گروه انتخاب كه دو سال پيش برنده مزايده خريد شركت دوو الكترونيكس كرهجنوبي شده بود و با كارشكني آمريكا از خريد دوو محروم ماند، هنوز نتوانسته پيشپرداخت 70 ميليون دلاري خود را از طرف كرهاي باز پس گيرد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، بيش از دو سال پيش گروه انتخاب در مزايده خريد شركت دوو الكترونيكس كرهجنوبي شركت كرد كه در آن مزايده آمريكاييها رقيب اصلي انتخاب بودند كه در نهايت گروه ايراني در مزايده برنده شد. دليل شركت انتخاب در اين مزايده دسترسي به فنآوريهاي روز دنيا و بازارهاي بينالمللي اعلام شد. پس از پيروزي در مزايده قرار شد رقمي معادل 70 ميليون دلار به صورت پيشپرداخت از طرف گروه انتخاب با كرهايها پرداخت شود.
همچنين قرار شد بخشي كل مبلغ موردنياز براي خريد دوو توسط سه بانك ايراني بر اساس قول رئيس جمهوري تامين شود. بخشي از اين پول نيز قرار بود توسط بانكهاي كرهاي به صورت شراكت تامين شود.
در همين راستا گروه انتخاب مبلغ پيش پرداخت را به كرهايها پرداخت كرد، اما بانكهاي ايراني به تعهدات خود با وجود دستورات رئيس جمهوري عمل نكردند. آمريكا نيز اين معامله و گروه انتخاب را تحريم كرد و به كرهايها اعلام كرد كه بايد اين معامله را لغو كنند. قرار بود بانك دولتي كمكو كره جنوبي رضايتنامه فروش دوو الكترونيكس را از فروشندگان محصولات اين شركت در بازارهاي بينالمللي بگيرد كه اين كار عملي نشد.
با توجه به مشكلات پيش آمده، سفير كره و مقامات مسوول كره به گروه انتخاب پيشنهاد دادند كه از اين معامله چشمپوشي كند. كرهايها همچنين تعهد كردند كه پيش پرداخت گروه انتخاب را بازگردانند.
سفير كره در ايران در اتاق بازرگاني و صنايع و معادن اصفهان و همچنين در جلسهاي با استاندار اصفهان تعهد داد كه پول گروه انتخاب به اين گروه بازگردانده شود. با وجود گذشت دو سال هنوز اين پول برگردانده نشده است.
در همين حال محمديزاده - مسئول بسيج كارگران گروه اننخاب، در گفتوگو با خبرنگار ايسنا گفت: در سال توليد ملي، حمايت از كار و سرمايه ايراني تاكنون در زمينه ديپلماسي اقتصادي هيچ حمايتي شايستهاي براي استرداد طلب انتخاب از كرهايها نشده و با توجه به بحرانهاي پيش آمده براي گروه، كارگران اين گروه قصد داشتند دست به اعتراض بزنند كه طي جلسه دو هفته پيش در سفارت كره كه با حضور نمايندگان شوراي اسلامي كار، بسيج كارگران و معاون سفير كره برگزار شد، سفارت كره وساطت كرد كه اعتراضي صورت نگيرد و آنها از طريق وزارت امور خارجه و وزارت صنعت كره جلساتي را برگزار كرده و مشكل را حل كنند.
وي افزود: متاسفانه بعد از گذشت 10 روز هنوز اقدامي نشده و اين كار ميتواند باعث خدشهدار شدن روابط ايران و كره شود و بر ديپلماسي دو كشور نيز تاثير منفي بگذارد.
محمديزاده گفت: در حال حاضر 70 درصد بازار لوازم خانگي ايران در اختيار خارجيها بوده و ادامه وضع موجود ممكن است بازار لوازم خانگي ايران را به همان سرنوشتي دچار كند كه بازار كفش و نساجي توسط چينيها دچار شد.
او خاطرنشان كرد: با ادامه روند كنوني ممكن است صنعت لوازم خانگي ايران توسط شركتهاي كرهاي نابود شود. صنعتي كه در حال حاضر 100 هزار نفر در ايران در آن كار ميكنند.
به گفته وي پس از لغو قرارداد فروش دوو الكترونيكس به ايران كرهايها تصميم گرفتند اين شركت را به آمريكاييها بفروشند كه اين نشان ميدهد دست آمريكاييها در لغو قرارداد فروش دوو به ايران در كار بوده است.
به گزارش ايسنا، براساس آمارهاي منتشر شده، دو شركت كرهاي در سال گذشته بيش از 3000 هزار ميليارد تومان در ايران انواع لوازم خانگي فروختند.
انتهاي پيام
نظرات