• سه‌شنبه / ۶ دی ۱۳۹۰ / ۱۰:۳۵
  • دسته‌بندی: انرژی
  • کد خبر: 9010-03211
  • منبع : خبرگزاری دانشجویان ایران

در بهار سال آينده؛ ظرفيت سوآپ نفت خزر به 500 هزار بشكه در روز مي‌رسد

در بهار سال آينده؛
ظرفيت سوآپ نفت خزر به 500 هزار بشكه در روز مي‌رسد
ظرفيت سوآپ نفت خام کشورهاي حوزه درياي خزر به 500 هزار بشکه مي رسد. به گزارش گروه دريافت خبر ايسنا، علي محمدي- مجري طرح انتقال و فرآورش نفت خام كشورهاي حوزه درياي خزر، با بيان مطلب بالا گفت: با تكميل فاز سوم طرح شامل ساخت، نصب و بهره‌برداري از مخازن تعادلي 40 هزار متر مكعبي و پمپ هاي اصلي و تجهيزات مربوطه در مراكز انتقال نفت خام بين راهي در مسير خط لوله نفت خام كشورهاي حوزه درياي خزر، ظرفيت سوآپ نفت خام اين منطقه به 500 هزار بشكه در روز افزايش مي يابد. او با اشاره به پيشرفت 77.5 درصدي اين طرح اظهار اميدواري كرد كه بهره برداري از فاز جديد طرح در سه ماهه اول سال آينده، آغاز شود. وي حجم سرمايه گذاري در اين فاز را بالغ بر 400 ميليارد ريال عنوان كرد كه توسط شركت پتروپارت به عنوان پيمانكار و با نظارت عاليه كارشناسان طرح در حال ساخت است. محمدي مدت زمان اجراي پروژه و رسيدن به مرحله بهره برداري را 18 ماه اعلام كرد و افزود: طرح انتقال و فرآورش نفت خام كشورهاي حوزه درياي خزر شامل سه بخش اصلي پايانه ها، انتقال و فرآورش است. وي با بيان اينكه در فازهاي اول و دوم، تكميل اسكله نكاء، ايجاد تاسيسات ذخيره سازي و امتزاج نفت خام هاي وارداتي در پايانه نكاء، احداث خط لوله انتقال از نكاء به ري و تلمبه خانه هاي مسير به منظور انتقال 370 هزار بشكه نفت خام در روز، احداث تاسيسات ذخيره سازي در ري و ارسال نفت خام جهت فرآورش به پالايشگاه هاي تهران و تبريز در دستور كار قرار گرفت كه مراحل ساخت تاٌسيسات مذكور انجام و درمرحله بهره برداري است، گفت: در بخش انتقال، خط لوله اي با قطر 30 اينچ و به طول 312 كيلومتر كه مسير آن در نواحي باتلاقي، ‌جنگلهاي شمالي، مناطق كوهستاني و صعب العبور سلسله جبال البرز با عبور از ارتفاع دو هزار و 750 متري از سطح دريا كشيده شده است كه به منظور غلبه بر ارتفاعات مسير فوق، چهار تلمبه خانه نكا، ‌ساري، گل پل و اوريم و تاسيسات فشار شكن مغانك احداث شده است. او موقعيت استراتژيك جغرافيايي، رعايت دستورالعمل هاي زيست محيطي، گستردگي عمليات اجرايي بطور همزمان در چهار استان مازندران، سمنان، تهران و آذربايجان شرقي و اتمام پروژه در زمان مقرر، پيرو قراردادهاي منعقده با كشورهاي نفت خيز حوزه شمالي و بهره وري از دانش فني و اجراي طرح با بهره گيري از توان متخصصان داخلي را از شاخصهاي بارز اين طرح عنوان كرد. او در مورد هزينه اين طرح گفت: در اجراي طرح 230 ميليون دلار از نظر ارزي و 850 ميليارد ريال از نظر ريالي هزينه شده كه با بهره‌برداري از فاز اول و دوم طرح سوآپ در چهار سال نخست، برگشت سرمايه هاي هزينه شده به صورت كامل انجام مي‌شود. انتهاي پيام
  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۱-۱۲-۰۳ ۰۰:۴۹

احتراما بنده از سال 81 تا 87 به‌عنوان کارشناس ارشد swap در otc نکا مشغول بودم که حدود 7000 فروند در طی این سالها نفت خام swap و جمعا حدود 200 فروند فرآورده سواپ شد. ولی از سال 88 و 89 بطور کامل متوقف و در سال جاری حدود 15 فروند سواپ شده است! از اینکه برخي آقایان آمارها و مسایل جذاب برای توسعه زیرساختها رو مطرح و بودجه هنگفتی رو هزینه می‌کنند، ولی عواملی مثل ساختارهای ذی‌نفوذ بخش خصوصی و کارشکنی‌های بخش دولتی از یک‌طرف و توسعه مسیرهای جدید مثل خط لوله باکو - جیحان و مسیر روسیه به چین و مسیر رودخانه ولگا به دریای سیاه از طرف دیگر عملا مسیر کریدوری شمال به جنوب را برای سواپ مسدود کرده است و عامل اصلی این مسدود سیاستگذاریهای غلط و کارشکنی‌های اگاهانه برخي سازمانهای دولتی موازی در كنار سواپ بوده است. بنده بالغ بر 12 مقاله تحقیقاتی نوشته و ارایه دادم ولی کو گوش شنوا؟!