يك كارشناس برجسته فضا كه مستندهاي نجومي تحسينشده زيادي توسط منتقدان را توليد و كارگرداني كرده، پيشبيني كرده كه با ادامهدار شدن پروازهاي فضايي تجاري در 70 سال آينده انسانها عادي نيز ميتوانند به ماه سفر كنند.
به گزارش سرويس علمي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، دكتر كريستوفر رايلي كه تاكنون 30 مقاله و كتاب در مورد ستارهشناسي و علوم سيارات نوشته، در گفتگ با ياهو تصميم ناسا مبني بر كاهش بودجه ماموريتهاي به ماه را شرمآور خواند.
رايلي اظهار كرد: در دهه 1970 ما بر روي ماه زندگي كرديم. انسان توانست در يك زمان براي سه روز به ماه قدم گذاشته، خودروهاي خود را روي سطح ماه به حركت درآورده و آزمايشاتي را انجام دهد.
وي افزود: البته كه ما بايد ماه را مسكوني كنيم چرا كه فرصت مناسبي است كه در مسير انسان قرار گرفته است. چرا بايد اين فرصت را از دست بدهيم؟
اولين فرود فضاپيماي با سرنشين در ماه در سال 1969 باعث شادي غيرقابل توصيفي در جهان شد اما پنح ماموريت متوالي به سطح ماه باعث كاهش اين علاقه و كمبود بودجه و در نهايت پايان برنامه فضايي آپولو شد.
يوجين سرنان و هريسون اشميت آخرين انسانهايي بودند كه در دسامبر 1972 روي ماه قدم گذاشتند.
رايلي گفت: از لحاظ علمی و مهندسي، استفاده از ماه كاملا ممكن است. اگرچه انتخاب استفاده از آن به لحاظ اجتماعي و سياسي مسأله ديگري است. فكر ميكنم كه اين كار با وجود رکود اقتصادی و اهميت دولتها، چالش بزرگي باشد.
وي افزود: در اين جا بايد به دورهاي نگاه كرد كه برادران رايت اولين پرواز را در سال 1903 انجام دادند. دولت به سرعت پس از آن پشت اين ايده را گرفته و آن را تجاري كرد. مسكوني كردن ماه به دنبال كردن اين مدل بستگي دارد.
شركت آمريكايي اسپيس ادونچر در حال حاضر به تورهاي فضايي 18 روزه با 90 دقيقه پيادهروي فضايي، هزينه 35 ميليون دلاري پرداخته كه تا كنون تنها هفت تن اعلام آمادگي براي استفاده از اين فرصت كردهاند.
رايلي بيشتر از پروژه ويرجين گالكتيك ريچارد برانسون استقبال كرده كه پس از آمادهسازي در سال 2014 با هزينه 200 هزار دلار به انتقال علاقهمندان به مدار خواهد پرداخت و آن را آغازگر پروازهاي مقرون به صرفه فضايي سرنشيندار خوانده است.
انتهاي پيام
نظرات