يك محقق دانشگاه پيتزبورگ، جمجمه مجازي سهبعدي ابداع كرده كه به پزشكان در انجام هرچه بهتر و دقيقتر پيوند صورت كمك خواهد كرد.
به گزارش سرويس علمي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، پيوند صورت يك جراحي پيچيده محسوب ميشود چرا كه آناتومي بيشتر بيماران به علت جراحات شديد، تغيير يافته است.
اين شيوه كه توسط دارن اسميت، جراح پلاستيك مركز پزشكي دانشگاه پيتزبورگ ابداع شده، با استفاده از چندين سيتياسكن و امآرآي به ساخت يك مدل مجازي از سر بيمار ميپردازد.
اين شيوه همچنين لايههايي را توليد ميكند كه قابل افزودن يا حذف از مدل بوده و به جراح در درك ارتباط بين ساختارهاي متفاوت چهره كمك ميكند.
در اين مدل، استخوانها، رگهاي اصلي خون، عضلات و اعصاب با رنگهاي مختلف به تصوير كشيده ميشوند. براي عمل جراحي، تصاوير اهداكننده و بيمار با اسکن ليزري و فوتوگرامتري گرفته شده و در بالاي مدل روي هم قرار ميگيرند.
پيش از اين اسكنها براي ساخت مدلهاي فيزيكي سفارشي بيماران از پلاستيك يا پلاستر استفاده ميشد. اگرچه در اين شيوه نيز ساختار صورت به تصوير كشيده ميشد، انجام يك جراحي دقيق به دليل نبود امكانات براي برداشتن لايههاي مختلف بسيار مشكل بود.
به گفته اسميت، سيتياسكن ميتواند محل اتصال استخوانها را به جراح نشان دهد اما در اين مدل حتي رگهاي خوني نيز قابل مشاهده است، از اين رو ميتوان به طور دقيقتر كار جراحي را به پايان رساند.
از مزاياي اين شيوه ميتوان به اين مساله اشاره كرد كه تا زمان تعيين يك اهداكننده مناسب براي بيمار، جراح ميتواند عمل جراحي را شبيهسازي كرده و با استفاده از مدل به تمرين گامها بپردازد.
انتهاي پيام
نظرات