• شنبه / ۲۸ آبان ۱۳۹۰ / ۱۰:۵۵
  • دسته‌بندی: ارتباطات و فناوری اطلاعات
  • کد خبر: 9008-16977
  • منبع : خبرگزاری دانشجویان ایران

نكاتي درباره‌ي خدمات ارزش افزوده مخابرات

نكاتي درباره‌ي خدمات ارزش افزوده مخابرات

حين بازديد از نمايشگاه تلکام 2011، يکي از مواردي که توجه مخاطبان را جلب مي‌کرد، تلاش براي معرفي و ارايه خدمات سرويس‌هاي ارزش افزوده مخابراتي بود.

به گزارش سرويس ارتباطات خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، خدمات ارزش افزوده يا به اصطلاح انگليسي VAS که مخفف Value Added Services است، يک اصطلاح در حوزه مخابرات است و به خدماتي که اضافه برکاربردهاي اصلي به همراه محصول يا خدمت اصلي ارايه مي‌شود، اطلاق مي‌شود.

به عبارت ديگر خدمات ارزش افزوده، دسته‌اي از خدمات هستند که بر بستري آماده و در حال فعاليت، افزوده شده و به کاربران حال حاضر بستر مورد اشاره ارايه مي‌شود. اين امر علاوه بر افزودن قابليتهاي بستر مادر، به افزايش کاربران آن نيز کمک مؤثري خواهد کرد و ضمن درآمدزايي به اين اپراتورها و رقابتي کردن هرچه بيش‌تر صنعت به نفع مشتريان، طيف گسترده‌اي از خدمات بسيار متنوع را در تمامي زمينه‌هاي کسب و کار فراهم مي‌آورد.

شرکت مخابرات ايران نيز با ورود به بازار بورس و گام نهادن به عرصه رقابت با اپراتورهاي ديگر به عرضه خدمات ارزش افزوده که در حقيقت آينده فناوري اطلاعات و ارتباطات را به خود اختصاص داده همت گماشته است.

برخي از خدمات ارزش افزوده که در بخش‌هاي مخابرات قابل تعريف بوده و دستيابي به آن يک ضرورت اجتناب‌ناپذير است عبارتند از:

خدمات ارزش افزوده مبتني بر شبکه تلفن ثابت: SMS تلفن ثابت؛ ارسال پيامك از طريق تلفن ثابت که در مرحله پايلوت قرار دارد.

اجراي موفقيت‌آميز طرح توسط شركت برنده شده در مناقصه كه يك شركت ايراني به نام پيك آسا است كه در تهران امكان عرضه آن را در حجم وسيع فراهم کرده است.

بنا بر اعلام، نرم‌افزار به كار گرفته شده در اين طرح، كاملاً توليد داخلي ا‌ست و پيش‌تر در شبكه تلفن همراه اول نيز نتيجه مطلوبي را در پي داشته است.

ADSL اينترنت پرسرعت: با استفاده از اين فناوري، مي‌توان بدون نياز به تغييرات زيرساختي برروي خط تلفن معمولي به سرعت‌هاي بالاي اينترنت دست يافت.

از مزاياي اين خدمت مي‌توان به دسترسي به اينترنت پرسرعت چندين برابر سرعت Dial up با كيفيت بهتر، عدم نياز به كابل جديد و شماره‌گيري براي اتصال، استفاده همزمان از اينترنت حين مكالمه و ايجاد شبكه مجازي خصوصي VPN و حذف هزينه پالس مكالمه و ارتباط 24 ساعته، اشاره كرد.

خدمات اين بخش نيز هم اكنون از طريق شركت‌هاي مخابرات استاني به متقاضيان عرضه مي‌شود.

پروژه (ACS) يا سرويس خدمات ارتباطي پيشرفته: اين سرويس‌ ارزش افزوده اين روزها بسيار مورد توجه كاربران و شركت‌هاي مخابراتي دنيا قرار گرفته است.

اين پروژه امكان عرضه‌ برنامه‌هاي چندرسانه‌يي را برروي شبكه‌هاي باند پهن تحت IP براي كاربران ميسر مي‌سازد.

اين برنامه‌ها مي‌تواند شامل پخش فيلم‌هاي مورد نظر كاربران (VOD)، برنامه‌هاي زنده و يا آرشيو تلويزيوني (IPTV) (كه تلويزيون اينترنتي نيز ناميده مي‌شود) پخش موسيقي‌هاي درخواستي، بازي‌هاي تحت شبكه و هم‌چنين برنامه‌هاي سرگرم‌كننده ديگر برروي شبكه براي هر كاربر باشد.

برخي از سرويس‌هاي قابل ارايه توسط اين پروژه عبارتند از:

سرويس ويديويي درخواستي (VOD)،‌ آموزش از راه دور (T-Learning)، خريد از راه‌دور (T-shopping)، سرويس سياحت از راه‌دور و زيارت از راه‌دور (CCTV) و تلويزيون متغير زماني.

شبکه هوشمند IN: اين شبکه مبتني بر تلفن ثابت در حال حاضر 8 سرويس ارزش افزوده ارايه مي کند از جمله مکالمه اعتباري، مکالمه رايگان، شماره اختصاصي، مشاوره تلفني، نظرسنجي تلفني، انتقال شماره، شماره فراگير و پست صوتي.

سرويس هشت ستاره تلفن ثابت: اين سرويس در حال حاضر در تعدادي از شهرهاي کشور در حال بهره برداري است و مشترکان مي‌توانند از خدماتي همچون قرائت کلام‌الله مجيد، دفتر تلفن، سرويس سلامت، موسيقي، سرگرمي کودکان و ... بهره‌مند شوند.

خدمات ارزش افزوده مبتني بر شبکه تلفن همراه: GPRS يا خدمت دسترسي به اينترنت؛ با تدوين قوانين مربوط به آن و تجهيز شبكه تلفن همراه، مدتي است اين خدمت در تهران و تمامي مراکز استانها و بسياري از شهرهاي بزرگ و مراکز تجاري از طريق همراه اول عرضه مي‌شود و با ارسال يک پيامک قابل فعال شدن است.

MMS يا خدمت ارتباط چندرسانه‌يي: با تصويب قوانين مربوط به اين بخش در حال حاضر امكان‌ عرضه اين خدمت موجود است و مشترکان مي‌توانند با مراجعه به دفاتر خدمات ارتباطي و تکميل فرم، سرويس مورد نظر را فعال كرده و از مزاياي آن بهره‌مند شوند.

پيامك يا SMS: يکي از اولين خدمات ارزش افزوده تلفن همراه است که بسيار فراگير بوده و خود به تنهايي بستري براي خدمات ارزش افزوده ديگري از جمله سرويس مسابقات و سرگرمي، سرويس فروشگاه تلفن همراه، سرويس دانستني‌ها، سرويس اطلاع‌رساني درخصوص آب و هوا، وضعيت پروازها و همچنين به عنوان رسانه در امور اطلاع‌رساني در سطح انبوه و امور تبليغاتي و تجاري است.

RBT يا سرويس آواي انتظار: با فعال کردن اين سرويس يک موسيقي جايگزين بوق عادي به هنگام زنگ خوردن تلفن همراه مي‌شود.

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha