دور اول مذاکرات ایران و 1+5 که از ظهر امروز (چهارشنبه) در محل دارالضیافه نخست وزیری عراق آغاز شده بود پایان یافت.
به گزارش خبرنگار انرژی هسته یی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) اعزامی به بغداد هنوز از نتایج دور اول این مذاکرات خبری منتشر نشده است.
مایکل مان، یکی از سخنگویان کاترین اشتون بعد از شروع مذاکرات در پاسخ به سوال ایسنا، از ارایه بسته پیشنهادی 1+5 به ایران در این مذاکرات خبر داد، با این حال وی به جزییات آن اشاره نکرد.
مان بحث درباره غنی سازی 20 درصد در بسته جدید پیشنهادی 1+5 را منتفی نداست.
در عین حال طرف ایرانی بر مواضع اصولی خود تاکید کرده و مهم ترین مساله برای استمرار مذاکرات و رویکرد مثبت به وجود آمده را پایبند بودن طرف مقابل به توافق های استانبول می داند.
در پایان مذاکرات استانبول دو طرف توافق کردند که مذاکرات در چارچوب ان پی تی دنبال شود و همکاریهای بر مبنای گام به گام صورت گیرد.
هنوز مشخص نیست بسته پیشنهادی 1+5 تا چه اندازه از بسته پیشنهادی قبلی آنها متفاوت است.
با وجود فضای مثبت حاکم بر رسانههای خارجی و وجود پالسهای مثبت از ارایه پیشنهاد جدید 1+5 برای ایران و مذاکرات مثبت و رو به جلو از سوي آمانو در تهران که به نظر میآید توافقی در زمینه همکاریهای ایران و آژانس را به زودی در بر داشته باشد، همچنان رویکرد 1+5 در این مذاکرات در قبال موضوع هستهیی ایران و پذیرش حق ایران در غنی سازی اورانیوم مبهم است.
طرف 1+5 در روزهای اخیر سعی کرده فضای مثبتی را در سطح رسانهيی ایجاد کند، اما ایران به خاطر تجربيات گذشته، محتاطانه در برابر اقدامات و رفتارهای سیاسی و دیپلماتیک آنها گام برمیدارد.
سعید جلیلی، مذاکره کننده ارشد ایران با 1+5 دوشنبه شب در راس هیاتی وارد بغداد شد. هیات ایرانی اولین هیات مذاکره کننده بوده است که از دو رو قبل وارد بغداد شده است.
هیات های 1+5 صبح روز مذاکرات وارد بغداد شدند.
سوم خرداد، بغداد، مذاكرات 1+5 و ايران
به گزارش ايسنا، سوم خرداد براي ايرانيان و كساني كه شاهد بودند ايرانيان چگونه خرمشهر را با ياد خدا آزاد كردند يك روز نمادين است. ايرانيان هر ساله اين روز را به خود و جهانيان يادآور ميشوند.
اكنون بغداد كه زماني براي ايرانيان متجاوز بود به پيشنهاد خود تهران ميزبان مذاكرات ايران و 1+5 است. اين پيشنهاد ايراني از آن سو انجام شده كه به 1+5 يادآور شود كه دولتي كه زماني ديكتاتور بود اكنون تغيير كرده و روابط خوبي با ايران در پيش گرفته و ايرانيان نيز كه هماره به بخشندگي و صلحطلبي در جهان شناخته ميشوند، بغداد را انتخاب ميكنند و در راستاي رشد و پيشرفت آن در عرصه بينالمللي حركت ميكنند. ايران تجاوز هشت ساله رژيم بغداد را با سربلندي به پايان رساند و امروز در سالروز تاريخي سوم خرداد پايتخت كشور عراق نيز براي دفاع از حقوق ملت به مذاكره پرداخته است.
كشورهاي عضو 1+5 نيز ميتوانند با درس گرفتن از تجارب شكست خورده گذشته خود در قبال ايران و كنار گذاشتن اين رويكرد، رفتاري متفاوت را در پيش گيرند و با كمك ايران اعتبار از دست رفته خود را در عرصه بينالمللي و افكار عمومي جهان باز يابند.
انتهای پیام
نظرات