فرماندار زابل گفت: طبق گفته کارشناسان سالانه 600 میلیارد تومان خسارت ناشی از خشک شدن دریاچه هامون دامنگیر مردم و دولت میشود.
به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، منطقه سیستان و بلوچستان، به نقل از فرمانداری زابل، حسین کیخا در حاشیه بازدید معاون محیط زیست کشور از تالاب هامون اظهار كرد: تالاب بینالمللی هامون که به دلیل خشکسالیهای متوالی امروزه به مرکز گرد و غبار تبدیل شده است، نیازمند توجه جدی مسوولان محیط زیست است.
وی افزود: خشکیدگی دریاچه هامون که ناشی از قطع آب هیرمند است موجب افزایش بادهای موسمی 120 روزه به 330 روز در سال شده است.
فرماندار زابل تصریح کرد: دریاچه هامون که روزگاری سیستان را به منطقه خوش آب و هوا تبدیل کرده بود، اینک به منطقهای خشک و کانون گرد و غبار تبدیل شده است.
کیخا بیان کرد: این خشکی پی در پی هامون برای مردم منطقه سیستان مشکلات زیادی را به وجود آورده است؛ به طوری که زندگی به کام آنان تلخ شده است.
وی ادامه داد: هامون زمانی زیستگاه انواع پرندگان، خزندگان، چرندگان و آبزیان بود، اما امروز به تلی از خاک مبدل شده است.
فرماندار زابل یادآور شد: ضروری است تا سازمان محیط زیست با اقدامات ارزنده خود، هامون را از مرگ نجات دهد و حیات دوباره به این تالاب بینالمللی ببخشد.
کیخا عنوان كرد: از پیامدهای بد ناشی از خشک شدن دریاچه هامون این است که هزاران نفر از کشاورزان و دامداران و صیادان منطقه بیکار شدهاند.
وی گفت: ایجاد منطقه حفاظت شده و جریان حقآبه آن از ضروریات محیط زیست است که باید مسوولان کشور توجه جدی به این مهم داشته باشند.
فرماندار زابل یادآور شد: بنا به گفته کارشناسان، خسارات ناشی از خشک شدن دریاچه هامون سالانه 600 میلیارد تومان دامنگیر مردم و دولت شده است.
کیخا افزود: رعایت حقآبه ایران توسط افغانستان تنها راه نجات هفتمین تالاب بینالمللی جهان است.
وی گفت: انتظار داریم مسئولان محیط زیست در زمینه پیگیری حقآبه تلاش بیشتری بکنند تا بتوانیم هامون را احیا کنیم.
فرماندار زابل خاطرنشان کرد: تالاب بینالمللی هامون با 400 هزار هکتار وسعت، سالهاست که اسیر خشکسالی و نامهربانی کشور همسایه شده است.
کیخا بیان کرد: امروز همه خدمات گسترده دولت در بخشهای مختلف سبب جلوگیری از مهاجرت مردم منطقه شده است.
معاون محیط زیست کشور نیز در این بازدید قول مساعد داد که در زمینه اجرای طرحهای پایلوت به صورت هامونهای کوچک برای حفظ ذخایر و اکوسیستم تالاب هامون اقداماتی را انجام دهند.
اصغر محمدی فاضل افزود: همچنین فنس کشی بیش از2000 هکتار از اراضی مستعد تالاب تحت عنوان "اکوپارک" برای احیای گونههای گیاهی و جانوری حوزه سیستان از دیگر قولهای مساعدی است که انجام خواهد شد.
انتهاي پیام
نظرات