• دوشنبه / ۲۸ فروردین ۱۳۹۱ / ۰۷:۳۳
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 91012809420

ساختار كل جهان قابل مشاهده، براي نخستين بار شبيه‌سازي شد

ساختار كل جهان قابل مشاهده، براي نخستين بار شبيه‌سازي شد

شش دانشمند از گروه كيهان‌شناسي آزمايشگاه LUTH پاريس، اولين مدل شبيه‌سازي رايانه‌اي از ساختار كل جهان قابل مشاهده، از زمان انفجار بزرگ تا كنون را ارائه كردند.

شش دانشمند از گروه كيهان‌شناسي آزمايشگاه LUTH پاريس، اولين مدل شبيه‌سازي رايانه‌اي از ساختار كل جهان قابل مشاهده، از زمان انفجار بزرگ تا كنون را ارائه كردند.

به گزارش سرويس فناوري خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، اين شبيه‌سازي، پيگيري تكامل 550 ميليارد ذره را ممكن ساخته است.

اين اولين دوره از سه دوره پروژه «دئوس: دوره كامل جهان» بوده كه با استفاده از ابررايانه جديد CURIE اجرا شده است.

شبيه‌سازي ارائه شده، به همراه دو دوره ديگر كه قرار است تا اواخر مي 2012 حاضر شوند، به پشتييابي قابل توجهي از پروژه‌هاي آينده براي رصد و نقشه برداري از جهان خواهند پرداخت.

از قابليت‌هاي اين شبيه‌سازي‌ها مي‌توان به امكان نمايش طبيعت انرژي تاريك و تاثيرات آن بر شكل‌گيري ساختار جهان، توزيع ماده تاريك و كهكشان‌ها در جهان اشاره كرد.

اين اولين شبيه‌سازي مدل استاندارد از جهان با ثابت كيهاني بوده و دو دوره بعدي بر تكامل كيهاني مدلها با ماده تاريك تمركز خواهند داشت.

شبيه‌سازي مدل استاندارد كيهاني در حال حاضر به محققان اجازه كشف تعدادي از ويژگي‌هاي مهم مرتبط با توزيع ماده را در جهان داده است. به عنوان مثال، آنها موفق به برآورد تعداد كلي خوشه‌هاي كهكشاني با جرم بزرگتر از صدها هزار ميليارد جرم خورشيدي شده‌اند. تعداد اين خوشه‌ها در حال حاضر 144 ميليون بوده و اولين خوشه كهكشاني از اين نوع در زماني كه جهان تنها دو ميليادر سال سن داشته، به وجود آمده است. بزرگترين خوشه موجود در جهان قابل مشاهده نيز از 15 هزار تريليون جرم خورشيدي برخوردار است.

داده‌هاي بدست آمده از دور اول اين شبيه‌سازي به دانشمندان اجازه داده تا به ارزيابي توزيع فضايي نوسانات تراكم ماده تاريك در جهان بپردازند. اين نوسانات از ريشه مشابهي با نوسانات موجود در تابش زمينه ريزموج كيهاني ناشي از انفجار بزرگ برخوردارند.

پیاده سازی اين پروژه نمايانگر يك مرحله جديد در توسعه محاسبات است. اولين شبيه‌سازي، از عملكرد بهتري نسبت به اكثر شبيه‌سازيهاي كيهاني پيشرفته در سالهاي اخير برخوردار بوده است.

كل اين پروژه از بيش از 30 ميليون ساعت يا سه هزار و 500 سال زمان محاسبه بر روي تقريبا تمام سي‌پي‌يوهاي ابررايانه CURIE استفاده خواهد كرد.

بيش از 150 پتابايت اطلاعات معادل 30 ميليون دي‌وي‌دي در دوره‌هاي محاسباتي توليد مي‌شود. با استفاده از فرايند نوين و پيشرفته كاهش اطلاعات اين دانشمندان، ميزان داده‌هاي ذخيره‌ شده مفيد اكنون تا يك پتابايت قابل كاهش است.

در مدل استاندارد كيهاني با يك ثابت كيهاني اكنون مي‌توان توزيع ماده تاريك و كهكشان‌ها را در جهان تا فاصله حدود 90 ميليارد سال نوري محاسبه كرده و تكامل آنها را در طول تاريخ جهان پيگيري كرد.

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha