرين با تعداد كارت‌هاي توزيع شده براي انتخاب رييس از سوي تعداد زيادي از نمايندگان مورد تذكر قرار گرفت كه مرندي در توضيحي گفت كه 276 نفر كارت دريافت كرده‌اند و براي انتخاب رييس نيز اين تعداد ملاك است.

پيش از انتخاب رييس مجلس از سوي نمايندگان، حجت‌الاسلام وحيد احمدي نماينده‌ي كنگاور و صحنه كه از غايبين مراسم افتتاحيه‌ي روز گذشته بود به صورت جداگانه مراسم تحليف را به جا آورد؛ چرا كه به گفته‌ي مرندي تا زماني كه تحليف انجام نشود امكان اخذ راي از سوي نمايندگان وجود ندارد.

با اعلام رسمي كانديداتوري غلامعلي حدادعادل و علي لاريجاني براي رياست مجلس، چهار نفر به عنوان ناظر در اين انتخابات به جايگاه هيات رييسه فراخوانده شدند. اين افراد جهانگيرزاده، جلالي، نادران و نجابت بودند كه دو نفر اول پيش از اين هوادار علي لاريجاني و دو نفر بعدي طرفدار رياست حدادعادل بودند.

عليرضا مرندي رييس سني جلسه در واكنش به تذكرات مكرر نمايندگان براي اداره‌ي جلسه، گفت كه هيات رييسه‌ي سني با گروه حرفه‌اي هيات رييسه فرق دارد. او از نمايندگان خواست آنها(هيات رييسه سني) را اذيت نكنند!

وي كه در خلال انجام انتخابات هيات رييسه مكررا تذكرات نمايندگان را استماع مي‌كرد، خطاب به آنها گفت: ما بيكار نشسته‌ايم و هي تذكر مي‌دهيم.

عليرضا مرندي كه روز گذشته هم خود را «رييس يك بار مصرف» ناميده بود، اين بار هم گفت: من «مدير موقت يك بار مصرف» هستم كه اين امر مورد تذكر ايرج نديمي قرار گرفت. نديمي خطاب به او گفت: شما يك بار رييس هستيد، يك بار مصرف نيستيد.

مرندي هم‌چنين در جلسه‌ي امروز مكررا از نمايندگان مي‌خواست بر صندلي‌هاي خود مستقر شوند، بين صندلي‌ها راه نروند و نظم جلسه را رعايت كنند. شايد او مي‌خواست شائبه‌ي تخلف و تقلب در انتخابات هيات رييسه ايجاد نشود.

حجت‌الاسلام والمسلمين سيدرضا اكرمي، عضو ارشد جامعه روحانيت مبارز كه در دوره‌ي هشتم نمايندگي مردم تهران را در مجلس بر عهده داشت، امروز و در زمان انتخابات هيات رييسه در جايگاه مهمانان جلسه‌ي علني حضور يافته بود.

گفتني است در جلسه‌ي علني امروز، مانيتورهاي مقابل نمايندگان خاموش بود و عليرضا مرندي نيز از 40 نماينده‌اي كه تا كنون اثر انگشت خود را ثبت نكرده‌اند خواست تا اين كار را هرچه زودتر انجام دهند.

به گفته‌ي وي، در صورتي كه اين افراد براي ثبت اثر انگشت خود مراجعه نكنند ممكن است در جلسه‌ي بعدي مجلس هم ثبت تعداد حاضرين در مجلس با مشكل مواجه شود.

با گذشت حدود نيم ساعت از آغاز راي‌گيري براي انتخاب رييس موقت مجلس، علي لاريجاني با 173 راي در مقابل 100 راي حدادعادل، موفق شد بار ديگر بر كرسي رياست تكيه بزند.

اعلام رياست مجدد علي لاريجاني، صلوات‌هاي بلند نمايندگان و شادي كاركنان مجلس كه در جايگاه مهمانان حضور يافته بودند را در پي داشت.

پس از اعلام انتخاب علي لاريجاني به عنوان رييس موقت مجلس نهم، نمايندگان دور صندلي وي حلقه زدند و به وي تبريك گفتند.

اگرچه با انتخابات صورت گرفته در جلسه‌ي علني امروز، هيات رييسه‌ي موقت مجلس نهم را تعيين مي‌كند و نمايندگان پس از تصويب اعتبارنامه‌هايشان مي‌توانند به رييس و هيات رييسه‌ي دائم مجلس نهم راي دهند.

تزيينات و گل‌آرايي جايگاه هيات رييسه كه روز گذشته به مناسبت افتتاحيه‌ي مجلس نهم انجام شده بود، هم‌چنان در جلسه‌ي امروز هم وجود داشت.

روزشمار خدمت در تابلوي جلسه‌ي علني مجلس به آنها يادآوري مي‌كرد كه دو روز از فرصت خدمتشان گذشته و آنها 1461 روز ديگر براي خدمت به مردم فرصت دارند.

يكي از منتخبان مجلس نهم در تذكري ادبي خطاب به هيات رييسه گفت كه استفاده از واژه‌ي "كانديد" كه به معناي"احمق" است، درست نيست و واژه‌ي درست، "كانديدا" است.

با تعيين تركيب كامل هيات رييسه‌ي موقت مجلس نهم، عليرضا مرندي در واكنش به تداوم تذكرات نمايندگان به آنها گفت: آقاي لاريجاني كه اكنون تازه نفس هم هستند تا دقايقي ديگر در هيات رييسه مستقر مي‌شوند و شما مي‌توانيد همه‌ي تذكرات را به ايشان بدهيد.

مرندي هم‌چنين اظهار اميدواري كرد كه تعداد حاضرين در جلسه‌ي مجلس كه 278 نفر بود، از فردا با افت مواجه نشود.

اولين بيانيه‌ي مجلس نهم كه از سوي ابوالقاسم جراره، نماينده‌ي بندرعباس و عضو هيات رييسه سني، قرائت شد در محكوميت جنايات اخير در شهرهاي حمص و حوله سوريه بود كه به امضاي 248 نماينده رسيد.

در زمان انتخاب اعضاي هيات رييسه، برخي منتخبان مجلس نهم تذكر مي‌دادند كه كانديداهاي هيات رييسه بايد خود را معرفي و بيوگرافي خود را بين نمايندگان تكثير مي‌كردند.

پس از تكميل تركيب هيات رييسه‌ي موقت، عليرضا مرندي از اعضاي هيات رييسه خواست تا مراسم تحليف را به جا بياورند. بعد از سوگند اعضاي هيات رييسه، مرندي به مزاح به آنها گفت كه ممكن است گروه كُر خوبي نباشند اما هيات رييسه‌ي خوبي هستند!

پس از انجام مراسم تحليف از سوي هيات رييسه‌ي موقت، عليرضا مرندي، ابوالقاسم جراره و حسن‌نژاد به عنوان هيات رييسه‌ي سني، وظايف خود را به هيات رييسه‌ي موقت واگذار كردند.

در زمان استقرار اعضاي هيات‌رييسه، حضور علي لاريجاني بر صندلي رياست قدري با تعلل مواجه شد كه مرندي از وي سوال كرد كه آيا پشيمان شده است؟!

لاريجاني هم‌چنين پس از حضور در جايگاه هيات رييسه با اعضاي هيات رييسه‌ي سني ديده‌بوسي كرد و از نحوه‌ي اداره‌ي جلسه توسط آنها تشكر كرد.

گفتني است محمد دهقان نماينده‌ي چناران و طرقبه تا پايان جلسه در صندلي خود مستقر نشده بود.

در پايان جلسه‌ي علني امروز دوشنبه، شعب پانزده‌گانه كه براي بررسي اعتبارنامه‌ي نمايندگان تشكيل شدند، گزارش خود را ارايه كردند.

حسين گروسي در زمان ارايه‌ي گزارش شعبه 4 خود را جناب حسين گروسي خطاب كرد كه علي لاريجاني به او گفت: بد نبود اگر حجت‌الاسلام والمسلمين هم به اين اضافه مي‌كرديد!

قاسم جعفري سخنگوي شعبه 13 نيز در زمان قرائت گزارش شعبه‌ي خود از نمايندگان خواست تا هديه به مولود 13 رجب صلواتي را ختم كنند.

محمد دامادي از ديگر منتخبان جوان مجلس نهم نيز براي قرائت گزارش شعبه 14 پشت تريبون حاضر شد كه علي لاريجاني با اشاره به صداي بلند و رساي وي گفت: با صدايي كه شما داريد بايد مواظب باشيم سكته نكنيم. دامادي هم به او پاسخ داد كه مي‌توانيد بلندگوها را قطع كنيد.

به اين ترتيب دومين جلسه‌ي علني مجلس نهم به پايان رسيد و اعضاي هيات رييسه‌ي موقت مجلس نيز مشخص شدند تا پس از تصويب اعتبارنامه‌ي منتخبان، نمايندگان مجلس نهم بتوانند به رييس و هيات رييسه‌ي دائم نهمين دوره‌ي مجلس شوراي اسلامي راي دهند.

طبق اطلاعيه‌اي كه در راهروي مجلس نصب شده بود جايگاه و صندلي منتخبان مجلس نهم در صحن مجلس تعيين شد.

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha