• چهارشنبه / ۳۰ فروردین ۱۳۹۱ / ۱۲:۴۲
  • دسته‌بندی: سیاست خارجی
  • کد خبر: 91013011013
  • خبرنگار : 71150

صالحي: ما گفتيم غرب اقدام به بررسي مسائل تحريم كند

صالحي: ما گفتيم غرب اقدام به بررسي مسائل تحريم كند

علي اكبر صالحي با اشاره به موضوع هسته‌يي ايران و مذاكرات پيش رو با 1+5 در بغداد گفت: اكنون مشكل ما نقص اعتماد متقابل است. ما خودمان را حق مي‌دانيم؛ آنها هستند كه به خاطر مسائل ديگري پيمان‌شكني كردند.

علي اكبر صالحي با اشاره به موضوع هسته‌يي ايران و مذاكرات پيش رو با 1+5 در بغداد گفت: اكنون مشكل ما نقص اعتماد متقابل است. ما خودمان را حق مي‌دانيم؛ آنها هستند كه به خاطر مسائل ديگري پيمان‌شكني كردند.

به گزارش خبرنگار سياسي خارجي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، علي‌اكبر صالحي، وزير امور خارجه در حاشيه جلسه هيات دولت در جمع خبرنگاران در خصوص مباحث مطرح شده مبني بر لغو تحريم‌ها سوال شد كه وي پاسخ داد: من قصد ندارم تا اجلاس بعدي در بغداد در خصوص اين موضوع صحبت كنم. به اندازه كافي در اين زمينه اطلاع‌رساني شده است و جا دارد از رسانه‌هاي جمعي كشورمان تشكر كنم كه به خوبي به اين مساله پرداختند.

وي يادآور شد: اگر دقت كرده باشيد تيتر خبرها را من انتخاب نمي‌كنم، ولي وقتي خبر را مي‌خوانيد درمي‌يابيد كه همخواني چنداني ميان تيتر و متن خبر وجود ندارد. ما گفتيم اقدام به بررسي مسائل تحريم (كنند). همان‌طور كه مي‌دانيد پرونده ساختگي هسته‌يي ايران موضوعي در اصل سياسي است و نه فني و حقوقي.

به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران، صالحي روز دوشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ايسنا با بيان اين كه «ما به ان‌.پي‌.تي اهميت مي‌دهيم و خود را ملزم به رعايت آن مي‌دانيم» به غرب «توصيه» كرد، «غرب اگر مي‌خواهد اعتمادسازي كند بايد اعتمادسازي را در عرصه تحريم آغاز كند.» با اين وجود برخي رسانه‌هاي خارجي اين توصيه را به عنوان يك پيش شرط براي اجلاس بغداد تلقي كردند.

وزير امور خارجه ايران: ما گفتيم (1+5 تا قبل از اجلاس بغداد) اقدام به بررسي مسائل تحريم (كند).

صالحي همچنين امروز افزود: در اين اجلاس قرار بر اين شد تا نقشه راهي را تعيين كنند و يك نوع طرح گام به گامي داشته باشند كه توضيحات آن در زمان خودش اعلام مي‌شود.

وي گفت: اكنون مشكل ما نقص اعتماد متقابل است. ما خودمان را حق مي‌دانيم؛ زيرا اعلام كرديم به دنبال سلاح هسته‌يي نيستيم و بر همين اساس استوار و محكم صحبت ‌مي‌كنيم. اگر غير از اين بود در موضع‌گيري‌هاي ما ترديد و تناقض مي‌شد. آنها هستند كه به خاطر مسائل ديگري پيمان‌شكني كردند.

صالحي ادامه داد: آنها بايد مقدمه‌اي از اعتمادسازي را از خود بروز دهند و آنها مي‌توانند در بحث تحريم شواهدي را نشان دهند تا در نشست بغداد سريعتر بحث را دنبال كنيم. اگر آنها مي‌خواهند موضوع را طول دهند، مشكل خودشان است.

وزير امور خارجه كشورمان به اهالي رسانه توصيه كرد، از حالا مسئولان را براي اظهارنظر تحت فشار قرار ندهند تا پس از نشست بغداد به تفصيل مساله را براي افكار عمومي روشن كنيم.

وي يادآور شد: من هميشه گفته‌ام كه نشست استانبول يك قدم به جلو خواهد بود و نسبت به نشست بغداد نيز اميدوارم.

صالحي به مردم توصيه كرد كه وقتي يك موضوع سياسي ـ بين‌المللي تغير و تحول مي‌يابد، نبايد اقتصاد ما را تحت تاثير خود قرار دهد، بايد از ورود به اقتصاد شرطي پرهيز كرد. مردم نبايد اشتباه كنند. يك بار اين اشتباه صورت گرفت و قيمت‌ها افزايش يافت و اين افزايش كاذب و حبابي بود؛ بنابراين نبايد خيلي نسبت به صحبت‌ها حساسيت نشان دهند. اگر قرار باشد ما خود را به اين اظهارنظرها وصل كنيم اشتباه بزرگي است و عزيزاني كه فريب اين حرف‌ها را بخورند پشيمان مي‌شوند. ما بايد اقتصاد خودمان را از اينگونه اظهارنظرهاي سياسي مصون كنيم.

صالحي در پاسخ به سوالي مبني بر اعدام چند ايراني در عربستان به اتهام قاچاق مواد مخدر گفت: ما تعداد زيادي زنداني به اتهام قاچاق موادمخدر در عربستان داريم. به ما خبر رسيد كه قرار است چند نفر را در اين رابطه اعدام كنند، ما طي تماس تلفني با وزير امور خارجه عربستان ضمن مذاكره در خصوص مسائل موجود بيان كرديم كه تامل در اين امر حكيمانه‌تر است.

علي اكبر صالحي: آنها (1+5) بايد مقدمه‌اي از اعتمادسازي را از خود بروز دهند و مي‌توانند در بحث تحريم شواهدي را نشان دهند تا در نشست بغداد سريعتر بحث را دنبال كنيم.

وي افزود: ما چند توافقنامه از جمله استرداد مجرمين به عربستان فرستاديم و خواسته بوديم كه ضمن بررسي در خصوص آنها اعلام نظر كنند.

وزير امور خارجه با قدرداني از وزير خارجه عربستان گفت: ايشان تلاش خود را در خصوص مورد مذكور انجام دادند و روز بعد تماس گرفته و گفتند اجراي حكم ايراني‌ها فعلا معلق مانده كه اين نشانه خوبي است.

وزير امور خارجه كشورمان در ادامه صحبت‌هاي خود اعلام كرد: طبق دعوت همتاي تونسي دوشنبه آينده به تونس سفر مي‌كنيم و مذاكرات دوجانبه خوبي خواهيم داشت. خوشبختانه روابط ما با تونس بسيار خوب است و درصدد هستيم كه زمينه تماس‌هاي مردمي نيز فراهم شود و مردم ما مي‌توانند به عنوان توريسم به اين كشور سفر كنند و ما نيز به برادران و خواهران تونسي خوشامد مي‌گوييم.

وي آينده روابط اقتصادي و تجاري با تونس را بسيار خوب عنوان كرد و گفت: انشاءالله در اين نشست در خصوص جزئيات به بحث و تبادل نظر خواهيم پرداخت.

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha